Skip to main content

Vancouver ေန႔စြဲမ်ား (၁)

Immigration အေယာက္ ၂၀၀ ေက်ာ္ေလာက္တန္းစီေနတာကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေစာင့္ျပီးတဲ့ အခ်ိန္မွာ ေတာ့ officer က.. ကၽြန္မ passport ကိုၾကည့္ျပီး.. Myanmar???? ဆိုျပီး မ်က္ခံုးတစ္ခ်က္ပင့္ပါ တယ္။ ျပီးေတာ့ ကၽြန္မကိုၾကည့္ပီး ျပံဳးစိစိနဲ႔.. ဘယ္ေတြသြားအံုးမလဲတဲ့..
ကၽြန္မသြားမယ့္ ေနရာေတြရြတ္ျပေတာ့ သူက ok ဆိုပီး လႊတ္ေပးလိုက္တယ္.. ကိုယ့္အေရွ႕က လူေတြ ၾကာ ေနေတာ့ ဘာေတြေမးေနတာလဲ ဆိုပီး စိတ္၀င္စားမိေသးတယ္။
ကၽြန္မဘယ္ေနရာေရာက္ေရာက္၊ အရင္ဆံုးသြားခ်င္တဲ့ေနရာက အသီးအရြက္ ေစ်းတန္းကိုပါ။
ဒီတစ္ခါေတာ့ Vancouver မွာရွိေနတုန္း ေနတဲ့ေနရာနဲ႕လည္းနီးလို႕  ေရာက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့ Choices super market  အ၀င္၀မွာေဗာက္သီးလို႔မႏၱေလးမွာ ေခၚတဲ့အသီးပင္ေလးေတြအေရာင္စံုအသီးေလးေတြနဲ႔ ေရာင္းေနတာေတြ႔ခဲ့တယ္..
စစခ်င္းေတာ့ ဒီအသီးေလးေတြျမင္ဖူးတယ္မွတ္ေနတာ.. ငယ္ငယ္တုန္းက မႏၱေလး အမွတ္ (၁၆) အထက မွာ ေဗာက္သီးေလးေတြကို အခြံဖတ္ေလးေတြကိုဆြဲခ်ီထားပီး... အသီးေလးေတြမွည့္၀င္းေနတာကို မုန္႔စားဆင္းခ်ိန္တိုင္းသြားသြား၀ယ္စားဖူးတာျပန္သတိရတယ္....
သလဲသီးလဲေတြ႔တယ္။  ေမျမိဳ႕သို႔မဟုတ္ ျပင္ဦးလြင္ကို လြမ္းစရာအေၾကာင္းေပၚလာျပန္တယ္။  အဲဒီေန႔က ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့တာေလးေတြပါ။  အာ၀ါးသီးလဲရွိတယ္.. ေမႊးတယ္။









 ကေနဒါစေရာက္တဲ့ေနမွာ ပထမဆံုးစားခဲ့တဲ့ ညေနစာပါ။  ေကၽြးတဲ့သူက ၀မ္းသာအားရ... ဒီဂ်ပန္စာကို အား ရပါးရကိုေကၽြးခ်င္တာပါ.. ဒါေပမယ့္ အခ်ိဳ႕ငါးေတြစားလို႔မရတဲ့ကၽြန္မကေတာ့ ေ၇ႊဖရံုသီး ဆူရွီနဲ႔ အတင္းကို မ်ိဳခ်ခဲ့ရပါတယ္။  ဒါေပမယ့္ လည္း ကိုယ္က ေပ်ာ္ေနေတာ့ အစားေသာက္က အဲေလာက္အဓိကမက် ေတာ့ ဘူး။  ေနာက္ပိုင္း victoria ေရာက္ေတာ့မွ ေဟာ္တယ္မွာအာလူး ကိုပံုစံစံု buffet  နဲ႔ ဘဲ ႏွပါးသြားရတဲ့ အေၾကာင္း ဆက္ပါ အံုးမယ္။ 

Victoria ကိုအသြား သေဘၤာၾကီးကိုစီး.. လမ္းတစ္ေလွ်ာက္ေငးရင္ နဲ႔ မုန္႔စားရင္းနဲ႔ ပံုတစ္ခ်ိဳ႕ရိုက္လာခဲ့တယ္။
ေအးခ်မ္းသာယာလိုက္တာမ်ား..ျပန္ေတြးမိရင္ေတာင္မွ ၾကည္ႏူးမိတယ္...


Comments

  1. သြားက်ဳိးေစ့ေလးေတြ ၀ါးခ်င္စရာဗ်ာ။ လည္လည္ မၿပီးေသးပဲကိုး။ ပံုေလးေတြ လွတယ္ အစ္မေရ။

    ခရီးလမ္းေခ်ာေမြ ့ပါေစဗ်ား။

    ReplyDelete
  2. လွလိုက္တာ... ေအးခ်မ္းသာယာလိုက္တဲ႔ ၿမိဳႀကီးေနာ္.. :P

    မေလး တစ္ကယ္ကို ဆက္ဖတ္ခ်င္မိတယ္.. တရုတ္တန္း၊ Grouse Mountain, မေလးရဲ႕ ေရဆန္ငါးရွိရာ capilano suspension bridge ေရာက္ခဲ႔ေသးတယ္ဟုတ္? Whitslter Blackcomb Ski Resort, Wreck Beach?? အဲဒီ Beach ေတာ႔ မေလး မေရာက္ဖူးေသးဘူးရယ္..

    ေနာက္ပိုစ္မ်ား ေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္.. ကူးေရ..

    ခ်စ္တဲ႔..
    မေလး

    ReplyDelete
  3. I visit along with you by reading and longing for sequel.Beautiful photoes.I miss there and hope to visit again.
    Gyidaw

    ReplyDelete
  4. လွလိုက္တာ
    ကေနဒါကို သိပ္သေဘာက်တာ...
    ေအးခ်မ္းျပီး လွပသာယာလို႔ေလ..
    ကူးကူးကိုအားက်တယ္.. အဲလိုခရီးေတြ အမ်ားၾကီးသြားခ်င္တာ...
    ကူးေရ ဓာတ္ပံုေတြ တအားလွတာဘဲ..
    အေရာင္ကိုစံုေနတာဘဲ
    ကေနဒါပိုစ္႕ေလးေတြ ေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္
    ပံုေတြၾကည္႕ရတာသိပ္လွလို႔ စိတ္ဝင္စားတယ္

    ReplyDelete
  5. လွလိုက္တာကြယ္... ကေနဒါေၿပာင္းေနခ်င္စိတ္ေပါက္သြားတယ္...

    ReplyDelete
  6. မလည္နုိင္ေသးတဲ့အခ်ိန္ ကူကူးေရးျပလုိ ့သေဘာက်ေနတာ ေတာ္ေတာ္ လွတာဘဲ
    ေဆာင္း

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ