Skip to main content

ဂ်ဴးျမစ္ဗူးသီးခ်ဥ္ေရဟင္း

ျမန္မာျပည္သြားတဲ့ဆရာတစ္ေယာက္က ကၽြန္မတြက္ဂ်ဴးျမစ္ေတြယူလာေပးတယ္၊ သတင္းစာန႔ဲ က်က်နန ကိုထုပ္ထားတာ။ သိပ္၀မ္းသာတာေပါ့ ဂ်ဴးျမစ္စားခ်င္ေနတာနဲ႔အေတာ္ဘဲေလ.. 
ဂ်ဴးျမစ္ရတာနဲ႔ စိတ္ကူးထဲမွာ ဟင္းေတြမ်ားၾကီးခ်က္ျပီးသား၊ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္၊ ဂ်ဳးျမစ္ေထာင္း၊ ဂ်ဴးျမစ္ဆီျပန္၊ ဂ်ဴးျမစ္ တို႔စရာ.. အစံုပါဘဲ။  ဒါေပမယ့္ တစ္ေယာက္တည္းဆိုေတာ့ အကုန္မစားႏိုင္ဘူး၊ ဒီေန႔ေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္ အနံံ႕ျပင္းရွရွ ေလးကို ဗူးသီးနဲ႔ေရာျပီးခ်ဥ္ေရခ်က္စားတယ္။
ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
  1. ဂ်ဴးျမစ္
  2. ဗူးသီး 
  3. ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
  4. ဂ်င္း 
  5. နံနံပင္
  6. ငရုတ္သီးစိမ္း
  7. ငပိစိမ္းစား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)
  8. ဆား
  9. knorr ငါးအသားခဲ
ဂ်ဴးျမစ္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆး၊ တစ္ေခ်ာင္းျခင္းဆြဲထုတ္ျပီးေဆးပါ၊ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔ေလးနဲ႔ ဇရစ္ရိုး ထုသလို အနည္းငယ္လိုက္ထုျပီးျဖတ္ထားပါတယ္။
ဂ်င္းနဲနဲ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အျဖဴ၊ နံနံပင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကို ငရုတ္သီး စိမ္း အနီေတာင့္ေလးေတြနဲ႔ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါတယ္။
ဗူးသီး ကို ခပ္စိပ္စိပ္လွီးျပီး ငပိစိမ္းစားနည္းနည္း၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊  ဆီနဲနဲ၊ ဆားနဲ႔ knorr ငါးအသားခဲ ၄ပံု၁ပံု ေလးထည့္ျပီ အားလံုး သမေအာင္အရင္ေရာေမႊနယ္ျပီး တည္လိုက္ရံုပါဘဲ.

အစိမ္းနံံ႕ေလးေပ်ာက္မွ ေရထပ္ထည့္ျပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္လိုက္ရင္ေတာ့ အရသာ ျပင္းရွရွေလးနဲ႔.. ခ်ဥ္စပ္ ဂ်ဴးျမစ္ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္တစ္ခြက္ရပါျပီ။
သိီရိမဂၤလာေစ်းက ဂ်ဴးျမစ္ပံုေလးပါတင္လိုက္တယ္။ မွတ္မိသြားေအာင္။ းP

ဂ်ဴးျမစ္

Comments

  1. ဗိုက္ဆာသြားၿပီ။ ဒီမွာဂ်ဴးျမစ္မရဘူး။

    ReplyDelete
  2. ႀကိဳက္စ္

    ခ်က္စားမယ္ ကူးကူးေရ

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  3. ဂ်ဳးျမစ္ အရသာေတာင္ ေမ့ေတ့ေတ့ ျဖစ္ေနျပီ အစ္မကူးကူးေရ။ ပုံေလးနဲ႕ ေသခ်ာ တင္ထားတာ ေငးျပီး စားခ်င္လာျပီ။

    ReplyDelete
  4. အယ္ နီးမ်ားနီးလို႕ကေတာ႕ ေျပးလာျပီး လာစားလိုက္ခ်င္ပါရဲ႕။။ ၀က္သားဟင္းနဲ႔ေတာင္ မလဲႏိုင္ပါဘူး ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ရည္ကို စားခ်င္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  5. ဂ်ဴးျမစ္မစားရတာ ၾကာလွျပီ.. ဒီေရာက္ကတည္းကပဲ.. ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ရည္၊ ဂ်ဴးျမစ္ေၾကာ္၊ ဂ်ဴးျမစ္နဲ႔ အစံု လုပ္စားခ်င္တယ္..

    ReplyDelete
  6. ဂ်ဴးၿမစ္၀ယ္မရေသာေနရာမွသူမ်ားသို့....ၾကက္သြန္မိတ္(ဥပါေသာ)ၾကီးၾကီးတို့ကို၀ယ္ပါ၊ဖန္ခြက္တစ္ခုတြင္ေရထည့္ွွၿပီးဂ်ဴးၿမစ္ဥမ်ားကိုေရထဲတြင္ၿမဳတ္ေအာင္ထည့္ပါ ၿပီးအိမ္တြင္းမပူလြန္းအေအးလြန္းေသာေနရာတြင္ ေလသလပ္ၿပီးထားလိုက္ပါ၊
    အၿမစ္မ်ားေရတြင္ရွင္သန္ၿပီးၾကီးထြားလာပါလိမ့္မည္၊ထိုအၿမစ္မ်ားကို စားသံုးနိုင္ပါသည္၊ ၿမန္မာဂ်ဴးၿမစ္ေလာက္ေတာ့ မၾကီးထြားေပမဲ့ တကယ္ဂ်ဴးၿမစ္အစစ္ၿဖစ္ပါတယ္၊ သူငယ္ခ်င္းရွမ္းမက သင္ေပးၿပီး သူကိုယ္တိုင္လုပ္စားေနတာကိုေတြ့ခဲ့၊စားခဲ့ရပါတယ္၊ ၿပီးေတာ့ဂ်ဴးဆိုတာ အၿမစ္လို့အဓိပါယ္ရတယ္လို့လဲေၿပာပါတယ္
    ...ဂ်ဴးၿမစ္ၾကိဳက္ေသာသူမ်ားစမ္းသပ္နိဳင္ပါ
    ေၾကာင္း..အီေဖကိုလဲဂ်ဴးၿမစ္ဆိုအလြန္ၾကိဳက္ပါေၾကာင္း..ကိုယ္တိုင္မလုပ္ၿဖစ္ေသးပဲ သူငယ္ခ်င္လုပ္ေက်ြးတာပဲစားခဲ့ရေသးေၾကာင္း...

    ReplyDelete
  7. မစားရတာၾကာေပါ႔.. စားခ်င္လိုက္တာ ကူးကူးရယ္..

    ReplyDelete
  8. ဂ်ဴးျမစ္လုပ္နည္းေျပာသြားတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေက်းဇူးေနာ္..
    နည္းတစ္ခုရျပီ.. း))

    ReplyDelete
  9. ဂ်ဴးျမစ္ကိုစားခ်င္စိတ္မ်ားစြာနဲ႕ၾကည့္သြားပါတယ္ ကူးကူးေရ။

    ReplyDelete
  10. ဂ်ဴးၿမစ္ခ်ဥ္ေရ သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ႔ စလံုးမွာ ေစ်းၾကီးလို႔ ၀ယ္မစားၿဖစ္ဘူး။ ကူးကူးရဲ႔ ခ်ဥ္ဟင္းကိုၾကည္႔ၿပီး စားခ်င္လာၿပီ။

    ReplyDelete
  11. ဂ်ဴးျမစ္ကို အဲ့ေလာက္ မမက္ေမာခဲ့ဖူးဘူး... ဒါမယ့္ ရွမ္းထမင္းစားခဲ့တုန္းက ဂ်ဴးျမစ္ မ်ားမ်ား မခ်ေပးတဲ့ဆိုင္ ဆို ေနာင္လံုး၀ လွည့္မၾကည့္မိခဲ့တာ အမွတ္ရတယ္..

    ခုေတာ့လည္း တမ္းတသား။

    ReplyDelete
  12. ဂ်ဴးၿမစ္ခ်ဥ္ေရအရမ္းႀကိုက္ပါတယ္၊မစားရတာၾကာေပါ႔၊စား
    ခ်င္လိုက္တာ။ငပိေထာင္းေလးနဲ႕ဆိုရွယ္ပဲ။

    ReplyDelete
  13. ေက်ာက္ဂ်ဴးခ်ဉ္ေရMarch 23, 2011 at 4:34 PM

    ဂ်ဴးျမစ္က စိုက္ရတာလြယ္တယ္ ကူးကူးရဲ့.. snow က်တဲ့ ဒဏ္လဲခံတယ္၊ ကိုၾကီးေက်ာက္ကေတာ့ အျမစ္ကို ျဖတ္ျပီး အေပၚက အပင္ကို စိုက္ထား၊ fall ရာသီစိုက္ထားရင္ ေႏြဆိုစားရျပီ..ဒီမွာေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္က တႏွစ္လုံးမျပတ္ဘူး..စားေနရတာ..
    အိမ္ျခံထြက္ေလ...အဟတ္..

    ReplyDelete
  14. ကူးကူးေရ...
    မေရာက္တာလည္း ႀကာေပါ႔..
    လာလည္ရင္းနဲ႕ ဂ်ဴးၿမစ္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကုိ တဝႀကီး စားသြားတယ္ေနာ္...
    အရမ္းႀကဳိက္တယ္..

    ReplyDelete
  15. ဂ်ဴးျမစ္ဆုိၾကိဳက္တယ္...မစားရတာလဲၾကာေပါ႔....ဂ်ဴး သံေတာင္အခုမွျပန္
    ၾကားရတယ္.....အင္း....စားလုိက္ရရင္ျဖင္႔....

    ReplyDelete
  16. ဒီမွာဂ်ဴးျမစ္မရွိဘဲဂ်ဴးရြက္ေခၚမလားအေပၚကအရြက္ေတြဘဲရွိတယ္။ ဂ်ဴးျမစ္စားခ်င္တယ္ကြာ။
    အိုုင္အုုိရာ

    ReplyDelete
  17. For most up-to-date information you have to pay a quick visit world-wide-web and on the web I
    found this web site as a finest site for hottest updates.


    My blog :: ranger forum

    ReplyDelete
  18. I'm really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A couple of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this problem?

    Here is my site - ford ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ