Skip to main content

စပ်စ္ျခံ (muak Lek) ႏွင့္ ဟိုနားဒီနား

 
ဘန္ေကာက္ေရာက္ေတာ့ ညသန္းေခါင္နားနီးေနျပီ။  ေလယဥ္ေပၚမွာလဲ ၿငိမ္ၿငိမ္ မအိပ္ႏိုင္တဲ့ကၽြန္မကို အတူသြားတဲ့သူငယ္ခ်င္းက ပြစိပြစိလုပ္ေနတယ္။  ေလယဥ္စီးတိုင္ ၿငိမ္ၿငိမ္မထိုင္တတ္၊ အိပ္ေပ်ာ္ရင္လဲ ၿငိမ္ၿငိမ္မအိပ္တတ္တဲ့ ကၽြန္မ အတြက္ ေလယဥ္စီးတိုင္းစိတ္ညစ္ရတာ အခါခါဘဲ။ အက်င့္သားမျဖစ္သြားသလို ျဖစ္ေနက် ခိုးလိုခုလုလဲ ေပ်ာက္မသြားဘူး။  

ေလယဥ္ကြင္းမွာညီမေလးလာၾကိဳတယ္၊ ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ သူအလုပ္လုပ္ေနတဲ့ ေက်ာင္းကိုလိုက္သြားတယ္၊ ကားေပၚမွာထပ္အိပ္ေပ်ာ္ျပန္တယ္.. ၂ နာရီေလာက္ဆက္ ေမာင္းရေသးတယ္။  ေက်ာင္းထဲေရာက္မွ က်က်နနကို အိပ္ေတာ့ တာ။  ေနာက္ေန႔မနက္ပိုင္းေတာ့ ေက်ာင္း၀င္းတစ္ပတ္ ဓာတ္ပံုလိုက္ရိုက္ရင္း ေက်ာင္း သူေလးေတြ အျဖဴအျပာေလးေတြနဲ႔ ခ်စ္စရာေလးေတြ၊ လူမ်ိဳးစံု၊ ႏိုင္ငံစံုက ေက်ာင္း သား ေတြ ပံုစံစံုပါဘဲ။  ျမန္မာေက်ာင္းသားေလးနဲနဲေတြ႔တယ္။
တကၠသိုလ္အဆင့္ဆိုေတာ့ ေက်ာင္းသားအတြဲေလးေတြလဲ ျခံ၀န္းထဲမွာ တြဲသြား တြဲ လာေတြ႔ရတယ္။  ေန႔လည္အိပ္ျပန္ခဏနားျပီး ၁ နာရီေလာက္မွထမင္းစားဖို႔ထြက္ခဲ့ တယ္။ ညီမေလးရယ္ သူငယ္ခ်င္းရယ္.. ကၽြန္မရယ္.. ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းရယ္.. ဆိုင္ ကယ္ (၂) စီးနဲ႔.... ပထမဆံုးထမင္းဆိုင္မွာ တံုယမ္းနဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္နဲ႔ ရွယ္၀ါး တာေပါ့.. ေကာင္းလိုက္တဲ့ တံုယမ္း....ဒါေၾကာင့္တံုမ္ယမ္ စားခ်င္ရင္ ထိုင္းမွာဘဲ စား ဆိုတာ သိပ္မွန္တယ္..  အရင့္အရင္ေတြတုန္းက တစ္ကူးတစ္က ဆိုင္မွာ သြားစားဖို႔ အခ်ိန္မရွိခဲ့ဘူး။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ေအးေဆးေလးကို ၾကိဳက္တာ တစ္ခုျပီးတစ္ခု သူမ်ား ေကၽြးတိုင္းလိုက္စားတယ္ဆိုပါေတာ့...
ဒါကေတာ့ ပန္းသံပုရာ..  အပင္ပိစိေလးနဲ႔အသီးေတြျပြတ္ေနတာအားရစရာ..
စားၿပီးျပန္အထြက္လာ..လမ္းမေပၚမွာ ပန္းခင္းၾကီးေတြ႔ပါေရာ.. ေတာင္ေတြ ေနာက္ခံ နဲ႔ ကုလားပန္း ေခၚမလား..  အဲဒီပန္းခင္းၾကီးက သိပ္ဆြဲေဆာင္တယ္...


သူငယ္ခ်င္းက မိန္းကေလးေတြထက္ ပန္းခင္းေတြ႔တာသူပိုေပ်ာ္ပံုရတယ္။။။ း)
 ျပန္အထြက္လာမွာေတာ့ ေခြး(၃)ေကာင္က အေနာက္ကလိုက္လာတယ္။ ဒီေလာက္ က်ယ္တဲ့ပန္းခင္းအေစာင့္မရွိလုိ႔ အ့ံၾသေနတာ.. ေနာက္ဆံုးမွ အေစာင့္ေတြက တစ္ေကာင္ျပီးတစ္ေကာင္ထြက္လာတာကိုး.. း)
 စပ်စ္ျခံနဲ႕ ေရတံခြန္ေတြဆီသြားတဲ့လမ္းမေပၚက  အပန္းေျဖ ေဂါက္ကြင္းတစ္ခုပါ၊ အခုမွ ေျမသားေတြျပဳျပင္ေနတာပါ.. ျမက္ခင္းေတြလဲ အလိပ္နဲ႔ေျဖခ်ျပီး လိုက္စိုက္ေန တုန္း.. ကၽြန္မက ေနာက္ႏွစ္ျပန္လာရင္ေတာ့ ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ ေနရာေကာင္းတစ္ခု ျဖစ္ မွာ ဘဲဆိုျပီး၀င္ၾကည့္ခဲ့တယ္။
 ဘာအကင္မွန္းမသိ..၀က္..လား ၾကက္လား.. အဲလိုဆိုင္ေလးေတြ လမ္းမေပၚမွာ မ်ားၾကီးဘဲ..
 စပ်စ္ျခံထဲေရာက္ေတာ့ စပ်စ္ပင္ေတြစိုက္ထားတာစိတ္၀င္တစ္စားလိုက္ၾကည့္မိတယ္ အေစ့လြတ္ ခ်ိဳျမေနတဲ့ စပ်စ္သီးေတြ တစ္ကီလိုမွ ဘတ္ ၁၀၀ ဘဲ။ ကၽြန္မတို႔ဆီမွာဆို တစ္ကီလိုကို ေဒၚလာ ၁၀ ေလာက္ေပးရတယ္.. စပ်စ္ပင္အေျခာက္ေတြဘာေၾကာင့္ မ်ား မခုတ္သလဲလို႔ အနီးကပ္သြားၾကည့္ေတာ့ အခ်ိဳ႕အပင္က ဖူးႏုသစ္အရြက္ႏုေလး ေတြ ထြက္ေနတာ။ တစ္ခါစိုက္ျပီးထားေပေရာ့ဘဲ.. စပ်စ္သီးပံုေတြ အမုန္းတင္လိုက္ တယ္။ မ်ားၾကီးဘဲ..wallpaper လုပ္လိုသူမ်ားယူၾကကုန္...    ဟီးဟီး 


သစ္တိုသီးေတြလဲ အၾကီးးး ၾကီး ေတြ။ ေရာင္းမလားလို႔ေမးတာ မေရာင္းဘူးတဲ့။ သူ႔ ခယ္မ စားခ်င္လို႔ သူ႔ညီက တစ္ကူးတစ္က ရွာလာတာဆိုဘဲ။ ကၽြန္မတို႔ဆီက သစ္တုိသီး ကို ျပန္ျမင္ေယာင္မိေတာ့ မစြမ္းမသန္ အသီးေတြလို႔ခံစားရတယ္။
အပုမ်ိဴးေတြေတာ္ေတာ္အလုပ္ျဖစ္တယ္။ အပင္ပုေလးနဲ႔သီးတာေတြဘဲ စိုက္ၾကတာ မ်ားတယ္။  (ကိုယ္အရပ္ရွည္တာေတာင္ အားငယ္လာတယ္.. :P)
အပင္ၾကီးမွာပြင့္တဲ့ဆြယ္ေတာ္ပန္းလိုမ်ိဳးပါ..ဒါေပမယ့္ အရမ္းလွလို႔ ဓာတ္ပံုရိုက္လာခဲ့ တယ္။ ေခါင္ရမ္းလိုအလယ္မွာ ၀တ္လႊာတံနဲ႕..
လည္ပတ္လို႔၀ေတာ့ ဒူးရင္းသီး နဲ႔ မင္းကြတ္သီး ေတြတစ္ပံုတစ္ပင္၀ယ္ျပီးေတာ့ ေရတံ ခြန္နားမွာသြားစားဖို႔ဆက္ထြက္ခဲ့တယ္။
ဒူးရင္းသီးကအျပင္သာရုပ္ဆိုးတာေနာ္.. အထဲခြဲၾကည့္ တစ္မႊာဆိုတစ္မႊာ အီစိမ့္ေနတာ ဘဲ။ ဒါေၾကာင့္ယိုးဒယား ဒူးရင္းသီးနာမည္ၾကီးတာ.. း)

Comments

  1. ခရစၥတလ္July 28, 2011 at 4:55 AM

    အစ္မ ေလဆိပ္ကေန ႏွစ္နာရီေလာက္ ေမာင္းရတယ္ဆိုေတာ့ ဘယ္ျမိဳ႕ကို သြားရတာလဲ ဟင္
    ရွဳခင္းေလးေတြ လွေတာ့ သိခ်င္လို႔ပါ :)

    ReplyDelete
  2. ပံုေတြၾကည္႔ၿပီး သေရယိုသြားတယ္ ကူးကူးေရ။ စပ်စ္ၿခံကလဲ လွလိုက္တာေနာ္

    ReplyDelete
  3. ညီမ ကူးကူးေရ

    တပုဒ္ ထဲနဲ႕ အမႀကီးကို အသက္ထြက္ေအာင္လုပ္လိုက္တာလား စားခ်င္စရာ လည္ခ်င္စရာ

    ေအာက္ဆံုးက တမႊာဆို တမႊာေလး ကို စားလိုက္ရရင္ ကို မဆုိးပါဘူး

    အမေရႊစင္

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ စပ်စ္သီးကို ေတြ႕ေတာ့ ဟုိး.....................ငယ္ငယ္က ဘုန္းဘုန္းတုိ႔အိမ္ၿခံထဲမွာ ရွိတဲ့ စပ်စ္သီးကုိ ျပန္ျမင္ေယာင္မိတယ္။ တစ္ပင္ထဲရွိတာပါ။ ကူးကူးလည္ခဲ့တဲ့ေနရာေတြက အရမ္းလည္ခ်င္စရာ ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ဒူးသီးရင္းကလည္း အသားတာမည္းတာ အသည္းေတာ့ျဖဴတယ္ဆုိတာမ်ဳးိေပါ့ေနာ္။ ေခြးေတြေတြ႕ေတာ့ ေျပးႀကေရာလား။ဘယ္လုိလုပ္ႀကလည္း။ မ်က္ႏွာကို ေလးပုံတစ္ပုံပဲ ရိုက္ထားတယ္။ အဲဒါ ထုိင္းသူေလးလား...ဟင္။ က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ ကူးကူးေရ...

    ReplyDelete
  5. စပ်စ္သီးေတြက သီးေနတာ အားရစရာၾကီးပဲ။

    ReplyDelete
  6. စပ်စ္သီး .. မင္းဂြတ္သီး၊ ဒူးရင္းသီးး
    အို .. အဲ့လို ၿခံထဲသြားၿပီး စားခ်င္လိုက္တာ .. း))

    ခင္မင္လွ်က္
    ေဆာင္းႏွင္းရြက္

    ReplyDelete
  7. မကူး..... တုံယမ္ အေရာင္က တစ္မ်ဳိးပဲ.... အေတာ္မ်ားမ်ားက အနီနဲ ့ အုန္းႏို ့ထည့္ၾကေတာ့ အျဖဳေရာင္စြက္တယ္ဗ်။ ဒါလည္း စတုိင္ တစ္မ်ဳိးေနမွာေပါ့။

    စပ်စ္သီး၊ မင္းဂြတ္သီး..... အဲ ဒူးရင္းသီးေတာ့ စားေလ့ မရွိလို ့ မသိဘူး။ သူတို ့ (ထိုင္းေတြ) ေျပာျပတာေတာ့ ဒူးရင္းသီးက King of fruit တဲ့ အပူဓါတ္ေဆာင္တယ္...။ မင္းဂြတ္သီးက Quine Of Fruit တဲ့ဗ်... အေအးဓါတ္ေဆာင္သတဲ့ေလ.... တစ္ခုစားတာ မ်ားလုိ ့ မအီမလည္ျဖစ္တဲ့ အခါ ေနာက္တစ္မ်ဳိးကို စားေပးရတယ္တဲ့ဗ်ားးးးးးးးးးး။ ကဲ...... ၂ မ်ဳိးလံုးသာ တြဲစားလုိက္ၾကပါေတာ့လုိ ့........

    ReplyDelete
  8. ခရစၥတလ္ - Saraburi , Muak Lek ဘက္မွာ ညီမ...

    Evy - ဟုတ္တယ္.. စပ်စ္ျခံက အက်ယ္ၾကီး သိပ္လွတာ.. အသီးေလးေတြနဲ႔ေတြ႔ရေတာ့ ပိုေပ်ာ္တယ္သိလား..

    အမေရႊစင္- ဥေလးလား... တစ္မႊာ ပို႔ေပးမယ္ေနာ္သိလား... း))

    ေတာက္ပၾကယ္စင္ - ဟုတ္ပါ့.. ဒူးရင္းသီးလိုလူေတြလဲရွိမွာ.. အျမင္မွာေတာ့မတင့္တယ္..အထဲမွာ ေတာ့ အႏွစ္ခ်ည္းဘဲဆိုတာ..
    မ်က္ႏွာက ေလးပံုတစ္ပံု... ဟီးးးးးး ပံုျပခြင့္ရ၀ူးတဲ့...
    ထိုင္းသူေတာ့မဟုတ္.. ျမန္မမေလးစစ္စစ္ပါ.. ျမန္မာျပည္က တိုင္းရင္းသားႏွစ္မ်ိဳးနဲ႔ ျမန္မာနဲ႔ အိမ္နီးခ်င္းႏိုင္ငံ ႏွစ္ႏိုင္ငံက လူမ်ိဳး ၂ မ်ိဳးနဲ႔ ေလးမ်ိဳးစပ္.. ကကတစ္.. ဟူးးးးးး

    ျမစ္က်ဳိးအင္း -- ဟုတ္တယ္.. အတုံးအတစ္လိုက္ဘဲ..

    ေဆာင္းႏွင္းရြက္ -- မေလးမွာ..ပန္ဂိုးisland ေရာက္တုန္းကေလ ဒူးရင္သီးေၾကြတာထိုင္ေစာင့္ပီး၀ယ္စားဖူးတယ္.. သိပ္အရသာရွိတာ.. ပင္မွည့္.. း))

    အလင္းစက္မ်ား-- တံုမ္ယမ္ အၾကည္ေမာင္ေလးရဲ႕... အုန္းႏို႔ထည့္တာ အမမၾကိဳက္လို႔.. ဒူးရင္းသီးနဲ႔ မင္းဂြတ္သီး အျမဲတြဲစား ျဖစ္တယ္.. း)

    ReplyDelete
  9. အစ္မ၊ အသိမရွိရင္ေရာ၊ သြားရတာအဆင္ေျပလား? ကားငွါးတာတို႕ေလ။ အစ္မ ေရးထားတာဖတ္ျပီး စိတ္ဝင္စားလို႕။

    ReplyDelete
  10. နဖူးေလးေတာ႔ ျမင္ဖူးသြားတယ္ း)))

    ReplyDelete
  11. ကူးကူးရဲ႔ ရွဴခင္းပံုေလးေတြ လွလိုက္တာ။ အဲလို ေတာရြာ၊ယာခင္းေလးေတြ ေလွ်ာက္လည္ခ်င္တယ္။
    အေပၚက ငါးကင္ကေတာ႔ စပ်စ္သီးထက္ပိုၾကိဳက္။ း)

    ReplyDelete
  12. အၾကိဳက္ဆံုုးေတြခ်ည့္ပါလားကြယ္။
    နဖူးေလး၊မ်က္လံုုးေလး နဲ ့အသားေလးကလည္း စပ်စ္သီးေတြနဲ ့အလွခ်င္းျပိဳင္ေနသလိုုပါလား။
    အိုု္င္အိုုရာ

    ReplyDelete
  13. ျမတ္ၾကည္ -- ညီမ အသိမရွိရင္ေတာ့ သိပ္အဆင္မေျပဘူး.. ဘယ္ႏိုင္ငံ ေရာက္ေရာက္ေလ.. ေျမခံ ေရခံ ေလးအသိတစ္ေယာက္ေလာက္ ရွိမွပိုအဆင္ေျပတာ..
    အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ -- မမ ကူးကူးႏွဖူး မဟုတ္.. ဟီးးဟီးး.. ညီမေလး အဲဒါ..

    T T Sweet-- ရႈခင္းေလးေတြသိပ္လွတယ္.. ငါးကလဲေကာင္းမွေကာင္း.. ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ပါဆယ္ေတာင္ပို႔ေပးခ်င္ေသးတီဆြိ.. ေအာ္ဇီက ေ၀းတယ္.. ဟီးဟီးး

    အိုု္င္အိုုရာ.. အဲဒါညီမေလးပံု... ဟီးး... နဖူးက်ယ္လုိ႔တဲ့ ဆံပင္အေရွ႕ခ်ထားတာ..

    ReplyDelete
  14. ပံုေတြမွ်ေ၀ေပးလို ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  15. မိုုက္တယ္ သြားအံုုးမွာဘဲ ဘန္ေကာက္မွာသာေနတာ ဘယ္မွမေရာက္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ