Skip to main content

ပီေလာပီနံဥ ပူတင္း

ေဆာင္းဦးအ၀င္မွာ မနက္ဆိုျမဴေတြနဲ႔မံႈရီမႈိင္းပီး ညေန ၅ နာရီဆိုရင္မိုးခ်ဳပ္စျပဳေနပီေလ။ ညတာရွည္တာလည္းေကာင္း တာပါဘဲ။ အလုပ္ေတြအရင္ထက္ (၃) ဆေလာက္ပိုမ်ားလာတာမို႔ ဟင္းတစ္မယ္မယ္ စီစဥ္မယ္လုပ္တိုင္း စိတ္ကူးနဲ႔သာခ်က္ပီးသြားတယ္။ အေကာင္ထည္မေဖာ္ျဖစ္ပါဘူး။ ေဆာင္းရာသီ၀င္ခါစဆိုေတာ့ ေစ်းသြားလည္း ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြအရမ္းနည္းသြားပါတယ္။ ဗူးသီး (ေသးေသးနဲ႔ ရင့္လိုက္ေသး)၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ကန္ဇြန္းရြက္ (import)၊ ပန္းေဂၚဖီ ညႈိးႏြမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ၀ါေရာင္ေတြနဲ႔ စိတ္ညစ္ရပါတယ္။ supermarket မွာတင္ထား တဲ့အသီးႏွံေတြကအစ သိပ္မလတ္ဆတ္ေတာ့ေပမယ့္စားခ်င္ေတာ့လဲ ရွိတာေလးနဲ႔ဘဲ ခ်က္စားရတာဘဲ။ ကၽြန္မကလဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ ပဲကိုသာအဓိကစားတဲ့သူဆိုေတာ့ နဲနဲေတာ့ အခက္ခဲရွိတာေပါ့ေလ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ပင္နဲ႔ ငရုတ္ပင္ေလးေတြ အေနာက္က ပန္းျခံေလးထဲစိုက္ထားပါတယ္၊ ေခါင္းမိုးေတြ လဲေတာ့ ေရသေလာက္ မရွိ ျဖစ္ေနတဲ့အခ်ိန္ မိုးက ရုတ္တရက္ အသည္းသန္ရြာခ်ေတာ့ ေရေတြအိုင္ပီး အပင္ေတြလဲ အျမစ္ေပါေလာ ေလးနဲ႔ ဆန္႔ဆန္႔ၾကီးကို ေသပါေလေရာ။ ဘယ့္သူ႔ပံု အျပစ္ေျပာရမွန္းမသိေတာ့ဘူး။လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဆိုတဲ့အသံုးႏႈန္းက အိမ္ရွင္မတိုင္း၊ ဟင္းခ်က္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးတိုင္း ခံတြင္းေတြ႔တဲ့ စကားလံုးပါ။ ဒီေတာ့ သူမ်ား motor pool အေနာက္က အပင္ေပါင္းစံု အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ ေနရာသြားပီး ကေလာပီနံပင္ေတြ သြားဆြဲႏႈတ္လာခဲ့ပါတယ္။  :O
ခ်စ္သူကေျပာဖူးတယ္။ ကေလာပီနံကိတ္ ၾကိဳက္တယ္တဲ့။ သူဘယ္မွာစားဖူးလဲေတာ့ ကၽြန္မလဲမသိဘူး။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္ခါမွမစားဘူး။ ကေလာပီနံပင္အျမစ္ေတြခ်ဳိးလိုက္ေတာ့ ကေလာပီနံဥ ရတာေပါ့။ လြယ္တယ္ေနာ္။ အဲလိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးမွ ခ်ိဳတာ။
ကေလာဥေတြကို ေျမၾကီးေတြစင္သြားေအာင္ေရေသခ်ာေဆး၊ ဓါးပါးေလးနဲ႔ အခြံကိုပိုးတီလွီးသလိုလွီး။ အစြန္းကေနစပီး ဆြဲခြာလိုက္ေတာ့ အခြံေတြ ေၾကာင္အိမ္ေလွကားလို လြယ္လြယ္ကူကူ ခြာထြက္လာပါတယ္။
လုပ္ရိုးလုပ္နည္းကေတာ့ ကေလာဥအစိမ္းကုိ အမွ်င္ေသးေသးရေအာင္ျခစ္ပီး ဖုတ္ၾကတာပါ။ ကူးကူး ကေတာ့ နဲနဲစတန္႔ထြင္ပီးအရင္ျပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ ကိတ္ လိုပြပြေလးထက္ ပူတင္းလုိေလးစားၾကည့္ခ်င္လို႔ပါ။
ျုပဳပ္လို႔ ႏူးမွ အလယ္ရိုးကိုဆြဲထုတ္၊ အသားဖတ္ေတြကို ဇြန္းနဲ႔ေျခပီး၊ ဘလန္ဒါနဲ႔ ထပ္ၾကိတ္လိုက္ပါေသးတယ္။ ပီးရင္ေတာ့ စကာနဲ႔စစ္ခ်ရပါတယ္။အထဲမွာ အရိုး မွ်င္ေလးေတြရွိလို႔ပါ။
စစ္ပီးက်လာတဲ့အႏွစ္ေတြထဲကို ဂ်ံဳမႈန္႔ ၁ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁)ခြက္၊ သၾကား စတီးဇြန္း ၃ ဇြန္း နဲ႔ အုန္းႏို႔ ရယ္ဒီမိတ္ဗူး တစ္၀က္ထည့္ပီး ေမႊရပါတယ္။ ပြပြေလးၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ေဆာ္ဒါထည့္လို႔ရပါတယ္။
ကူးကူးေတာ့ ေဆာ္ဒါမထည့္ပါဘူး၊ အားလံုးေမႊပီးရင္ေတာ့ ၁၉၀ ဒီဂရီနဲ႔ နာရီ၀က္ဖုတ္ရပါတယ္။ ဂ်ံဳ သာ က်က္ဖို႔ လိုေတာ့တာပါ။ ကေလာဥက ျပဳပ္ထားပီးသားမို႔။ ပီးရင္ေတာ့ ထုတ္ပီး အေပၚကအုန္းႏို႔တစ္ထပ္ ထပ္ေလာင္းပါ။ ပီးရင္ အခ်ိဳကဲဖို႔အတြက္ ႏို႔ဆီ ကိုအေပၚကလိုက္ဖ်န္းပါ။
ေနာက္ ၁၅ မိနစ္ထပ္ထားျပီးရင္ေတာ့ ကေလာဥအရသာ ႏွစ္ႏွစ္ကာကာခံစားလို႔ရတဲ့ ကေလာဥကိတ္ေလး ရပါပီ။    :D
ကေလာဥပူတင္းမွာ အဓိက အရသာထိမ္းတာ ႏို႔ဆီပါ။

ဒါေပမယ့္ ဒီတိုင္း ျပဳပ္ ဆီဆား ေလးနဲ႔စားလဲ ေကာင္းတာဘဲေလ။ ကေလာဥျပဳပ္ ဖြာဖြာေလးေတြၾကိဳက္တဲ့သူရွိသလို စီးစီးေလးနဲ႕ အေခ်ာင္းလိုက္ က်စ္ေနတာေလးေတာ့ ကူးကူးအၾကိဳက္။

ဒီတစ္ခါေတာ့ မတူးပါဘူး။ အေနေတာ္ပါဘဲ.. မဟုတ္ရင္ စႏၵကူး ကို စႏၵတူး လို႔ ေျပာင္းေခၚမယ္ တစ္ကဲကဲ လုပ္ေနတဲ့သူရွိလို႔ပါ။... :P

ကေလာပီနံဥ (သို႔) ပီေလာပီနံ   ပံုၾကည့္ခ်င္တဲ့ေဆာင္း...  ဒီလင့္မွာသြားၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

Comments

  1. မစားဖူးဘူးေတာ့... ၾကည့္ရတာေတာ့ အေတာ္အရသာ ရွိမယ့္ပံုပဲ... ရွလြတ္... :P

    ReplyDelete
  2. ခ်စ္အုန္းေဖOctober 7, 2009 at 3:31 PM

    စားဖူးရင္ေတာ့...စားၾကည့္ရင္ေတာ့ ဟဲဟဲ .. Good Luck.

    ReplyDelete
  3. စားၾကည့္ဖူးဘူး ဒီအတိုင္းလည္းစားဖူးလား မစားဖူးလား စဥ္းစားလို့မရေတာ့ဘူး မကူးလုပ္ထားတာ စားခ်င္စရာ မွတ္ထားၿပီး ေနာက္မ်ားအခါခြင့္သင့္ရင္လုပ္စားပါဦးမယ္

    ေထာ

    ReplyDelete
  4. ပူပူမွာ ပီေလာပီနံ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မွ မရဘဲ ကူးကူးရ။
    ၿဗဲံ စားခ်င္ထွာ။

    (ေတာ္လုိက္တဲ႔ ကူးစ္္ ္ စလုံးေရာက္ရင္ လုပ္ေကၽြး ဒါၿဗဲ)

    ReplyDelete
  5. ပီေလာပီနံဥဆိုတာ ၾကားပဲၾကားဖူးတာ
    တခါမွ မျမင္ဖူးဘူး
    ဘာလုပ္စားရမွန္းေတာင္ မသိဘူး

    ReplyDelete
  6. မကူးတို. လုပ္လိုက္ရင္ အစမ္းခ်ည္းဘဲေနာ္ မစားဘူး
    ေတာ.အရသာလည္းမသိဘူးဗ်ာ ေငးဘဲသြားရတယ္

    ReplyDelete
  7. ပိေလာပီနန္ဟုတ္ဘူးလား မကူးေရ ... စလံုးမွာေတာ႔ ပရနကန္မုန္႔မ်ိဳးစံုေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေလးေတြမွာေရာင္းတဲ႔ ပိေလာပီနန္ မုန္႔ေလးေတြေတာ႔ စားဘူးပါတယ္။ အုန္းသီးဆန္ေလးေတြ ၿဖဴးလို႔ ။ ၾကိဳက္ပါတယ္ ။ ပီေလာပီနန္အရသာကို ။ စည္းစည္း စိမ္႔စိမ္႔ေလး။

    ReplyDelete
  8. သိပါ၀ူးတီတီဆြိရာ.. ကူးကူးက ပီေလာပီနံ လို႔ေရးတာ ကို မဟုတ္ဘူး.. ကေလာပီနံလို႔ အကိုၾကီးတစ္ေယာက္ကလာေျပာလို႔ ေျပာင္းလိုက္တာ.. ဘယ္ဟာမွန္လဲသိ၀ူး.. းx

    ReplyDelete
  9. မတူးဘူးလား... တူးသြားလဲကူးကူးကကူးကူးပါဘဲေနာ္

    ReplyDelete
  10. ပီေလာပီနံ လို့ အေခၚမ်ားတယ္ ထင္တာပဲ ..
    ဟိ ..ကေလာ ကေတာ့ ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္း .. ပီနန္က မေလးရွား မွာ ... ကေလာ နဲ့ ပီနန္ နဲ ့ ဘယ္လို ခ်ိန္းေတြၾကသလဲ တိပူး ေနာ္ .. း)
    ဟိ..စတာ ေနာ္ ...

    ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာၾကီး ေတာ့ ....
    ဗိုက္ေတာင္ ဆာလာျပီ ကူးကူးေရ ..
    တတံုးေလာက္ ေကၽြး ပါ .. အို ..မေကၽြးလဲ စားသြားျပီ ..ဂလု ..

    ReplyDelete
  11. ပီေလာပီနံ ကအမွန္ဘဲ။ ဖတ္ေတာ့ ကေလာပီနံျဖစ္သြားတာ။

    ကူးေလးရယ္ ေတာ္လိုက္တာ။ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္။
    ခုေတာ့ တံေထြးမ်ိဳခ်ျပီး ျပန္သြားျပီ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ