Skip to main content

ၾကည့္ျမင္တိုင္ ငါးေစ်း

ျပန္လာပါျပီ။  အိမ္ျပန္တာ ေနလို႔မ၀ေသးဘူး။ အျပန္တုန္းက တစ္ျပံဳးျပံဳး.. ျပန္လာေတာ့ ငိုမဲ့မဲ့ေပါ။ ေလယဥ္လက္မွတ္ အဘိုးေသတာအေၾကာင္းျပျပီးေရႊ႕ဖို႕ၾကံစည္တာလဲမေအာင္ျမင္၊ လက္မွတ္ ေတြကလဲၾကပ္တယ္၊ ရန္ကုန္-စင္ကာပူကို ၁၅ ရက္အထိအျပည့္ဆိုဘဲ။ စင္ကာပူနဲ႔ ဒီဖက္က ေတာ့ အေခ်ာင္ၾကီး၊ ကၽြန္မဒီဘက္ေလယဥ္ေျပာင္းစီးေတာ့ ၃ ခံုမွာ တစ္ေယာက္တည္းထိုင္တယ္။
ရန္ကုန္မွာ စားစရာေတြ၊ လည္စရာေတြ၊ ေတြ႔စရာေတြ ပိုမ်ားလာတယ္ေလ။ ဒီတစ္ေခါက္ ေငြေဆာင္ေရာက္သြားတယ္။ ေငြေဆာင္အေၾကာင္းေနာက္မွေရးမယ္။ မေန႔ညသန္းေခါင္မွ ျပန္ေရာက္ေတာ့ အိပ္ခ်င္တာတစ္အားဘဲ။  မအိပ္ရေသးဘဲ ရံုးမွာ လာထိုင္ေနရတယ္။  အခုေတာ့ ညီမေလးေမြးေန႔အတြက္ ထံုးစံအတိုင္းငါးေစ်းသြားတဲ့ပံုေလးေတြတင္ေပးမယ္ေနာ္။
ေစ်းသြားဖို႔အေစာၾကီးထျပီး သူငယ္ခ်င္းကိုလွည္းတန္းမွာသြား၀င္ေခၚတာ သူ႔ကိုေစာင့္ေနရင္း စားတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါး။
ဒါကေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္တဲ့ အီၾကာေကြး။  စားလို႔မရဘူး တစ္ကိုက္ဘဲ... ေနာက္ေန႔ ရင္ေခါင္းေတြ ေတာင့္ပီးေနမေကာင္းျဖစ္တာ... မာမီက ဘာေတြခိုးစားလဲေမးတာ ေျပာဘူး။  း)))

လဖက္ရည္ဆိုင္ကစားပြဲထိုးေကာင္ေလး၊ ေစာေစာစီးစီး နံနက္ခင္းမွာ သနပ္ခါးေလးနဲ႔ ခ်စ္စရာေလး။



































ကၽြန္မတို႔၀ယ္တာ ငါးၾကင္း (၂) ေကာင္၊ ၁ ပိသာ ၇၀ သားကုိ ၄၅၀၀ ေပးရတယ္။ ဆလားဗီးယား (၃) ေကာင္နဲ႔ ဧည့္သည္ေတြအတြက္ ပုဇြန္ အၾကီးေလးေတြပါ။ 

Comments

  1. ေအာင္မေလး- ရန္ကုန္ကို လြမ္းလိုက္တာေနာ္။ ငါးေတြကလည္း အႀကိဳက္ပဲ။ ဒီက ပင္လယ္ငါးေတြကုိ ၾကည္႕ေတာင္မၾကည္႕ခ်င္ဘူး။ ရန္ကုန္မွာ ေတာ္ေတာ္ ေပ်ာ္ခဲ႔မွာေပါ႔ေနာ္။ ရန္ကုန္ကပံုေလးေတြ ထပ္တင္ပါဦး မမကူးေရ။

    ReplyDelete
  2. ငါးေတြ အမ်ားၾကီးပဲ.. အဲလိုမ်ိဳး ေစ်းထဲသြားျပီး တစ္ခါေလာက္ ျပန္၀ယ္ခ်င္လုိက္တာ..

    ReplyDelete
  3. ငါးေပါင္းစံုပဲေနာ္
    မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါ ကူးကူးေရ



    Baby taster

    ReplyDelete
  4. ပေလာ္ဖက္ယွင္ဏယ္ ဒတ္ပံုဆရာပဲ... မုန္႕ဟင္းခါးပဲ စိတ္၀င္စားတယ္.. ငါးေတြကေတာ့ခ်က္ေကၽြးမယ့္ သူ(အေမ)နဲ႕ေ၀းေနေတာ့ အင့္ ဟင့္

    ReplyDelete
  5. hote pa..
    myanmar font ma shi lo burgalish nae yite mae...
    ngarr tway myarr kyii bae...
    di country ka jungly tway ko dot country mar fish paw kyaung kywer chin lo yite lar dar.. heehee

    ReplyDelete
  6. ငါးၾကင္းေတြ စားခ်င္စရာပဲ..။
    ငါးၾကင္းျမင္ရင္ ငါးပဲငပိ လုပ္စားခ်င္တယ္။

    ေပါက္

    ReplyDelete
  7. အစ္မကူးကူး ေပ်ာက္ေနတယ္လို႕ ထင္တာ... ရန္ကုန္ျပန္လည္ ေနတာကိုးးးး။ ေပ်ာ္ခ့ဲလားပာင္။ ငါးေတြ အမ်ားႀကီးပဲ။ ပုဇြန္ေတြေရာ။ အႀကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ။ အ့ဲလို ေစ်းမ်ဳိးမွာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သြား၀ယ္ခ်င္လိုက္တာ။ ဒီက ေရွာ့ပင္းေမာလ္ေတြမွာ ခဲေနတ့ဲ ငါးေတြ မစားခ်င္ဘူးရယ္ း(

    ReplyDelete
  8. ငါးေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သြား၀ယ္ခ်င္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  9. ငါးငတ္ေနတဲ့က်မ ဓါတ္ပံုေတြၾကည့္ၿပီး ...
    တေန ့ေန ့ေတာ့....
    ေက်းဇူးေနာ္

    ReplyDelete
  10. ေစ်းၾကီးတယ္ေနာ္... မၿမင္ရတာၾကာၿပီ ေစ်းထဲကငါးေတြကို...

    ReplyDelete
  11. ကူးကူး ေရ ေပ်ာ္ေနမွာေနာ္
    ရန္ကုန္မုံ႔ဟင္းငါး ေလး အလြမ္းေျပ ၾကည္႕သြားတယ္
    ေငြေဆာင္ပို႕စ္ လည္း ေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  12. ေသြးတိုးသမား အေျခအေနေကာင္းရဲ့လားဗ်ဳိး... ဂရုစိုက္အုန္းေနာ္.... လည္လည္ေတြသြားၿပီး အဆီေတြ အအိမ့္ေတြ သိပ္မစားနဲ ့အုန္းဗ်ဳိး...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ