Skip to main content

Museum of Nature, Ottawa ညေနခင္း

ညေနခင္းတစ္ခုမွာ ေရာက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့ Canadian Museum of Nature ကပံုေလးေတြ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။အနားျဖတ္သြားေတာ့ရုပ္လံုးေဖာ္ထားတဲ့အေကာင္ၾကီးေတြ အေဆာက္ဦးေဘးမွာ ဆင္ထားတာေတြ ေတြ႕ေတာ့ စိတ္၀င္စားလို႔၀င္သြားတာ.. ၾကည့္လို႔ မကုန္ႏိုင္ေတာ့ပါဘူး....  အရမ္းလဲစိတ္၀င္စားဖို႔ေကာင္းတယ္။  ကၽြန္မလို အေကာင္ေလးေတြခ်စ္တဲ့သူ        အတြက္ေတာ့အေတာ္ပါဘဲ။အရင္ဆံုးseamonsters3D၀င္ၾကည့္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ
ျပခန္းတစ္ထပ္ျခင္းဆီကိုအေသးစိတ္လိုက္ၾကည့္ပါတယ္။ ဒိုင္ႏိုေဆာ ၾကီးေတြရဲ႕ ရုပ္ ၾကြင္းေတြရွိတယ္.. အခုေခတ္မွာအဲေလာက္ၾကီးတဲ့အေကာင္ေတြရွိရင္မလြယ္ဘူး။ အေကာင္ေတြအကုန္ကို ရုပ္လံုးသြင္းထားတာ သိပ္အသက္၀င္တယ္။  ၾကာသပေတးေန႔ ညေန ၅ နာရီေနာက္ပိုင္းဆို free admission ပါ။  က်န္တဲ့အခ်ိန္ ေတြ admission fees ကို ဒီမွာ သြားၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။  
 
ဒါကေတာ့ animalium ထဲက သက္ရွိအေကာင္ေလးေတြပါ။  အသည္းယားဖို႔ေကာင္း တယ္။  အခ်ိဳ႕အေကာင္စိမ္းေလးေတြဆို သစ္ရြက္နဲ႔ တစ္ထပ္တည္းဘဲ။ သဘာ၀ ကအင္မတန္ဆန္းၾကယ္တယ္။ 























Comments

  1. ေကာင္ေကာင္ေလးေတြ အရွင္ေတြက လန့္စရာ ေကာင္းတယ္။ ေကာင္ေကာင္ အႀကီးႀကီးေတြ သိပ္မေတြ ့ရ ဘူးေနာ္ အစ္မကူး။

    ReplyDelete
  2. ရုပ္လံုးသြင္းထးတဲ႔ ပံုေတြက ေနာက္ခံပံုေလးေတြနဲ႔ဆိုေတာ႕ တကယ္႕ပတ္ဝန္းက်င္နဲ႔ တကယ္အစစ္လို႕ထင္ရတယ္..
    စိတ္ဝင္စားစရာေလး
    အရိုးစုေတြကေတာ႕ ဟိုးေရွးေခတ္ကို ျမင္ေယာင္သြားမိတယ္
    ေတာ္ေသး..ခုေခတ္မွာ မရွိေတာ႔တား..

    ReplyDelete
  3. အေပၚကရုပ္လုံးသြင္းထားတာေတြ သေဘာက်တယ္။ တကယ့္ သက္ရွိအတိုင္းပဲ။

    ReplyDelete
  4. ခရီးသြားရင္းဆုိေတာ့ ကြန္မေကာင္းလို႔ ခုမွပဲ ကြန္မင့္ျဖစ္ေတာ့တယ္။ အသက္၀င္လွတဲ့ ပံုေလးေတြကို ၾကည့္ရႈသြားပါတယ္ မစႏၵကူးေရ...

    ခ်မ္းေျမ့ပါေစေၾကာင္း
    ခ်ယ္ရီေျမ

    ReplyDelete
  5. Thank you for your post.

    saund

    ReplyDelete
  6. အဲ့လုိ ဓာတ္ပုံေလးေတြၾကည့္ရတာ အရမ္းသေဘာက်တယ္ :D :D

    ReplyDelete
  7. ခ်စ္စရာလည္း ေကာင္း၊ အသည္းယားစရာလည္း ေကာင္း။

    ReplyDelete
  8. I simply couldn't depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual provide on your visitors? Is gonna be again continuously to inspect new posts

    Visit my weblog ... shiur.com

    ReplyDelete
  9. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!



    Also visit my website - ranger Forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ