Skip to main content

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။
ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း)))
တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း))
သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္..
ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ...
ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔လည္း ေကာင္းတယ္လို႔ ညီမ၀မ္းကြဲေလးက ေျပာျပပါတယ္။
  • ပိန္းစြယ္ကို အရင္းျဖတ္ျပီး ငရုတ္က်ည္ေပြးေလးနဲ႔ နဲနဲျပားေအာင္ထုျပီး ျဖတ္
  • ဒယ္အိုးထဲကို ေရနဲနဲထည့္ျပီးႏူးေအာင္အရည္တည္ပါ၊  ဆားနဲနဲထည့္ပါ။
  • ပိန္းစြယ္ေလးေတြနဲနဲႏြမ္းလာရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကိုပါထည့္၊ ေရထပ္ထည့္ပါ။
  • ႏွစ္မ်ိဳးလံုးႏူးအိလာရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ႏိုင္ႏိုင္ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ လဲ ၂ မႊာေလာက္ေထာင္းထည့္ပါ။
  • ငပိစိမ္းစား (သို႔) ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ပါ။ ဆက္ေမႊပါ
  • ၾကက္သားခဲ ထည့္ပါ (အခ်ိဳမႈန္႔အစားသံုးတာပါ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ၾကိဳက္သူမ်ား အခိ်ဳမႈန္႔သံုးႏိုင္ပါေၾကာင္း)
  • အားလံုးႏူးအိေအာင္ ေမႊျပီးရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ဆီကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္ပါ။ 
  • ဆီထည့္ျပီးခ်က္ခ်င္းမေမႊပါနဲ႔အံုး.. ဆီစိမ္းနံ႔ရတတ္လို႔ပါ.. ဟင္းအိုး ဆူလာမွ ဆက္ေမႊပါ..
ျပီးရင္ေတာ့ အေပါ့ငံျမည္းျပီး ခ်လုိ႔ရပါျပီ။
ဒါကေတာ့ အင္မတန္အရသာရွိတဲ့ ခ်ဥ္စပ္ ပိန္းစြယ္ဟင္း တစ္ခြက္ပါ။


ကဲပိန္းစြယ္ဟင္းခါး အတြက္ေတာ့
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ
  • ငပိစိမ္းစား 
  • ၾကက္သားခဲ 
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔
  • ေရွာက္ရြက္ အနဲငယ္..
  • ပိန္းစြယ္ကို အရင္းျဖတ္ျပီး ငရုတ္က်ည္ေပြးေလးနဲ႔ နဲနဲျပားေအာင္ထုျပီး ျဖတ္ထားပါ။ 
  • ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ညက္ေထာင္းျပီးထည့္။
  • ငပိစိမ္းစားေလးနဲနဲထည့္၊ ၾကက္သားခဲေလးထည့္၊ ဆားထည့္
  • ျဖတ္ထားတဲ့ ပိန္းစြယ္ေလးေတြထည့္...  နဲနဲဆူေအာင္ထပ္တည္။
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ႏိုင္ႏိုင္ထည့္ျပီးရင္ေတာ့ ေရွာက္ရြက္ေလးနဲနဲ ျဖတ္ထည့္လိုက္ပါ. 
ေကာင္းမွေကာင္း ..း)
ပိန္းစြယ္ /ပိတ္စြယ္

Comments

  1. ေကာင္းမွေကာင္းရွယ္ေကာင္း ပဲဗ်ဴိ႔.....
    ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး....စိတ္ကူးနဲ႔႔ပဲျမည္းသြားတယ္.....

    ReplyDelete
  2. အဲဒါမစားဖူးေသးဘူး
    တို႔သိတဲ႔ ပိ္တ္စြယ္ကေတာ႔တမ်ဳိး...အျဖဴေရာင္ေလး..ဟင္းခါးခ်က္ရင္သံုးတာ

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  3. တစ္မ်ိဳးေလးပါလား ေနာ္ အဲဒီပိန္းစြယ္ကို မျမင္ဖူးေသးဘူး စားလဲမစားဖူးဘူး
    စားေကာင္းမဲ႔ပံုေလးဘဲ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ဆိုေတာ႔ ပိုေတာင္ၾကိဳက္ေသး

    ReplyDelete
  4. အစ္မကူးကူးဆီလာရင္ အ့ဲဒီလို ကိုယ္ မစားဖူး၊ မျမင္ဖူးတာေလးေတြ ေတြ႕ရလို႕ ေပ်ာ္တယ္ း) ပိန္းစြယ္ကို ဓာတ္ပုံနဲ႕ပါ တင္ထားေတာ့ ဗပာုသုတလည္း ရသြားတယ္။ ပိတ္စြယ္ကို ျမန္မာျပည္မွာ တုန္းကလည္း မစားဖူးဘူး။ အခုဆို ပိုဆိုးျပီ။ ျမည္းခ်င္လုိက္တာ။ အသီးအရြက္ဆို အကုန္ ႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  5. မမကူးေရ.. နာမည္ဖတ္ရံုနဲ႔တင္ စားခ်င္လာျပီ.. ခ်က္စားဦးမယ္.. ေက်းဇူး မမ..

    ReplyDelete
  6. ကူးကူးေရလင့္ယူသြားတယ္ေနာ္
    ခ်ဥ္စပ္ ပိန္းစြယ္ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာေလး
    မစားဖူးဘူး၊စားၾကည္႕ခ်င္တယ္။

    ReplyDelete
  7. အာရွသားျဖစ္ရတာ ကံေကာင္းလွေပါ့ အစ္မကူးေရ.. စံုေနေအာင္စားရတယ္ဗ်... က်ေနာ္တို ့ေတာ့ အၾကိဳက္ပဲေပါ့..... :)

    ...အလင္းစက္မ်ား

    ReplyDelete
  8. အစ္မေရ အလည္ေရာက္ပါတယ္..
    ပိန္းစြယ္ ခ်က္ေလးစားခ်င္တာ...
    ရာဇာ(ေက်းလက္သားေလး)

    ReplyDelete
  9. အစ္မေရ ညီမတို.ကရခိုင္လူမ်ိဳးေတြဆိုေတာ.ပိန္စြယ္ဟင္းကိုပိုလို.ေတာင္ၾကိဳက္ပါတယ္ဒါေပမဲ.ခ်က္နည္းကေတာ.မတူဘူးေနာ္........comment ေရးထားတဲ.လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားပိန္းစြယ္ကိုသိပ္မသိၾကသလိုပဲေနာ္...ပိန္းစြယ္ဆိုတာမိုးတြင္းေရာက္ရင္လမ္းေတြမွာအေလ့က်ေပါက္ေရာက္ေနတဲ.ရိုးရိုးပိန္းပင္ကေနထြက္လာတဲ.အစြယ္ေတြကိုပိန္းစြယ္လို.ေခၚတာပါ....ပိန္းစြယ္ေတြကိုေသခ်ာမလုပ္ရင္ေတာ.ခ်က္စားတဲ.အခါယားတတ္ပါတယ္......မန္းက်ည္းျပဳတ္ရည္နဲ.တစ္ေရေလာက္ျပဳတ္ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္...

    ReplyDelete
  10. ကူးကူးလွိဳင္April 17, 2012 at 2:35 AM

    တို့အရပ္မွာေတာ့ ပိတ္စြယ္လို့ေခၚပါတယ္ အရမ္းလဲစားလို့ေကာင္းပါတယ္...

    ReplyDelete
  11. ဇင္ေလးေရ..ရခိုင္ပိတ္စြယ္ခ်က္နည္းေလးလဲ ေ၀မွ်ခဲ့ပါအံုးေနာ္..

    ReplyDelete
  12. အေပၚက မဇင္ေလးေျပာသလိုပဲ အိမ္မွာက ရခိုင္လိုပဲ ပိန္းစြယ္ကိုခ်က္တယ္..သျဗဳသီးနဲ႔ ပိန္းစြယ္ခ်က္ေလးပါ..အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ဟင္းတခြက္ေပါ႔..ပိန္းစြယ္က ခ်ြဲခ်ြဲေလးေလ..ပိန္းပင္က ထြက္တဲ႔ အစြယ္ေလးေတြပါ.မခ်က္တတ္ရင္ယားတယ္ဆိုတာဟုတ္တယ္..ပိတ္စြယ္နဲ႔ ပိန္းစြယ္က မတူသလိုပဲ..ညီမတို႔သိတဲ႔ ပိတ္စြယ္က မွိဳေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ဆင္တယ္..ေရနံေခ်ာင္းက ညီမေလးတေယာက္ အျပန္လက္ေဆာင္ေပးလို႔စားဖူးတာပါ..ထင္တာက ၾကာဇံခ်က္မွာထည့္ခ်က္တဲ႔ အျဖဴေရာင္ အေခ်ာင္းေလးေတြေလ အဲ႔ဒါနဲ႔ ဆင္သလိုပဲ.. မွားတာရွိရင္ခြင့္လႊတ္ပါေနာ္..

    ReplyDelete
  13. Hi there! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone 4. I'm trying to find a template or plugin
    that might be able to resolve this problem. If you have
    any recommendations, please share. Thank you!


    My website ... ford ranger

    ReplyDelete
  14. Simply desire to say your article is as astounding.
    The clearness in your post is just cool and i could suppose you're knowledgeable in this subject. Well with your permission let me to clutch your feed to keep up to date with forthcoming post. Thank you one million and please keep up the rewarding work.

    My weblog :: Mfsp.Cmc.Msu.Ru

    ReplyDelete
  15. Wow, incredible weblog layout! How lengthy have you been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The entire look of
    your site is great, as well as the content!

    My site - social media training courses

    ReplyDelete
  16. I go to see each day some web pages and information sites to read articles, however this web site gives
    feature based writing.

    Look at my web page: small business web hosting companies

    ReplyDelete
  17. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any
    trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I
    ended up losing several weeks of hard work due to no backup.
    Do you have any methods to protect against hackers?


    Here is my webpage: dryer repair Valrico

    ReplyDelete
  18. You actually make it appear really easy with your
    presentation but I to find this topic to be really something that I think I
    would by no means understand. It sort of feels too complex and very large for me.
    I'm having a look forward in your next publish, I will try to get the hold of it!

    my web site ... Appliance Repair Clearwater

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ