Pages

Thursday, September 10, 2009

ခရမ္းသီး အုမၼလက္ Omelet

ခရမ္းသီးၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ေနာက္တနည္းေလးလုပ္စားၾကည့္ဖို႔ ေ၀ဌလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ပထမဦးစြာ ခရမ္းသီးကုိ ဖုတ္ပါတယ္။ ovan နဲ႔ ဖုတ္ရင္ မိနစ္ ၃၀ ၊ ၁၆၀ ဒီဂရီ ေလာက္ဆိုရပါပီ။
အေအးခံပီး အခြံႏႊာ၊ ခရမ္းသီးဖုတ္ အသားေမႊးေမႊးေလးေတြကို ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ထားပါ။
ပီးရင္ေတာ့ ဆား၊ ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း၊ ငရုတ္သီးအနီေလးေတြပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္ဥတစ္လံုး ေခါက္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ နံနံပင္ (လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရွိရင္ပိုေကာင္းမွာပါ၊ ဒီမွာေတာ့ ထိုင္းက လာတဲ့ ပုလင္းနဲ႔ အထားခံေအာင္လုပ္ထားတဲ့) ကို ထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးျဖဴးပီး ေမႊပါ.. အားလံုးညက္ပီဆိုရင္
ေတာ့ ဒယ္အိုးျပားျပားေလးထဲကို ဆီနဲနဲထည့္ ပီး ဒယ္အိုး ႏွံ႕သြားေအာင္ ေ၀့ လိုက္ပါ..
ပီးရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ခရမ္းသီးကို ထည့္ပီး အျပားလိုက္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ပီးရင္ေတာ့စားလို႔ရပါပီ။
ခရမ္းသီးကို အတြန္႔တက္ပီး ဖုတ္တာ က ေၾကာ္ပီးစားတဲ့အခ်ိန္မွ ျပဳပ္တာနဲ႔ အရသာကြာတာကို သတိထားမိမွာပါ။ ခရမ္းသီးဖုတ္ ကအရမ္းေမႊးတာ... အားလံုးေရာနယ္ ေၾကာ္ပီးတဲ့အခါေတာ့ ရိုးရိုး ၾကက္ဥ အုမၼလက္ Omelet ေၾကာ္ထက္..ပိုကဲထူးပီး ေကာင္းေနတာအမွန္ပါပဲ။ စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္။


10 Comments:

sskyaw said...
This comment has been removed by the author.
sskyaw said...

အေတာ္ဘဲ ခရမ္းသီးဆို သိပ္ၾကိဳက္တာ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္ .. :))

WutHmone said...

Ku ku yae..lar lae tae naw..Hinn ta myo toe thwar b...loat sar kyi ohn mae..

subuueain said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္ ကူးကူး အဲလိုေလးေၾကာ္စားတာ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ စိမ့္စိမ့္ေလး။ စားေတာင္စားခ်င္လာၿပီ

စိမ္း... said...

စမ္းၾကည့္ဦးမယ္.... ဒီအပတ္ေက်ာင္းပိတ္ရင္...

Maydarwii said...

ခရမ္းသီး ၂ လံုး ၀ယ္ထားတယ္။ စမ္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။ ေက်းဇူးပဲ စႏၵကူးေရ ... ။

ARO GERALDES said...

Myanmar friends, I'm argentine sport journalist and I'm looking for a Myanmar football blog. If you know one, please, write to contact the blogger.
Best regards from Buenos Aires
Pablo
International football journalism

rose of sharon said...

တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး... စမ္းၾကည္႔အုန္းမယ္

ဖိုးစိန္ said...

ခရမ္းသီးဟင္းကို အရမ္းႀကိဳက္တယ္

ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ေပါ့

ခုေတာ့သြားရည္ယိုသြားပါတယ္


ခ်စ္ခင္စြာၿဖင့္

ဖိုးစိန္

မိုးစက္အိမ္ said...

တခါမွ အလိုေတာ. စားဖူးဘူး စာၾကည္.ခ်င္မိတာေတာ.
အမွန္ဘဲဗ်ာ ... :)

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger