Skip to main content

ဘန္ေကာက္ေစ်းတန္း လိုက္ခဲ့ေနာ္ (၁)

အရင္တစ္ပတ္က ဘန္ေကာက္ေရာက္ေတာ့ စာရာဘူရီprovinceဘက္က ညီမေလးရွိ တဲ့ေက်ာင္းကိုသြားလည္တယ္။  ညေနပိုင္းမွာ ဆိုင္ကယ္ေလးစီးျပီး ေရႊ႔ေျပာင္းေစ်း တန္းေလးရွိတဲ့ေနရာေရာက္သြားတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြစံုေနတာ သိပ္ကို ေပ်ာ္ ဖို႔ေကာင္းတယ္။  အမ်ားၾကီး၀ယ္၊ ေစ်းလဲေပါ...  အသားကုန္ခ်က္စားပစ္လိုက္တယ္။
ဒီေစ်းတန္းေလးက မ်က္စိတစ္ဆံုးဘဲ၊ စံုေနေအာင္လဲ ပစၥည္းေတြေပါတယ္၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္၊ ခ်က္ျပဳပ္ျပီး အဆင္သင့္စားစရာေတြကအစ၊ ဟင္းရြက္ျပဳပ္တို႔စရာေတြ လဲ ပါတယ္။ အ၀တ္စား အသံုးေဆာင္ေတြနဲ႔ ဖိနပ္ေတြလဲ အစံုပါဘဲ။
ကၽြန္မအတြက္စိတ္၀င္စားဆံုးအရာေတြကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေနဘဲ။  ကိုယ္ေန တဲ့ေနရာမွာ မရႏိုင္တဲ့အရာေတြတစ္ပံုတစ္ပင္ေတြ႔ရေတာ့... ထံုးစံအတိုင္းဓာတ္ပံုရိုက္ ပါတယ္။ 
ၾကာစိ (ၾကာေစ့)
ပဲေတာင့္ရွည္၊ ဗူးသီး၊ ကင္းမြန္သီး၊ baby corn၊ ဆူးပုပ္ရြက္

ဒါကေတာ့ငါးခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ၊  စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္၊
ဓနိသီး  (ဓနိရည္ေရာင္းတယ္)
 ကန္ဇြန္းရိုးနီ  (ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္လိုက္ရရင္ေတာ့ရွယ္)
၀ါးပိုးမွ်စ္  (ေတြလဲပံုေနတာဘဲ)
ၾကာဇံေၾကာ္၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ စပါဂတီ (သူတို႔စတိုင္)
ၾကက္ဥ ကင္  (ေကာင္းမွေကာင္း၊ ဘယ္လိုကင္လဲေတာ့မသိ)

ဆူးပုပ္ (၀ယ္လာခဲ့တယ္သိလား)
ဂ်ဴးဖူး (ညီမေလးတစ္္ေယာက္လာေျပာျပသြားတာ၊ ပါးပါးလွီးၾကက္ဥေလးနဲ႔ေၾကာ္စားသိပ္ခ်ိဳတယ္)
တမာပြင့္ 
 ပုရစ္ေၾကာ္၊ နံေကာင္ေၾကာ္၊ ပိုးေကာင္ေၾကာ္
စိမ္းျပာခရု
ငရုတ္သီး၊ ခရမ္းၾကြပ္သီး အစံု
ငါး (ဘာငါးမွန္းမသိ) ငါးပုန္နားမဟုတ္တာေသခ်ာတယ္။
ရွမ္းနံနံ၊ ဂ်င္းတက္၊ ပဒဲေကာ၊ သံပုရာ၊ ပဲခရမ္းပြင့္၊ တုမ့္ယမ္ ခ်က္တဲ့အစာပလာအစံု

မျပီးေသးပါဘူးရွင္၊  ဆက္တင္ပါဦးမည္။  း))

Comments

  1. မျပီးေသးဘူးဆိုလိုု ့ေပ်ာ္ပါသည္။ ဆက္ရန္ေမွ်ာ္ေနပါသည္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. အဲ့လုိေစ်းတန္းေလးမ်ိဳးဆုိ သိပ္သေဘာက် ဆက္ရန္ကုိ ေစာင့္ေနမယ္

    ပုိးပုိးရဲ ့ ေပါက္ကရမ်ားစြာ

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးရိုက္တဲ့ပံုေတြက အျမဲတမ္း စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းတယ္
    အသီးအရြက္ပံဳေတြ ေစ်းတန္းပံုေတြ အျမဲတမ္းၾကည့္တယ္
    အစားအေသာက္ပံုေတြကိုလည္း အျမဲတမ္းအားေပးလ်က္

    ReplyDelete
  4. အစ္မ
    အဲဒါ ၾကက္သြန္ျမိတ္မဟုတ္ဘူး ဂ်ဴးဖူး အမွတ္တမဲ့ၾကည့္ရင္သာတူတာ
    ခင္မင္လ်က္
    ဆာ၀ါဒီ

    ReplyDelete
  5. ဟားးးးးးဘန္ေကာက္ေစ်းေနာက္ ေကာက္ေကာက္ကိုပါေရာဗ်ာ ေစ်းျခင္းေတာင္း မႏိုင္ေတာ့ဘူး ကူးကူးေရ....

    ခင္မင္တဲ့
    seesein

    ReplyDelete
  6. ဆူးပုတ္နဲ႔ဂ်ဴးဖူးကေတာ႔႐ွယ္ပဲ။ ဂ်ဴးဖူးနဲ႔ငါးပိေကာင္နဲ႔ေၾကာ္စားရင္လိုက္တယ္၊
    အကြက္ကြက္နဲ႔ငါးက ငါးေႁမြထိုးထင္တယ္၊ ငါးေႁမြထိုးေျခာက္လည္း႐ိွတယ္ေလ။

    ReplyDelete
  7. အ့ဲလို ေစ်းတန္းမ်ိဳး သြားခ်င္လိုက္တာ။ ႀကာခြက္ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ႀကာေပါ့။ ဓနိသီး ဆိုတာေတာ့ အစ္မကူးကူး ပုံတင္မွပဲ ျမင္ဖူးတယ္ေတာ့။ မႀကားဖူးဘူး။ ဆူးပုပ္ရြက္ေတြ အမ်ားႀကီး ၀ယ္လာတာလား။ နည္းနည္း လွမ္းပို႔ေပးေနာ္ ခိခိ း)။ ပဲခရမ္းပြင့္ ဆိုတာေလးက ပန္းပြင့္ေလးေနာ္။ ဘယ္လုိ လုပ္စားရတာလဲ မသိဘူး။ ေအာက္ဆုံးပုံက အေဒၚႀကီးက အစ္မကူးကူး ဓာတ္ပုံ ရိုက္ေနတာ သိလို႔ ထင္တယ္ လက္သည္းနီ အနီေရာင္ေလး ဆိုးထားတ့ဲ သူ႔လက္ကို ေသခ်ာ အလွေလး တင္ထားတယ္ ခိခိ း)

    ReplyDelete
  8. ငါးက ငါးေျမႊထိုးနဲ႔တူတယ္။ ဂ်ဴးဖူးေလး ေၾကာ္စားခ်င္လိုက္တာ။ ဆူးပုတ္နဲ႔ ပဲၾကီးနဲ႔ခ်က္ခ်က္၊ ဘဲဥနဲ႔ ေၾကာ္ေၾကာ္ စားခ်င္စရာေလးေနာ္။ စိမ္းစိုလတ္ဆတ္ေနတာပဲ။ ကန္စြန္းရိုးနီေလးေတြလည္းေတာ္ေတာ္လတ္ဆတ္တယ္။ အင္း သြားမိရင္ တစ္ေစ်းလံုး ဝယ္မိမယ္...း)

    ခင္မင္ေလးစားလ်က္

    ReplyDelete
  9. ပံု႔ံု႔ေတြကတကယ့္ကိုေကာင္းပါတယ္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္

    ReplyDelete
  10. စံုလိုက္တာ ကူးေရ ကန္စြန္းရိုးနီ စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  11. i miss bangkok, want to be there and buy vagies. i can't buy those so easy here.

    ReplyDelete
  12. It's going to be end of mine day, but before finish I am reading this enormous article to improve my knowledge.

    my web blog: www.keibaguide.net

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ