Skip to main content

သီရိမဂၤလာေစ်း - ၁

သိရိမဂၤလာေစ်းကအခုေနရာအသစ္မွာျဖစ္သြားပီ၊ ၿပီးေတာ့ ပိုၿပီးက်ယ္လာတယ္၊ ဖုန္ေတြလဲအမ်ားႀကီး၊ မနက္အေစာႀကီးမွာေတာင္ ဖုန္ေတြႀကီးပဲ။ အဲဒီမွာ မ်က္ႏွာဖံုးဆြပ္ ေရာင္းတဲ့သူ ရွိတယ္ သူေတာ္ေတာ္အလုပ္ျဖစ္တယ္။
ငါးပံုေတြၾကည့္ၿပီး အားက်ေနသူေတြအတြက္ထက္ႏွိပ္ဆက္တယ္မထင္ပါနဲ႔၊ တို႔ျမန္မာျပည္က ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြကို ငန္းလိုက္ပါအံုးေနာ္....ဟီးဟီး

ကြန္ပ်ဴတာအသစ္မွာ ျမန္မာလိုရိုက္မရလို႔ ပံုေတြပဲတင္ေပးထားအံုးမယ္

Sony Viao မွာ Windows 7 ျဖစ္ေနလို႔ျမန္မာလိုပဲျမင္ရပီး ျမန္မာ Keyboard ေျပာင္းမရဘူး သိရင္ကူညီပါ

ျမန္မာလိုရိုက္ေပးတဲ့ခ်စ္သယ္ရင္း ကိုေက်းဇူးပါ။
မရမ္းသီး
 

သလဲသီး

စပ်စ္သီး
ငရုတ္သီး ေတာင္လိုပံု

နဂါးေမာက္သီး
သစ္ေတာ္သီးအျဖဴ
ေရငန္းသီး
သစ္သီးတန္း
ငါးေျခာက္တန္း



ထညက္ခဲ၊ ၾကံသကာေခ်ာင္း
ကုလားပဲ
ပဲကတီပါ
ဘိုကိတ္ပဲ (မေသခ်ာ)
ငရုတ္သီးမႈန္႔

Comments

  1. ကူးကူး ရန္ကုန္ေရာက္တုန္း ေစ်းတကာ လည္ေနတာေပါ့ေလ ... ။
    င႐ုတ္သီးစိမ္း အပံုလိုက္ကို ၾကည့္ၿပီး လန္႔သြားတယ္။ အဲေလာက္မ်ားမ်ား ပံုထားတာမ်ဳိး တခါမွ မျမင္ဖူးဘူး။
    ငါးေျခာက္ျပားႀကီးေတြ ဖုတ္ၿပီး ဆီေလးဆမ္း စားလိုက္ရရင္ ... အဟမ္းးး သြားရည္က်လာၿပီ။ :)

    ReplyDelete
  2. ဒီမွာ မရမ္းသီးကလြဲရင္ အကုန္ရွိတယ္..
    မရမ္းသီးေထာင္းစားခ်င္ရင္ စပ်စ္သီးအရုိင္းေတြ ေထာင္းစားေနရတယ္..အရသာေတာ့ ခပ္ဆင္ဆင္ပဲ၊
    အဲ..ထန္းလ်က္လဲမရွိဘူး..အင္ဒိုနီးရွားကလာတဲ့ ထန္းလ်က္က အခဲမဟုတ္ပဲ ဆလင္ဒါလို အလုံးေတြ..
    ဗမာျပည္က စပ်စ္သီးၾကည့္ရတာ ခ်ဴခ်ာလိုက္တာ

    ReplyDelete
  3. ေစ်းက အသီးအစုံနဲ႕ ငါးေျခာက္ငါးျခမ္းေတြ ႀကည္႕ျပီး ေစ်းသြားခ်င္စိတ္ေတာင္ ေပါက္လာျပီ အစ္မကူးကူးေရ... ေရငန္းသီးဆိုတာ တခါမွ မစားဖူးဘူး။ ထညက္ခဲေလးေတြ ျမင္ေတာ့ တစ္လုံးေလာက္ ေကာက္ျပီး စားခ်င္လိုက္တာ။ ဒီမွာ မရွိလို႕ း)

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးလဲ ရန္ကုန္ေရာက္ခဲ႔တယ္လား။
    ေစ်းကလဲ စံုေနတာပဲ။ ကိုယ္တိုင္ေရာက္သြားသလိုပဲ။ ေရငန္းသီၿမင္ေတာ႕ သြားေတြ က်ိန္းလာတယ္။ မရမ္းသီၤးနဲ႔ ၿငဳတ္သီးစိမ္းေထာင္းစားမယ္။

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ ေစ်းပံုေတြၾကည့္ရလို ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
    ငရုပ္သီးေတာင္ပံုရာပံု...ေငးသြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  6. Yeah!!Kuu....Our country is really rich in natural resources,fruits n vege...etc,etc......But......whoever away from home miss whatever from home.Tks for sharing.
    Missing home Gyidaw:(

    ReplyDelete
  7. ကူးကူး

    ေရငန္းသီၤး မရမ္းသီၤးနဲ႔ ၿငဳတ္သီးစိမ္းေထာင္းစားလိုက္

    ndr

    ReplyDelete
  8. ကူးကူး

    ေရငန္းသီၤး မရမ္းသီၤးနဲ႔ ၿငဳတ္သီးစိမ္းေထာင္းစားလိုက္

    ndr

    ReplyDelete
  9. grapes ka chu char dar hote wuu ko gyi kyaut yayy... a charr a thee kyii tway shi dae, a thayy lo chin dar ae lout bae ya dae... a ku ka a kyii kyii tway bae yaung nay dar..nge nge ka sarr phuu dae thayy layy way tway lo... wann thar arr ya yite lar dar par shin...

    ReplyDelete
  10. တကယ္ကို ေပါမ်ားလိုက္တာေနာ္...
    ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကလည္း အရသာရွိတယ္၊ လတ္ဆတ္တယ္.. တကယ္ပါပဲ...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ