Skip to main content

ငပိမႈန္႔ခ်က္ႏွင့္တို႔စရာ (ႏႈိင္းအတြက္)

ကူးကူးဘေလာ့ ဘာဘဲတင္တင္အရင္ဆံုးေရာက္ေရာက္လာတတ္တဲ့ ညီမေလး(ႏိႈင္း) က c-box မွာသူ႔အတြက္ ခ်က္ပီးမတင္ေပးလို႔စိတ္ေကာက္ေနေလရဲ႕..  သူ႔အၾကိဳက္ငပိခ်က္ေလးနဲ႔တို႔စရာ ဒီညေနတစ္ကူးတစ္က လုပ္ပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ 
ငပိခ်က္လုပ္ဖို႔အတြက္ေရၾကိဳငါးငပိမရွိတဲ့အတြက္ ထိုင္းကလာတဲ့ ငပိရည္က်ိဳအမႈန္႕ဗူးကိုသံုးပါတယ္။
ငပိရည္ေဖ်ာ္လုပ္စားလဲေကာင္းတယ္၊ အမႈန္႔ေလးကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ထည့္ၾကိဳလိုက္ရံုပါဘဲ။
ငပိခ်က္အတြက္ေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ
ငါးငပိရည္အနည္းငယ္ဆိုရပါပီ။   မွ်င္ငပိသံုးတဲ့ငပိခ်က္က အအီလြယ္လို႔ ကၽြန္မကေတာ့ ငါးငပိခ်က္ဘဲ စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ 
ရံုးကျပန္အေရာက္.. အျမန္လုခ်က္ရလို႔ အလြယ္နည္းသံုးပါ။
ဆီပူပူမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္၊ ေမႊးလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္အနည္းငယ္နည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္... (မႊန္တယ္ေနာ္သတိထား)   ေနာက္ဆံုးအားလံုးႏူးပီးလိုခ်င္တဲ့အေနထားေရာက္မွ ငပိရည္အမႈန္႔ကိုေရေအးေလးနဲ႔ေဖ်ာ္ပီး ေလာင္းထည့္ လိုက္ရံုပါဘဲ။ ဆားလိုသေလာက္ထည့္ပါ၊ ငပိအမႈန္႔က မငံဘူး။   နဲနဲေလာက္ ခန္းေအာင္တည္လိုက္ရင္ ငပိခ်က္တစ္ခြက္ရပီ။  အလြယ္နည္းေပမယ့္အရသာမရွိဘူးမေျပာနဲ႔ေနာ္။  စမ္းၾကည့္မွသိမွာ.. း))


ငပိခ်က္ဆိုတာနဲ႔ ေနာက္ဆက္တြဲမပါမျဖစ္ တို႔စရာအတြက္..ေရခဲေသတၱာထဲကရွိသမွ်အရြက္ေတြထုတ္..
ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ထဲ ဆားနဲနဲထည့္ပီး အရြက္စိမ္းေတြထည့္ျပဳပ္လိုက္ရံုပါဘဲ။   အခ်ိဳ႕ကေတာ့အရြက္ေတြစိမ္းေနေအာင္ေရေအးနဲ႔ေဆးတယ္၊ အဟာရေတြေရာ့ကုန္မွာဆိုးလို႔ ခပ္စိမ္းစိမ္း ေလး အေနထားမွာဘဲ ေရစစ္ပီးဆယ္ထားလိုက္တယ္။  သူ႔အေငြ႔နဲ႔သူ က်က္သြားပါတယ္။ 
မုန္လာဥခ်ဥ္ကေတာ့ မမလုလု နည္းအတိုင္းေလ့က်င့္လုပ္ထားတာပါ။ ငပိခ်က္အနံ႕ေလးနဲ႔ မုန္လာဥခ်ဥ္အနံ႔ ေလးနဲ႔တင္ဗိုက္ဆာလာမွာအမွန္ဘဲ...ဟင္းသီးရြက္စိမ္းစိမ္းေလးေတြနဲ႔တို႔စား....

ထမင္းျဖဴျဖဴေလးနဲ႔... ကဲ မေကာင္းဘူးလား။။။

ႏႈိင္းလဲအ၀စားသြားေနာ္။

Comments

  1. ဖတ္ရင္းနဲ႕ သြားရည္က်တယ္၊ တကယ္။

    ReplyDelete
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္နဲ႔အတို႔ကေတာ႔႐ွယ္ပဲ...အျပံဳးပန္းေျပာသလို တကယ္သြားရည္က်တယ္

    ReplyDelete
  3. လုိင္းမေကာင္းလုိ႔ ေနာက္မွ ေရာက္လာတာ..ခြင့္လႊတ္
    မ်က္စိမွိတ္ၿပီးေတာ့ကုိ အားရပါးရစားသြာတယ္..ႏႈိင္း ကူးကူးေလးသနားပါတယ္..သူ႔ခမ်ာ
    ရုံးအျပန္ကပ်ာကသီခ်က္ရတာဆုိေတာ့ ပင္ပန္းမွာပဲေနာ္..။ ကူးေလးေရ
    ေက်းဇူး..မ်ားစြာ..မ်ားစြာ
    :) :) :)

    ReplyDelete
  4. တုိ႕အတြက္မဟုတ္ဘူးဆုိလည္း စားမွာပဲ။
    ဟိဟိ။ ႏႈိင္းေရ မမလုကုိလည္း နည္းနည္းမွ်ေကၽြးေနာ္။ တစ္ေယာက္တည္းမစားနဲ႕ေနာ္။
    ငါးပိခ်က္ရယ္ တုိ႕စရာရယ္ ကမၻာမွာ အေကာင္းဆံုးမိႏူးပဲ။ သူ႕ေလာက္ေကာင္းတာ မရွိ။

    ReplyDelete
  5. ဟားးး...အႀကဳိက္တူတဲ့လူ ေနာက္တစ္ေယာက္ေတြ႔ၿပီေဟ့..။
    စား..မမလုေရ...ေကြ်းတယ္..ေကြ်းတယ္။
    မမလုအိမ္ကိုလဲ ႏႈိင္းလာစာအုံးမွာ..:)

    ReplyDelete
  6. ႏႈိင္း...တင္မကဘူး..
    ႏႈိင္းရဲ႕သူငယ္ခ်င္း အၿဖဴေရာင္နတ္သမီးကပါ...
    ဝင္ႀကိတ္သြားပါတယ္...
    ငပိခ်က္ဆိုရင္ စိတ္မထိမ္းႏိုင္လို႕...
    ဟီး

    ReplyDelete
  7. မေကာငး္ဘူး ေသြးတုိးလိမ္႕မယ္။

    ReplyDelete
  8. ထမင္းစားၿမိန္မွာေသခ်ာတယ္... ဒီလိုမ်ိဳးေလးစားရရင္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ