Pages

Wednesday, October 7, 2009

ပီေလာပီနံဥ ပူတင္း

ေဆာင္းဦးအ၀င္မွာ မနက္ဆိုျမဴေတြနဲ႔မံႈရီမႈိင္းပီး ညေန ၅ နာရီဆိုရင္မိုးခ်ဳပ္စျပဳေနပီေလ။ ညတာရွည္တာလည္းေကာင္း တာပါဘဲ။ အလုပ္ေတြအရင္ထက္ (၃) ဆေလာက္ပိုမ်ားလာတာမို႔ ဟင္းတစ္မယ္မယ္ စီစဥ္မယ္လုပ္တိုင္း စိတ္ကူးနဲ႔သာခ်က္ပီးသြားတယ္။ အေကာင္ထည္မေဖာ္ျဖစ္ပါဘူး။ ေဆာင္းရာသီ၀င္ခါစဆိုေတာ့ ေစ်းသြားလည္း ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြအရမ္းနည္းသြားပါတယ္။ ဗူးသီး (ေသးေသးနဲ႔ ရင့္လိုက္ေသး)၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ကန္ဇြန္းရြက္ (import)၊ ပန္းေဂၚဖီ ညႈိးႏြမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ၀ါေရာင္ေတြနဲ႔ စိတ္ညစ္ရပါတယ္။ supermarket မွာတင္ထား တဲ့အသီးႏွံေတြကအစ သိပ္မလတ္ဆတ္ေတာ့ေပမယ့္စားခ်င္ေတာ့လဲ ရွိတာေလးနဲ႔ဘဲ ခ်က္စားရတာဘဲ။ ကၽြန္မကလဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ ပဲကိုသာအဓိကစားတဲ့သူဆိုေတာ့ နဲနဲေတာ့ အခက္ခဲရွိတာေပါ့ေလ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ပင္နဲ႔ ငရုတ္ပင္ေလးေတြ အေနာက္က ပန္းျခံေလးထဲစိုက္ထားပါတယ္၊ ေခါင္းမိုးေတြ လဲေတာ့ ေရသေလာက္ မရွိ ျဖစ္ေနတဲ့အခ်ိန္ မိုးက ရုတ္တရက္ အသည္းသန္ရြာခ်ေတာ့ ေရေတြအိုင္ပီး အပင္ေတြလဲ အျမစ္ေပါေလာ ေလးနဲ႔ ဆန္႔ဆန္႔ၾကီးကို ေသပါေလေရာ။ ဘယ့္သူ႔ပံု အျပစ္ေျပာရမွန္းမသိေတာ့ဘူး။လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဆိုတဲ့အသံုးႏႈန္းက အိမ္ရွင္မတိုင္း၊ ဟင္းခ်က္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးတိုင္း ခံတြင္းေတြ႔တဲ့ စကားလံုးပါ။ ဒီေတာ့ သူမ်ား motor pool အေနာက္က အပင္ေပါင္းစံု အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ ေနရာသြားပီး ကေလာပီနံပင္ေတြ သြားဆြဲႏႈတ္လာခဲ့ပါတယ္။  :O
ခ်စ္သူကေျပာဖူးတယ္။ ကေလာပီနံကိတ္ ၾကိဳက္တယ္တဲ့။ သူဘယ္မွာစားဖူးလဲေတာ့ ကၽြန္မလဲမသိဘူး။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ခါမွမစားဘူး။ ကေလာပီနံပင္အျမစ္ေတြခ်ဳိးလိုက္ေတာ့ ကေလာပီနံဥ ရတာေပါ့။ လြယ္တယ္ေနာ္။ အဲလိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးမွ ခ်ိဳတာ။
ကေလာဥေတြကို ေျမၾကီးေတြစင္သြားေအာင္ေရေသခ်ာေဆး၊ ဓါးပါးေလးနဲ႔ အခြံကိုပိုးတီလွီးသလိုလွီး။ အစြန္းကေနစပီး ဆြဲခြာလိုက္ေတာ့ အခြံေတြ ေၾကာင္အိမ္ေလွကားလို လြယ္လြယ္ကူကူ ခြာထြက္လာပါတယ္။
လုပ္ရိုးလုပ္နည္းကေတာ့ ကေလာဥအစိမ္းကုိ အမွ်င္ေသးေသးရေအာင္ျခစ္ပီး ဖုတ္ၾကတာပါ။ ကူးကူး ကေတာ့ နဲနဲစတန္႔ထြင္ပီးအရင္ျပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ ကိတ္ လိုပြပြေလးထက္ ပူတင္းလုိေလးစားၾကည့္ခ်င္လို႔ပါ။
ျုပဳပ္လို႔ ႏူးမွ အလယ္ရိုးကိုဆြဲထုတ္၊ အသားဖတ္ေတြကို ဇြန္းနဲ႔ေျခပီး၊ ဘလန္ဒါနဲ႔ ထပ္ၾကိတ္လိုက္ပါေသးတယ္။ ပီးရင္ေတာ့ စကာနဲ႔စစ္ခ်ရပါတယ္။အထဲမွာ အရိုး မွ်င္ေလးေတြရွိလို႔ပါ။
စစ္ပီးက်လာတဲ့အႏွစ္ေတြထဲကို ဂ်ံဳမႈန္႔ ၁ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁)ခြက္၊ သၾကား စတီးဇြန္း ၃ ဇြန္း နဲ႔ အုန္းႏို႔ ရယ္ဒီမိတ္ဗူး တစ္၀က္ထည့္ပီး ေမႊရပါတယ္။ ပြပြေလးၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ေဆာ္ဒါထည့္လို႔ရပါတယ္။
ကူးကူးေတာ့ ေဆာ္ဒါမထည့္ပါဘူး၊ အားလံုးေမႊပီးရင္ေတာ့ ၁၉၀ ဒီဂရီနဲ႔ နာရီ၀က္ဖုတ္ရပါတယ္။ ဂ်ံဳ သာ က်က္ဖို႔ လိုေတာ့တာပါ။ ကေလာဥက ျပဳပ္ထားပီးသားမို႔။ ပီးရင္ေတာ့ ထုတ္ပီး အေပၚကအုန္းႏို႔တစ္ထပ္ ထပ္ေလာင္းပါ။ ပီးရင္ အခ်ိဳကဲဖို႔အတြက္ ႏို႔ဆီ ကိုအေပၚကလိုက္ဖ်န္းပါ။
ေနာက္ ၁၅ မိနစ္ထပ္ထားျပီးရင္ေတာ့ ကေလာဥအရသာ ႏွစ္ႏွစ္ကာကာခံစားလို႔ရတဲ့ ကေလာဥကိတ္ေလး ရပါပီ။    :D
ကေလာဥပူတင္းမွာ အဓိက အရသာထိမ္းတာ ႏို႔ဆီပါ။

ဒါေပမယ့္ ဒီတိုင္း ျပဳပ္ ဆီဆား ေလးနဲ႔စားလဲ ေကာင္းတာဘဲေလ။ ကေလာဥျပဳပ္ ဖြာဖြာေလးေတြၾကိဳက္တဲ့သူရွိသလို စီးစီးေလးနဲ႕ အေခ်ာင္းလိုက္ က်စ္ေနတာေလးေတာ့ ကူးကူးအၾကိဳက္။

ဒီတစ္ခါေတာ့ မတူးပါဘူး။ အေနေတာ္ပါဘဲ.. မဟုတ္ရင္ စႏၵကူး ကို စႏၵတူး လို႔ ေျပာင္းေခၚမယ္ တစ္ကဲကဲ လုပ္ေနတဲ့သူရွိလို႔ပါ။... :P

ကေလာပီနံဥ (သို႔) ပီေလာပီနံ   ပံုၾကည့္ခ်င္တဲ့ေဆာင္း...  ဒီလင့္မွာသြားၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

11 Comments:

စိမ္း... said...

မစားဖူးဘူးေတာ့... ၾကည့္ရတာေတာ့ အေတာ္အရသာ ရွိမယ့္ပံုပဲ... ရွလြတ္... :P

ခ်စ္အုန္းေဖ said...

စားဖူးရင္ေတာ့...စားၾကည့္ရင္ေတာ့ ဟဲဟဲ .. Good Luck.

Anonymous said...

စားၾကည့္ဖူးဘူး ဒီအတိုင္းလည္းစားဖူးလား မစားဖူးလား စဥ္းစားလို့မရေတာ့ဘူး မကူးလုပ္ထားတာ စားခ်င္စရာ မွတ္ထားၿပီး ေနာက္မ်ားအခါခြင့္သင့္ရင္လုပ္စားပါဦးမယ္

ေထာ

ႏွင္းဆီပန္းခ်စ္တဲ႔ေကာင္မေလး said...

ပူပူမွာ ပီေလာပီနံ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မွ မရဘဲ ကူးကူးရ။
ၿဗဲံ စားခ်င္ထွာ။

(ေတာ္လုိက္တဲ႔ ကူးစ္္ ္ စလုံးေရာက္ရင္ လုပ္ေကၽြး ဒါၿဗဲ)

စူးႏြယ္ said...

ပီေလာပီနံဥဆိုတာ ၾကားပဲၾကားဖူးတာ
တခါမွ မျမင္ဖူးဘူး
ဘာလုပ္စားရမွန္းေတာင္ မသိဘူး

မိုးစက္အိမ္ said...

မကူးတို. လုပ္လိုက္ရင္ အစမ္းခ်ည္းဘဲေနာ္ မစားဘူး
ေတာ.အရသာလည္းမသိဘူးဗ်ာ ေငးဘဲသြားရတယ္

T T Sweet said...

ပိေလာပီနန္ဟုတ္ဘူးလား မကူးေရ ... စလံုးမွာေတာ႔ ပရနကန္မုန္႔မ်ိဳးစံုေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေလးေတြမွာေရာင္းတဲ႔ ပိေလာပီနန္ မုန္႔ေလးေတြေတာ႔ စားဘူးပါတယ္။ အုန္းသီးဆန္ေလးေတြ ၿဖဴးလို႔ ။ ၾကိဳက္ပါတယ္ ။ ပီေလာပီနန္အရသာကို ။ စည္းစည္း စိမ္႔စိမ္႔ေလး။

စႏၵကူးေမ said...

သိပါ၀ူးတီတီဆြိရာ.. ကူးကူးက ပီေလာပီနံ လို႔ေရးတာ ကို မဟုတ္ဘူး.. ကေလာပီနံလို႔ အကိုၾကီးတစ္ေယာက္ကလာေျပာလို႔ ေျပာင္းလိုက္တာ.. ဘယ္ဟာမွန္လဲသိ၀ူး.. းx

rose of sharon said...

မတူးဘူးလား... တူးသြားလဲကူးကူးကကူးကူးပါဘဲေနာ္

kiki said...

ပီေလာပီနံ လို့ အေခၚမ်ားတယ္ ထင္တာပဲ ..
ဟိ ..ကေလာ ကေတာ့ ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္း .. ပီနန္က မေလးရွား မွာ ... ကေလာ နဲ့ ပီနန္ နဲ ့ ဘယ္လို ခ်ိန္းေတြၾကသလဲ တိပူး ေနာ္ .. း)
ဟိ..စတာ ေနာ္ ...

ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာၾကီး ေတာ့ ....
ဗိုက္ေတာင္ ဆာလာျပီ ကူးကူးေရ ..
တတံုးေလာက္ ေကၽြး ပါ .. အို ..မေကၽြးလဲ စားသြားျပီ ..ဂလု ..

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ပီေလာပီနံ ကအမွန္ဘဲ။ ဖတ္ေတာ့ ကေလာပီနံျဖစ္သြားတာ။

ကူးေလးရယ္ ေတာ္လိုက္တာ။ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္။
ခုေတာ့ တံေထြးမ်ိဳခ်ျပီး ျပန္သြားျပီ

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger