Skip to main content

ကန္ဇြန္းမႈိ စပ္စပ္သုပ္

ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာကေန တစ္နာရီေက်ာ္ေလာက္ကားစီးသြားရင္၊ University တစ္ခုကိုေရာက္တယ္။ အဲဒီမွာ ျမန္မာျပည္ကေန ဘြဲ႕လြန္လာတက္ေနၾကတဲ့ ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူ ၆ ေယာက္ေလာက္ရွိမယ္။ 
လူပ်ိဳအပ်ိဳေတြကေတာ့ ေတာ္ရံုမေတြ႔ရဘူး။ အဲဒီမွာတက္ေနတဲ့ အကိုအမလိုခင္မင္ရတဲ့ ဆရာနဲ႔ သူ႔ဇနီး ဆီမွာ  ၃ လ တစ္ခါေလာက္ထမင္းသြားစားျဖစ္တယ္။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ကန္းဇြန္းရြက္နဲ႔မိႈကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီးလွီးထားတာေတြ႔လို႔ ဘယ္လိုသုပ္လဲဆိုတာ နဲနဲစပ္စု ခဲ့တယ္။ ႏိုင္ငံေပါင္းစံုက ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူေတြေရာေထြးေနေတာ့..အစားေသာက္ျခင္းဖလွယ္ၾက၊ အရသာ ကို ကိုယ့္အၾကိဳက္ျပဳျပင္ၾကနဲ႔ ဘယ္ႏိုင္ငံကအစားစာမွန္းေတာ့ ေသခ်ာမသိဘူး။
ဒါေပမယ့္ ျမန္မာျပည္မွာ ေက်ာင္းတုန္းက ရခိုင္သူငယ္ခ်င္းမေလးေတြ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ညက္ေထာင္း ၊ အသီးအရြက္စံု ထည့္သုပ္စားၾကလို႔... ဒီတစ္ေခါက္အသုပ္ေလးကိုလဲ  ရခိုင္သုတ္လို႔ဘဲ နာမည္ေပးလိုက္တယ္။
လုပ္နည္းကလြယ္ကူျပီးရိုးစင္းလြန္းပါတယ္။
 
  • ကန္ဇြန္းရြက္နဲ႔မႈိကို ေရစင္စင္ေဆး၊ အေနေတာ္လွီးျဖတ္ပီး ေရေႏြးပူပူမွာ ဆားထည့္ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာ လိုက္ တာပါ။ 
  • ျပီးရင္ေတာ့ ေရစစ္ထားျပီး သုပ္မယ့္ ခြက္ထဲကိုအဆင္သင့္ထည့္ထားတယ္။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ ငရုတ္သီး မ်ားမ်ားကုိ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။
  • ျပီးရင္ေတာ့ အားလံုးေရာထည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္တာပါ။  
  • အေရာင္အဆင္းမရွိလို႔... အရသာမရွိဘူးလို႔မထင္ပါနဲ႔ေနာ္....
  • အင္မတန္ကို အရသာရွိျပီး၊ စိမ္းၾကြပ္ၾကြပ္ ေလးနဲ႔သိပ္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အနံ႕ေလးျပင္းလိမ့္မယ္။ 
  • သတ္သတ္မလြတ္တဲ့သူေတြကေတာ့ စိမ္းစားငပိေလးနဲနဲကိုေပါင္းျပီး ထည့္သုပ္လိုက္ပါ။ တစ္ကယ့္ရွယ္။ း)
 

PS:  ကြ်န္မဘေလာ့မွာ ေရးထားတဲ့စာေတြဟာ ကၽြန္မလက္ေတြ႔စမ္းသပ္ထားတဲ့အစားေသာက္မ်ားနဲ႔ ကိုယ္တိုင္သိျမင္ၾကားနာရတဲ့ အသံုး၀င္ေဆးနည္းေလးေတြနဲ႕၊ ကိုယ္ပိုင္ခရီးသြားမွတ္တမ္းေလးေတြပါ။ 
Blog မဟုတ္တဲ့ အျခား website တစ္ခ်ိဳ႕နဲ႔ Forum ေတြမွာ ေတြ႔ရလို႕ ယူသံုးမယ္ဆိုရင္ Post အဆံုးထိျပည့္ျပည့္စံုစံုကူးသြားပါလို႕။  တစ္၀က္ တစ္ပ်က္ကူးျပီး လိုက္တင္ထားတာ အသံုး၀င္မယ္ မထင္လို႔ပါ။ း)))

အားလံုးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့က်ပါေစ။  ကူးကူးေတာ့ ဒီဇင္ဘာအိမ္ျပန္ဖို႔ စိတ္ကူးနဲ႔ ျမဴးေနပါတယ္။

Comments

  1. အမ်ားၾကီးပဲစားသြားပါတယ္
    စပ္လဲစပ္မွာမို႕ၾကိဳက္တယ္ ဒီတခါၾကဳံရင္လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္
    :D

    ReplyDelete
  2. I'll try it.Tks..
    Gyidaw

    ReplyDelete
  3. စားၾကည့္ဦးမယ္ လုပ္ရ လြယ္မယ္ ထင္တယ္မို ့ပါ။ :D မႈိေရာ ကန္စြန္းေရာ သိပ္ ၾကိဳက္။

    ReplyDelete
  4. မႈိကန္စြန္းႀကိဳက္တယ္။ စားလို႔ေကာင္းမယ့္ပံုေလး

    ReplyDelete
  5. အသုုပ္မွန္သမွ်နီးနီးၾကိဳက္တယ္။ ကန္စြန္းရြက္သုုပ္လည္းၾကိဳက္ေတာ့ ဒီလိုုသုုပ္လည္းၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္ကူးေရ။

    ReplyDelete
  6. မႈိကန္စြန္းစပ္စပ္သုတ္ လုပ္မစားဘူးေသးဘူး စႏၵကူးေရ။ စိတ္ဝင္စားတယ္ လုပ္စားၾကည္မယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
    စကားမစပ္ တီတင့္ပလိပ္သြားတုန္းက အိမ္ဦးသခင္ျပတဲ့ 'စႏၵကူး' ပင္ကိုျမင္ေတာ့ ဘေလာ့ဂါ 'စႏၵကူး' ကို အမွတ္မထင္သတိရလိုက္ေသးတယ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  7. ကန္စြန္းရြက္သုပ္လုပ္စားၾကည့္မယ္အမကူးေရ
    ခ်ဥ္စပ္ဆိုရင္ႀကိဳက္တယ္...

    ခင္တဲ့ပစ္ပစ္

    ReplyDelete
  8. ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ .. အားရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္..
    you'll love the taste.. Gyidaw
    အလင္းစက္မ်ား ... လုပ္ရတာသိပ္လြယ္.. အခ်ိန္ကုန္လဲသက္သာတယ္
    PhyoPhyo .. လုပ္စားၾကည့္ေလ ျဖိဳးရဲ႕
    Iora ... ျဖစ္ႏိုင္ သုပ္ျပီးပို႔ေပးခ်င္တာ.. း))
    တီတင့္.. စႏၵကူးပင္ကို ကူးလဲျမင္ဖူးခ်င္တယ္... ငယ္ငယ္တုန္းကဆိုရင္ အ ေဆာင္ ေတာ္ ကူး.. ဆိုပီး သူမ်ားစတာ း)
    ပစ္ပစ္ေရ... လုပ္စားပစ္လိုက္...ေနာ္ း) ဟီးဟီး

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ