Skip to main content

ၾကက္အသည္းျမစ္ အစပ္ေၾကာ္

ၾကက္အသည္းအျမစ္ၾကိဳက္ၾကလား။ ကူးေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာ ၾကက္ေကာင္လိုက္ခ်က္ရင္ အသည္း၊ အျမစ္ နဲ႔ ဦးေႏွာက္ကိုဘဲေရြးစားတယ္။ က်န္တဲ့အပိုင္းေတြေတာ့သိပ္မၾကိဳက္ဘူး။ ၾကက္အသည္းျမစ္ကလဲ သီးသန္႔ သတ္သတ္ေရာင္းတာေတြ႔ေနေပမယ့္ မခ်က္တတ္ရင္ညွီမွာ သိေနေတာ့ တစ္ခါမွမ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။
အခုတစ္ေလာေတာ့ သမရိုးက်စားေနတာေလးေတြထက္ ခံတြင္းေတြ႔တာေလးရွာခ်က္စားဖို႔ ကီလို၀က္ ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
အျမစ္ကိုေတာ့ ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ပီးေရထပ္ေဆးပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေရမွာေတာ့ အသည္းေတြပါ ထည့္ပီး ဖြဖြေလးေရေဆးလိုက္ပါတယ္။
အိုးထဲထည့္ပီး ေရသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊ နႏြင္းနဲနဲ၊ ဆားနဲနဲ နဲ႔ ဂ်င္းကိုထုေခ်ပီး ထည့္ျပဳပ္လိုက္ပါ။
ေရခန္းခါနီးမွာဆိုရင္ေတာ့ အသည္းျမစ္ေတြလဲက်က္သြားပါပီ။
ခဏအေအးခံထားတဲ့အခ်ိန္မွာ...
ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ထူထူ ေလးေထာင့္ေလးေတြရေအာင္လွီးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ေတြကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္း ပဲငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး ခြက္ထဲထည့္ထားပါ။
နံနံပင္ေလးေတြကို ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
သခြားသီး (သို႔) ဇူခီနီ (သို႔) ေဂၚရခါးသီး ရရာတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို အေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြနဲနဲလွီးထားပါ။
ကဲ..အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့...
အသည္းအျမစ္ကို အေနေတာ္လွီးထားပါ..အသည္းေတြကိုေတာ့ ဒီတိုင္းဘဲထားလိုက္ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ေတာ့အသည္းအျမစ္ေတြကို နီညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
အေပၚယံေလးေတြၾကြပ္လာပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာကိုထည့္မယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းညက္ညက္ေထာင္းထားတာကိုပဲငံျပာရည္နဲ႔စိမ္ထားတာေလးထည့္မယ္..
ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပီး နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုပါ တဆက္တည္းဆက္ေမႊပါ။
မဆလာ ထည့္ပါ..
ပီးရင္ေတာ့ ဇူခီနီ အေခ်ာင္းရွည္လွီးထားတာကို ေနာက္ဆံုးမွထည့္ေမႊပီးမီးပိတ္လိုက္ပါ..အဖံုးအုပ္ထားပါ..
ေအးေလာက္တဲ့အခါမွ အိုးထဲကေနထုတ္၊ ပုကန္းထဲထည့္ပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါပီ။
စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အသည္းအျမစ္ေၾကာ္ပါ..
အခ်ဥ္ေရေလးနဲ႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္..ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကိုလိုက္ဖက္လွပါတယ္..

ပံုၾကီးခ်ဲ႕ၾကည့္လွ်င္ပိုပီး yummy tasty...... immmm






Comments

  1. ကူးေရ မေရာက္တာၾကာလို့ ကူးလက္ရာေလးလာတီးသြားၿပီေနာ္.. :-))

    ReplyDelete
  2. ၾကက္အသည္းအၿမစ္ အစပ္ေၾကာ္ စားသြားသည္ ၂ခုစလံုးစားေပမယ့္ အသည္းကိုပိုၾကိဳက္လို့ အသည္းပဲစားၿဖင့္တာမ်ားတယ္ ေထာသခြားသီးတို့ဘာတို့ေတာ့ ထည့္မခ်က္ဘူး ေနာက္တစ္ခါခ်က္မွ မကူးနည္းအတိုင္းခ်က္ၾကည့္ေတာ့မယ္ ခုေတာ့မွတ္သြားတယ္ :)

    ေထာေထာ

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးစ္ ္ ္ ္္
    လာစားတယ္သိလား
    အဟီ ေျဖရခက္တဲ့ ေမးခြန္းေလးေတြ မေမးပါနဲ ံ့့လားဟင္

    ReplyDelete
  4. အသည္းအျမစ္ကို အဲဒီလိုမ်ိဳး အသီးနဲ ့ခ်က္မစားဖူးဘူး
    ခ်က္စားၾကည့္မယ္ေနာ္...

    ReplyDelete
  5. ႊၾကိဳက္ခ်င္းတူေနပီကူးစ္ေရ
    နာ႔လဲအိမ္မွာၾကက္သားခ်က္ရင္ အၿမစ္လုစားတယ္
    ေမာင္ေလးကအသဲလုစားတယ္
    ဟဟ

    ReplyDelete
  6. ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမဲ ့ပံုပါဘဲဗ်ာ သခြားသီးေလးက
    ပါေသးရဲ ့ ရွယ္ဘဲ :)

    ReplyDelete
  7. စပ္မယ္နဲ ့တူတယ္ေနာ္။
    အိတ္ေလးက အခ်ဥ္ဘဲစားတာ။ အစပ္သိပ္မစားဘူး။
    ဒါမယ့္ခ်က္ေကြ်းတဲ့လူ အေမာေျပေအာင္ေတာ့ စားသြားတယ္ေနာ္။
    ရႈးရွဲရႈးရွဲ

    ReplyDelete
  8. ေက်ာ္လင္းJuly 20, 2011 at 1:31 PM

    အိပ္မရလို ့ ညႀကီးမင္းႀကီး ဒီဆိုဒ္ ကို ဝင္မိပါတယ္... ဗိုက္ထဲမွာေတာင္ ဂြီ သြားၿပီ။ :(

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ