Skip to main content

တိုဟူးသုပ္၊ ဒန္႔သလြန္သီးအႏု၊ သခြပ္ပြင့္၊ ေပါက္ပန္းရြက္

တိုဟူးသုပ္
တိုဟူးသုပ္အတြက္ ပဲမႈန္႔နဲ႔ၾကိဳပီးလႊင့္ပစ္ရအခါခါကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ေမႊးတိုဟူးမႈန္႔ နဲ႔ အလုပ္ျဖစ္ေနပါတယ္။  ၾကိဳရတာလဲလြယ္ပီး သုပ္စားလဲအရမ္းအရသာရွိတယ္။
ျခံထဲကေရွာက္ပင္ေလးက တိုဟူးသုပ္ဖို႔ရည္ရြယ္ပီးစိုက္ထားေတာ့ အခုမွာ တိုဟူးနဲ႔ေရွာက္ရြက္အတြဲကိုက္ေတာ့တယ္။
မန္က်ည္းမွည့္ေလးစိမ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းလွီး၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးနဲ႔သုပ္စား။
ကၽြန္မလိုဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို ႏွစ္ႏွစ္ျခိဳက္ျခိဳက္စားတတ္သူေတြအတြက္ပါ။
ကၽြန္မျခံေလးထဲမွာ ဒီႏိုင္ငံမွာမရႏိုင္တဲ့ေရွာက္ရြက္၊ ခ်ဥ္ေပါင္၊ ဆူးပုပ္၊ သံပရာ နဲ႔ ဟင္းႏုႏြယ္၊ ေကာက္ေကြးညြန္႔၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမ်ိဳးစံု၊ ကေလာပီနံရြက္ (ကေလာဥ ေစ်းထဲမွာေရာင္းတယ္၊ အရြက္ေတာ့မပါဘူး)၊ နဲ႔ ပင္စိမ္း၊ စပါးလင္ နဲ႔ပူစီနံ၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္... အစရွိတာေတြကိုစိုက္ထားတယ္။  ကိုယ့္လက္နဲ႔ေျမတူးပီးစိုက္တာဘဲ..ဒါေပမယ့္ခံကိုအျမဲၾကည့္ရႈေရေလာင္းဖို႔ေတာ့ ၿခံလုပ္သားတစ္ေယာက္ကိုတာ၀န္ေပးထားရတယ္.. ကိုယ္မရွိတဲ့အခါဆိုလဲ အပင္ေလးေတြကိုစိုးရိမ္ေနဖို႔မလိုေတာ့ဘူးေပါ့။
ဒန္႔သလြန္ပင္လဲစိုက္ထားတယ္.. အရြက္လဲစား၊ အသီးလဲစားေပါ့။ ဒါေပမယ့္ အသီးကိုေတာ့ ၾကီးေအာင္ေစာင့္ျပီးမွစားတတ္တာ။  မေန႔ညေနက ျခံထဲက အလုပ္သမားေကာင္ေလးတစ္ေယာက္က ကၽြန္မ ဒန္႔သလြန္သီးၾကိဳက္တယ္ၾကားလို႔ လာေပးတယ္။ ပိစိေလးေတြ..ရွည္ေမ်ာေမ်ာနဲ႔.. ကၽြန္မတစ္ခါမွမစားဖူးဘူး။
ဒန္႔သလြန္သီးအႏု

ၾကီးမွ စားလို႔ရတယ္ဘဲထင္ထားတာ။ ဒါနဲ႔ဘဲ..ေရေႏြးဆူဆူမွာ ထည့္ျပဳပ္ပီး ငပိရည္ေလးနဲ႔ အတို႔လုပ္စားတယ္.. ခ်ိဳပီး ေကာင္းလိုက္တာ။ ပဲေတာင့္ရွည္လိုမ်ိဳးဒါေပမယ့္သူက က်စ္ပီးပိုခ်ဳိတယ္..
ဒန္႔သလြန္သီးအႏု၊  သခြပ္ပြင့္
သခြပ္ပြင့္ကိုအေျခာက္ခံပီး ေလလံုတဲ့ပလတ္စတစ္အိတ္ေလးနဲ႔ ကၽြန္မ၀မ္းကြဲ အမက ေတာင္ငူကေနအျမဲပို႔ေပးတယ္။  ဦးေလးရဲ႕အမ်ိဳးသမီးက ေတာင္ငူဇာတိဆိုေတာ့ ေဒသထြက္မွ်စ္ေျခာက္၊ ေခြးအီးပုပ္သီး၊ မရမ္းျပားေျခာက္၊ သခြပ္ပြင့္ေျခာက္ လူၾကံဳရွိရင္အျမဲပို႔ေပးတယ္။ အဲဒီအတြက္ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္အရမ္းကံေကာင္းတယ္လို႔ယူဆထားေသးတယ္။ း)
ကရင္အစားစာ၊ ခ်င္းအစားစာ၊ အိႏၵိယအစားစာ၊ ရွမ္းအစား၊ ကခ်င္.. ရိုးရာစားစရာအစံုကို စားရတာေလာက္ကံေကာင္းသူရွိမလားေလ...  နီးစပ္ရာအေဆြမ်ိဳးစာရင္းေကာက္ရင္ လူမ်ိဳးေတာ္ေတာ္စံုေနျပီ။
ေက်ာင္းတုန္းက ကၽြန္မ music teacher ေျပာတဲ့ အမ်ဳိးစံု/မစစ္တဲ့ကကတစ္ ဆိုတာျပန္ၾကားေယာက္ျပီးျပံဳးမိေသးတယ္။
ေခြးေလးကိုVet ဆီေခၚသြားေတာ့ သူ႔ျခံထဲမွာ ေပါက္ပန္းပင္ေတြ႔လို႔ ၀မ္းသာပီး အရြက္ေတြခူးလာခဲ့တယ္.. စားခ်င္ေနတာ အရမ္းကိုၾကာပီ...
ေတာင္ပိုင္းက ကၽြန္းဆြယ္ေတြမွာေတာ့ အပြင့္ေတြေရာင္းတယ္.. အရြက္ကေတာ့ ရွာမေတြ႔ဘူး။ ဆရာ၀န္မေလးကို အရြက္စားလို႔ရတဲ့အေၾကာင္းလဲ ေဖာက္သည္ခ်ခဲ့ တယ္။ သူလဲအရြက္စားလို႔ရမွန္းသိေတာ့ အရမ္းကို တက္ၾကြပီး ေပ်ာ္ေနေလရဲ႕...


Comments

  1. I wanna eat all of them.
    Yes, you are so lucky Kuu.
    Your title is so inviting and I just ran here once I saw the title. :D
    Iora

    ReplyDelete
  2. ixorasnow@gmail.comMay 3, 2013 at 4:20 AM

    တို႕ဟူးသုပ္ ကို္ျမင္ယံုနဲ႕ စားခ်င္စိတ္ျဖစ္လာတယ္။ေက်းဇူးပါမမရယ္။

    ReplyDelete
  3. thank you... having the chance to see pauk pan nyunt in picture..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ