Skip to main content

ၾကက္ဥသုပ္

ၾကက္ဥသုပ္ေလးလုပ္စားဖို႔အတြက္ ၾကက္ဥကိုက်က္ေအာင္ျပဳပ္၊ ပါးပါးလွီး။
ၾကက္သြန္နီေလးေတြပကိုပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ေလးေတြဆီသတ္ (မရွိလဲ ငါးေျခာက္မႈန္႔ေလးေပါ့)
သံပုရာသီးေလးရယ္၊ ဆားေလးနဲနဲရယ္...   လြယ္ျမန္စားေကာင္းတဲ့ ၾကက္ဥသုပ္ေလးရပီး...
နံနံပင္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမရွိလို႔ မုန္ညွင္းပြင့္ေလးေတြထည့္သုပ္လိုက္တယ္... ေကာင္းမွေကာင္း... း))
ၾကက္ဥျပဳပ္ကစိမ့္တယ္ေလ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ေၾကာ္ေလးေတြကၾကြပ္ၾကြပ္နဲ႔ ၾကက္သြန္စိမ္းအနံ႕ေလးရယ္၊ အခ်ဥ္ေလးရယ္ ေပါင္းမွေတာ့မေကာင္းဘဲေနေရာ့လားေနာ္။ 

(ဒီေန႔မနက္ ဘာစားရမွန္းမသိပ်င္းေနတံုး... ဖုန္းလာေတာ့ ဘာခ်က္စားလဲစပ္စုရင္းရလာတဲ့ receipe ေလးပါ။ မ်က္ေစာင္းထိုးမေနနဲ႔ေနာ္.. credit ၾကီးၾကီး ေပးတယ္.. ဟီးးးးးးး)

Comments

  1. ေကာင္းသားပဲ။ လုပ္စားအံုးမယ္။

    ReplyDelete
  2. တို႕ဟင္းမခ်က္ဘူး ထမင္းအုိးတည္ရငး္ႀကက္ဥထည္႕ထားၿပီးၿပီ. အဲသာဆုိရင္ ႀကက္သြန္နီလွီးၿပီးသုပ္လုိက္မယ္ သံပရာသီးမရွိဘူး. ခရးမ္ခ်ဥ္သီးရွိတယ္။ ပုဇြန္ေၿခာက္မွု႕န္မရွီဘူး အေကာင္ရွိတယ္။

    ReplyDelete
  3. မၾကာမၾကာ စားျဖစ္တယ္ ကူးကူး လိုေတာ႔ မေကာင္းဘူး ထပ္ထည္႕ၿပီး သုပ္စားၾကည္႕မယ္

    ReplyDelete
  4. ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ ့ဆီစိမ္းနဲ ့ဘဲသုုပ္စားဖူးတယ္။
    ေမႊးေနမယ္နဲ ့တူတယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. မိုးခ်ိဳသင္းJuly 11, 2011 at 1:05 AM

    ၾကက္ဥသုတ္ဆိုလို႔ အေျပးလာခဲ႔ၿပီ ညီမေရ..
    ပုဇြန္ေျခာက္ ထည္႔သုတ္တာ မသိဘူး။ ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ႔ပဲ သုတ္ဖူးတာ။ ပုံေလးကို ျမင္တာနဲ႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ ။

    ReplyDelete
  6. ၾကက္ဥကို တစ္ေန႔တစ္လံုးစားသင့္တယ္တဲ႔...။ မစားျဖစ္တာၾကာျပီ...။ ၾကက္ဥအက်က္ျပဳတ္ကို အလံုးလိုက္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲအရည္ေဖ်ာ္ထဲထည့္စားရတာသိပ္ၾကိဳက္တယ္...။

    ခင္တဲ႔
    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
  7. ၾကက္ဥၿပဳတ္ၿပီးသားေရခဲေသတၱာထဲမွာရွိတယ္..အေတာ္ဘဲ ...လုပ္စားမယ္...

    ReplyDelete
  8. မေလး လာစားသြားတယ္ း))

    ReplyDelete
  9. ဟင္း....... သုပ္လဲ သုပ္မေပးဘူး.... ကိုယ့္ဖာသာနယ္စားရမွာလား.. ပ်င္းထွာ မကူးရာ

    ReplyDelete
  10. အလိုလို... ဒီေလာက္အဆင္သင့္ကို ေမႊပီးစားဖို႔ပ်င္းေသးတယ္.. ဟားဟား......

    ReplyDelete
  11. စားခ်င္စရာေလး ၿပင္ဆင္ပံုေလးနဲ႕တင္ သေရက်ေနၿပီ မမ ေကၽြးေနာ္ :)

    ReplyDelete
  12. I almost never leave a response, but after looking at a few of the responses here "ၾကက္ဥသုပ္".
    I actually do have 2 questions for you if it's allright. Could it be simply me or do some of these comments look like they are left by brain dead people? :-P And, if you are posting at additional places, I'd like to follow you.
    Could you make a list of the complete urls of all your public
    sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?


    My blog post - ford ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ