Skip to main content

အသားကင္ဆလပ္ထုပ္

ရန္ကုန္ကမထြက္လာခင္ေလးမွာ ကိုးရီးယားဆိုင္ေတြစဖြင့္ေနပီ၊ ကိုးရီးယားကားေတြၾကည့္ သူတို႔စားသလို လိုက္စား ခ်င္တဲ့စိတ္ကတားမရ.. အဲတုန္းက ကိုးရီးယားစားေသာက္ ဆိုင္ေတြ ေစ်းကၾကီးၾကီး...
ဦးေလးလူပ်ိဳၾကီးကုိ ေခၚျပီး အသားကင္သြားစားၾကတယ္..  အရန္ဟင္းေတြကအမ်ားၾကီး..ကင္မ္ခ်ီေရာ၊ ေဂၚရခါးသီး ပါးပါးလွီးေၾကာ္၊ အရြက္ေၾကာ္..စံုေနတာဘဲ..  အသားကင္ရဲ႕အရသာေတာ့ သိပ္သေဘာ မက်ဘူး။ ေပါ့ရြတ္ရြတ္ျဖစ္ေနတယ္လို႕ခံစားရတယ္။ ဒီေရာက္ေတာ့ ဘယ္ေျပာေကာင္းမလဲ ကိုးရီးယား ဆိုင္ ေတြ မႈိလိုေပါက္ေနတာ..  သြားစားျပန္လဲကိုယ့္ခံတြင္းေတြ႕မျဖစ္ဘူး၊ စားလဲစားခ်င္တယ္.. အသားကင္ ေတာ့မစားျဖစ္ဘူးေလ ဒီမွာကေတာ့ ၀က္သားၾကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ ပိုအဆင္ေျပ တယ္..
အရင္အပတ္ေတာင္ေပၚတက္ပီးအမဲသားသြား၀ယ္ေတာ့ အဲဒီက အမဲသားေရာင္းတဲ့ေကာင္ေလးက ကၽြန္မ၀မ္းကြဲ ညီမေလးရဲ႕သားငယ္ငယ္ေလးကိုၾကည့္ပီး အမဲသားကႏုတယ္..နင့္ကေလးလို႕ဘဲလို႕ ေျပာ ေတာ့ ညီမက..စိတ္ဆိုးရအခက္..ရီရအခက္.. ကၽြန္မကသူတို႔စကားနားမလည္ဘူးရယ္.. ညီမက ျပန္ရွင္း ျပမွ သိတာ။  အဲဒီႏုတဲ့အသားေလးေတြခ်ည္း အသားကင္လုပ္စားမယ္ဆိုပီး၀ယ္လာ တယ္။
အမဲသားႏုႏုေလးကိုပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္..
ညေနေစာင္းေတာ့ သူငယ္ခ်င္းအမၾကီးတစ္ေယာက္ ေရာက္လာတာနဲ႔ အေတာ္ဘဲဆိုပီး သူနဲ႔ အတူစားၾကတယ္။ တစ္ေယာက္တည္းေတာ့မစားေလနဲ႔..အရသာမရွိဘူး။။။  း))
ဒယ္အိုးပူပူမွာ ႏွပ္ထားတဲ့အသြာလႊာေလးေတြ တင္.. က်က္ေလးတဲ့အေနထားေရာက္ေအာင္အထက္ ေအာက္လွန္.. ျပီးေတာ့မွ ဆလပ္ရြက္ကိုျဖတ္၊ အသားဖတ္ေလးတင္၊ မုန္လာဥခ်ဥ္ေလးထည့္၊ ႏို႕ခဲ ေလး နဲနဲထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးေဆာစ့္..ကိုထည့္ ျပီးေတာ့ အားလံုးထုပ္ပိုးပီး ပါးစပ္ထဲထည့္လိုက္တာဘဲ။ ေကာင္းမွေကာင္း..  မယံုရင္လုပ္စားၾကည့္ေနာ္. ..  (အမဲသားအစားအျခားအသားလဲရပါတယ္)

မွ်စ္ႏုႏု
ဒီတစ္ခါေတာ့မွ်စ္စစ္စစ္ရလာပါတယ္။ မွ်စ္ေတာင္မွ ၀ါးစို႕ေလးဒီတိုင္းေရာင္းတာ.. အခြံႏႊာေပးမလားဆိုေတာ့ မႏႊာတတ္ဘူးတဲ့.. အဲေတာ့ ကၽြန္မလြယ္တဲ့အိတ္ကိုခ် သူတို႔ဆီက ဓားေတာင္းပီး ထိုင္ခုတ္ေတာ့တာဘဲ.. 
ေစ်းသည္ေတြေရာ..ေစ်း၀ယ္သူေတြေရာ ေမ်ာက္ပြဲလိုလာ၀ိုင္းၾကည့္ၾကတယ္..  အထူးသျဖင့္ ေကာင္ေလး ေတြေပါ့.. ဟီးဟီး.. အခ်ိဳ႕ အန္ကယ္ၾကီးေတြက ဘယ္လိုခ်က္စားသလဲဆိုတာလာေမးလို႕ ကိုယ့္ recipe ေလးေတာင္မွ်ခဲ့ေသးတယ္.. း)

Comments

  1. စားလို႔ေကာင္းမဲ႔ပံုဘဲေနာ္... မွ်စ္ကအိမ္ေရာက္မွ ခုတ္ရင္မရဘူးလား :D

    ReplyDelete
  2. စားေတာ့စားခ်င္တယ္..ပုံၾကည့္ယုံနဲ႔မလုပ္တတ္ဘူး..ကူးကူးေရ့

    ReplyDelete
  3. မွ်စ္လား အိမ္မွာခုတ္လို႔ရတယ္ ဒါေပမယ့္ ေတာင္ေပၚမွာ အေ၀းၾကီးသြား၀ယ္ရတာေလ..
    အဲဒါၾကီးအကုန္လံုးျပန္သယ္လာရရင္ မလြယ္ဘူး။ အျခားအသီးရြက္ေတြလဲပါေသးတယ္ေလ..
    ပီးေတာ့ မွ်စ္ကအခြံကေလးေနတာ..အထဲက အႏုေလးက သိပ္ရွိတာမဟုတ္ း)

    မစားပါနဲ႔ ကိုၾကီးေက်ာက္ရယ္.. အသီးရြက္သာမ်ားမ်ား စားပါ.. း)

    ReplyDelete
  4. ဆလပ္ရြက္နဲ႔အသား စားခ်င္စရာ။ မွ်စ္ကို နာနတ္သီးေတြမွတ္ေနတာ :D

    ReplyDelete
  5. အမဲသားက ပံုထဲမွာ စားခ်င္စရာေလးရယ္ း)
    ဒါေပမဲ႕ မစားတာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ၾကာသြားျပီ
    ပံုေလးၾကည္႕ျပီး ျပန္သြားတယ္ တာ႕တာ

    ReplyDelete
  6. မွ်စ္စိမ္းဆန္ေလွာ္ဟင္းစားခ်င္တယ္ :)

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  7. ရွမ္းျပည္မွာ အသားကင္ဖို ့ အသားေတြ ႏွပ္ရင္ ႏွမ္းေစ့ ေလးေတြကို နဲနဲေထာင္း ၿပီးထဲ့တတ္တယ္.. အနံ ့ ေမႊးတယ္.. မွ်စ္ကေတာ့ မုန္းေလာက္ေအာင္စားဖူးတယ္.. မွ်စ္တင္မကဘူး.. မွ်စ္ပိုး (မွ်စ္ထိပ္ပိုင္းတြင္အေရာင္ညွိဳးၿပီး ၀ါေနပါက မွ်စ္ပိုးရွိပါသည္) ဟာ မွ်စ္တစ္ခုမွာ မွ တစ္ေကာင္ ထဲရွိပါတယ္.. စားရတာ အင္မတန္ စိမ့္ပါတယ္.. လားဟူ ေတြကို ေမးၾကည့္ေတာ့ နင္တို ့ ျမန္မာလို ေခၚရင္ မွ်စ္ေလာက္ ေပါ့တဲ့.. စားရမွာ တြန္ ့ သြားေပမဲ့ စားခဲ့ပါတယ္... ေနာက္ ၀ါးပိုး (မွ်စ္ဘ၀က တက္လို ့ ၀ါးႏုႏု ေတြ ျဖစ္လာရင္ အခါေတြ လားဟူေတြ ၀ါးရံုေတြ ဖက္ မ်က္ေစ့ က်လာပါပီ) က တြင္းပိုး နဲ ့ တူပါတယ္.. ၀ါးေလာက္လို ့ လဲ ေျပာပါတယ္.. ၀ါးဆစ္ တစ္ခု အေရာင္၀ါေနပီဆိုရင္ အဲ့ဒီမွာ ၀ါးေလာက္/ ၀ါးပိုးရွိပါတယ္.. ၀ါးဆစ္တစ္ခုမွာ အေကာင္ အမ်ားႀကီးရပါတယ္... “ဘာ့ေၾကာင့္မွန္း မသိ ေရးရင္းေရးရင္း ေရးေကာင္းလာလုိ ့ ေကာ္မန့္ရွည္ သြားပါ၏” ေခြးလြတ္ ေပးၾကပါရန္.....

    ReplyDelete
  8. Hay KUU KUU! Give me a fight.I cook same curry,today.I bought it 1kg 4euro 65.

    ReplyDelete
  9. I couldn't refrain from commenting. Very well written!

    My website :: Ranger forum

    ReplyDelete
  10. When someone writes an post he/she maintains the plan of a user in his/her brain that how a user
    can know it. So that's why this piece of writing is great. Thanks!

    Also visit my weblog: Ford Ranger forum

    ReplyDelete
  11. Hi there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely
    different web browsers and I must say this blog loads a
    lot quicker then most. Can you suggest a good hosting
    provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!



    Have a look at my web page; ford ranger

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ