Pages

Sunday, September 5, 2010

ရင္ကြဲေစ့

ဒီတစ္ပတ္ရံုးပိတ္ရက္ေတာ့ လူက ကိုယ္ေႏြးေနတာမို႕ သတိထားေဆးေသာက္အဖ်ားမ၀င္ေအာင္ ၾကိဳးစား ေနေနရတယ္။  အခုတစ္ေလာ ဒီက ေသြးလြန္တုတ္ေကြးေတြ ေျဗာင္းဆန္ေအာင္ျဖစ္ေနတာ အရင္အပတ္ အပင္ သြား၀ယ္ေတာ့ လက္ေမာင္းနဲ႔ ေျခသလံုးမွာ လာကိုက္တဲ့ ျခင္ၾကီးေတြကို ျပန္ျမင္ေယာင္ပီးလန္႔ ေန တာ။ မၾကာပါဘူး ရံုးက အကူအကုိၾကီးတစ္ေယာက္သားက ဆံုးသြားပါေရာ၊ အငယ္ႏွစ္ေယာက္လဲ ေသြးလြန္တုတ္ ေကြးနဲ႔ေဆးရံုမွာ၊ ဖ်ားတဲ့သူတိုင္း ေသြးစစ္ရတယ္၊ ေဆးရံုမွာလဲ အေျခေနမေကာင္းရင္လက္မခံေတာ့ဘူး၊ ျပန္လႊတ္တယ္။ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတဲ့ျခင္... ....
ျခင္အေၾကာင္းစဥ္းစားေတာ့ ျခင္၀ီ၀ီ၀ီ လုပ္တဲ့အသံေတာ္ေတာ္နားကလီဆန္တယ္... နားမျငီးေပမယ့္ ေတာ္ေတာ့ ကိုအေႏွာင့္ယွက္ေပးတယ္။ ဒီမွာေတာ့ သိပ္မသိရဘူး၊ ျမန္မာျပည္မွာတုန္းက နယ္ေတြသြားရင္ ညေနဆို ျခင္ေတြတစ္၀ီ၀ီနဲ႔...  မေနႏိုင္လိုက္ရို္က္ျပန္လဲမမိ..  သူတို႕လဲ အစာငမ္းေတာ့ေသခ်င္ေသပါေစ ကိုက္မွာဘဲဆိုတာမ်ိဳး။
ျခင္အေၾကာင္းကေန ပုဇဥ္းရင္ကြဲအေၾကာင္းေတြးမိျပန္တယ္၊ သူလဲေတာ္ေတာ္နားျငီးေစတဲ့အေကာင္ဘဲ.. အထူးသျဖင့္ သစ္ပင္ေတြမ်ားတဲေနရာဆို ေအာ္လိုက္တာ က်ီ........နဲ႔ ေတာ္ေတာ့္ကိုနားမခံႏိုင္ေအာင္ ေအာ္တယ္..  သူတို႔ေတြေအာ္တဲ့အသံလာတဲ့ေနရာ နဲနဲေလာက္ၾကာၾကာေလးစိုက္ၾကည့္လိုက္ရင္ ေအာ္တာ တိတ္တိတ္သြားတယ္... ေနာက္မၾကည့္ေတာ့ရင္ထပ္ေအာ္ျပန္ေရာ..
တစ္ကယ္ရာဇ၀င္လားပံုျပင္လားမသိေပမယ့္ သူတို႔ေတြက ရင္ကြဲမယ္မွန္းသိရက္နဲ႔ ေအာ္ပီးရင္ကြဲေသတာတဲ့ ရင္ကြဲေသမယ္မွန္းသိရက္ဘာေၾကာင့္ေအာ္တာလဲစဥ္းစားလို႔မရဘူး။ သူ႕အေၾကာင္းနဲ႔သူေတာ့ ရွိမယ္ထင္ တယ္။ ေအာ္ျပီးရင္ကြဲေသတာမွသူတို႔ဘ၀ပိုခံသာလို႔လဲျဖစ္ႏိုင္တယ္..
အေတြးကမရပ္ေသးဘူး၊ ေနမေကာင္းေတာ့အိပ္ရာေပၚမွာေတြးလို႔ေကာင္းတယ္မဟုတ္လားေနာ္...
ပုဇဥ္းရင္ကြဲကေန ပိုးဖလံဆီေရာက္သြားတယ္... သူတို႕လဲဘာထူးလဲ ေသမယ္မွန္းသိရက္မီးကိုတိုးတာ မဟုတ္လား။  မီးကိုလာတိုးေတာ့ ေျမာင္ေျမာင္ေတြအၾကိဳက္ေပါ့... သူတို႔စားတယ္ တစ္ေကာင္ပီး တစ္ေကာင္၊ မီးကိုတိုးတဲ့အေကာင္ေတြမ်ားေတာ့ မစားကုန္ႏိုင္ဘူး....က်န္တဲ့အေကာင္ေတြ အကုန္ အေတာင္ကၽြတ္ ေအာက္က်ေသတာဘဲ... ပိုးဖလံေတြဘက္ကို ၀င္ပီးစဥ္းစားမိေတာ့ အေမွာင္ထဲမွာ ဘာမွန္း မသိတဲ့အေျခေနနဲ႔ေနထာထက္စာရင္ ေသခ်င္ေသပါေစ မီးကို၀င္တိုးမယ္လို႕မ်ားသူတို႕ခံယူသလားလို႕ပါ။
တစ္ခါတစ္ေလ ကိုယ္နာက်င္ခံစားရမယ္မွန္းသိရက္ မထူးေတာ့တဲ့ဘ၀မွာ ပဇဥ္းရင္ကြဲလို ေအာ္ပီး ရင္ကြဲ ခံမလား၊ မိုက္မဲတယ္ဘဲေျပာေျပာ ရူးတယ္ဘဲဆိုဆို ကိုယ့္အေျခေနကိုယ္ ဘယ္ေနရာေရာက္ေနမွန္း မသိမယ့္အတူတူ မီးကိုဘဲတိုး အပူတိုက္အေသခံမလား...
စကားမစပ္.. ရင္ကြဲေစ့ (pistachios) စားဖူးၾကလား..  အခြံအမာနဲ႔ကာထားတာေတာင္ မရရေအာင္ခြဲပီး စားၾကတာေလ..
အရသာရွိတယ္..  တစ္ေန႔ကို ၁၀ ေစ့ေလာက္စားေပး ရင္ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္တဲ့အလားလာေတြေလ်ာ့ နည္းေစပီး ခႏၱာကိုယ္တြက္ ဆိုးၾကိဳး ေပးႏိုင္တဲ့ ကိုလက္စထေရာပမာဏ ေတြကိုလဲ ေလ်ာ့ေစႏိုင္တယ္တဲ့...
ကၽြန္မေတာ့အခုစ စားေနပီ.. (ေပါက္တယ္ဟုတ္).. း

ပံုေကာင္းႏိုးႏိုးနဲ႔ရိုက္တာ မ်ားသြားတယ္..မထူးေတာ့ဘူးတင္ထားလိုက္မယ္။



14 Comments:

Anonymous said...

မမကူး ဂရုစိုက္ေနာ္
အဲ့ေစ့စားဖးူဘူး

ေထာ

PAUK said...

ကူကူးစ္
ေနေကာင္းေအာင္ေနအုန္း..
အဲ့အေစ့ က နွစ္ကူးဆို အိမ္တိုင္းတည္ခင္းဧည့္ခံတတ္တယ္။
အားအားယားယားလည္း ဝယ္စားျဖစ္တယ္။
ဆိမ့္ေနတာပဲ..။
စားတာမ်ားရင္ ေခ်ာင္းဆိုးမယ္။ရင္က်ပ္မယ္..။

Anonymous said...

၁၀ေစ႔ထက္ပိုစားမိရင္ေရာဟင္..
အရမ္းႀကိဳက္လုိ႔ ၁၀ေစ႔ဆိုတာ အင္ထရို၀င္သေလာက္ပဲရိွတယ္
ဟီး
mm

ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

အဲဒါၾကိဳက္တယ္..ကူးကူးရယ္..
ဗမာလိုေတာ့ ဘာေခၚမွန္းမသိဘူး..
၁၀ ေစ့ဆိုလဲ ၁၀ ေပါ့ ..ခါတိုင္းေပါင္ဝက္ေလာက္စားတာ...

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဘယ္ေလာက္စားစား စားလို႕မ၀တဲ႕ အေစ႕ေပါ႕
ေစ်းက ၾကီးက ၾကီးသနဲ႕ ဘယ္ႏွထုပ္ဘဲ ျဖစ္ျဖစ္ ကုန္ေအာင္ စားႏုိင္လို႕ အစလုပ္ျပီး မစားခ်င္ဘူး မရပ္ႏိုင္ေအာင္ျဖစ္တတ္လို႕ေလ။ း)စားလို႕ သိပ္ေကာင္းတာဘဲ

Anonymous said...

ကူးးးးးးးးးးးကူစ ္္ ္္ ္ ္ ္ ္
ဘာေတြျဖစ္ေနလဲဟင္
ေနေကာင္းေအာင္ေနပါ
အစစအရာရာဂရုစိုက္ပါ
ေပ်ာ္ေအာင္ေနပါ
ရင္ကြဲမခံပါနဲ ့ဟိ ဟီ
ဟုတ္လားမသိ
အဆင္ေျပါေစကူးးးးးးးးးးးးစ ္ ္ ္ ္ေရ

ခ်စ္တဲ့
ရံုေလး

အေမွာင္ထုထဲက အလင္းစက္မ်ား said...

က်ေနာ္ေတာ့ သြားက်ဳိးေစ့ လို ့ပဲ ေခၚတယ္.. အမ က ေျပာျပတာ.. သြားက်ဳိးေစ့တဲ့... အိမ္မွာ အေမ့စားဖုိ ့ တူေလးက ေထာင္းေပးတယ္... က်ေနာ္ကေတာ့ ဗူးလုိက္ ကိုင္ၿပီး ထိုင္စားတယ္.. ထိုင္းမွာ အဲ့ေလာက္ အထုပ္ကေလး တစ္ထုပ္ကို ၂၅ ဘတ္ ေပးရတယ္.. က်ပ္ေငြ နဲ့ဆို ၈၀၀ နီးပါး ေလာက္ရွိမယ္...

SHWE ZIN U said...

စားဘူးေသးဘူး စားၾကည္႕မယ္ ကူးကူးေရ

ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

Vista said...

မမြန္ေျပာသလိုပဲ ၁၀ ေစ့ထက္ပိုစားရင္ေရာ ..
ဟီး .. စားလိုက္မွျဖင့္ကုန္မွရပ္တယ္။

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ဒီမွာေတာ့ အထုပ္လွလွေလး ထုပ္ျပီး ေရာင္းလို႔ စားဖူးတယ္။ ပံုစံတူတာလားေတာ့မသိဘူး စိမ့္တယ္ ဟုတ္...။

AMK said...

ဒဲ့ဒါ အမ်ားၾကီးစားရင္ က်ြန္ေတာ္တို ့ေတာ့ ေခါင္းကိုက္တယ္ အစ္မရ ဲ့

စႏၵကူး said...

@ေထာ-- စားၾကည့္ေလ ရွာ၀ယ္လို႕ရမွာပါ.. 7/11 မွာလဲရွိတယ္..

@ေပါက္စ္္ ္ ္ ... ဟုတ္ ဂရုစိုက္ပါတယ္.. ႏွစ္ကူးဆို ေပါက္စ္ ္္ ္ ဆီသြားလည္ရမယ္.. အဲဒီအေစ့က ေစ်းၾကီးတယ္ေပါက္ရဲ႕..ဒီမွာေလ.. အမ်ားၾကီးေတာ့မစားႏိုင္ဘူး စားလဲမစားသင့္ဘူး

@mm.. intro ၀င္သေလာက္ဘဲစားပါကြယ္.. အမ်ားၾကီးစားဖို႕မေကာင္းဘူး..

@ ကိုၾကီးေက်ာက္.. မ်ားၾကီးမစားနဲ႔ေနာ္.. ေလွ်ာ့ေလွ်ာ့..

@ေခ်ာေရ.... ဟုတ္တယ္..ဒီမွာလဲေစ်းၾကီးတယ္.. စားရင္အရွိန္မသတ္ႏိုင္ဘူး..ဒါေၾကာင့္သတိထားရတယ္။

@ျမဴးစ္ ္္ ္ ္ ေရ... ဘယ္ေပ်ာက္ေနလဲ..
ကူးလားရင္ကြဲမခံရေအာင္ ယၾတာေခ်ပီး ရင္ကြဲေစ့ စားေနတယ္..ဟီးဟီးး

@အေမွာင္ထုထဲက အလင္းစက္မ်ား .. သြားက်ိဳးေစ့ တဲ့လား.. ကူးၾကားဖူးတာေတာ့ ရင္ကြဲေစ့လို႕ေခၚေရာင္းၾကတာဘဲ.. ကိုယ္တိုင္စားဖို႕ ေထာင္းရရင္မလြယ္ဘူး..အခြံေတာ္ေတာ္မာတာ.. ဒီမွာေတာ့ ၂ ေဒၚလာေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ေပးရတယ္.. ျမန္မာေငြ ၂၀၀၀ ေလာက္ေတာ့ရွိမွာေပါ့.. ေစ်းၾကီးတယ္..

@ေရြစင္ေရ.. စားၾကည့္လိုက္ဦး.. း) ၾကိဳက္သြားမွ ရပ္တန္႔မရျဖစ္ေနမွာ..ဟီးး

@blogger Vista.. ဆိုဘဲ.. း) ၁၀ ေစ့ထက္ပိုစားလဲ ရပါတယ္..မ်ားၾကီးစားရင္မေကာင္းလို႕ပါ.. တစ္ခ်ိဳ႕ ေခါင္းမူးတယ္ေျပာတယ္..

@ျမစ္ကိ်ဳးအင္း..ဟုတ္တယ္..စိမ့္တယ္..အခြံအရမ္းမာတယ္..

@AMK.. ျဖစ္ႏိုင္တယ္..မ်ားၾကီးစားရင္မေကာင္းဘူး..



September 6, 2010 7:39 PM
Blogger AMK said...

ဒဲ့ဒါ အမ်ားၾကီးစားရင္ က်ြန္ေတာ္တို ့ေတာ့ ေခါင္းကိုက္တယ္ အစ္မရ ဲ့

အျဖဴေရာင္နတ္သမီး said...

အရသာက စိမ္႔စိမ္႔ေလးေနာ္ ..
အမလည္း အၿမဲစားတယ္...
သူ႕နာမည္က ရင္ကြဲေစ႔မွန္း အခုမွသိတာ

အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ said...

ခက္တာက အဲ႔အေစ႔ကိုစားရင္ ကူးေျပာသလို ၁၀ေစ႔နဲ႔ ရပ္မရတာက ခက္တယ္.. အဟြန္း
ၿပီးရင္ ေရေတြေသာက္ၿပီး ေနရတာ မသက္သာေတာ႔ဘူး :D

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger