Skip to main content

ဂ်ဴးျမစ္သုပ္

ဂ်ဴးျမစ္ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြရွိသလို၊အနံ႕ျပင္းလို႔ မၾကိဳက္တဲ့သူေတြလဲရွိတယ္။
အရင္ကေတာ့ အနံ႕ျပင္းလို႔ စားေလ့မရွိေပမယ့္၊  ႏိုင္ငံရပ္ျခားေနတာၾကာေလ၊ ငတ္လာ ေလေလ၊ ျမန္မာအစားေတြတမ္းတလာေလေလ..အခုဆို မစားတာ ဘာမွ မရွိေတာ့ဘူး။  သိပ္မုန္းတဲ့ ပုသိမ္ဟာလ၀ါနဲ႕၊ ထိုးမုန္႔ေတာင္ အခုဆိုစားတတ္ေနပီ။
ေျမာင္းျမ၊ပုသိမ္မေရြး.. အရင္က လွည့္ေတာင္မၾကည့္ဖူးဘူး၊ အခုေတာ့ စျပီး စားတတ္ ေနျပီ။
ဂ်ဴးျမစ္ကို ျမန္မာျပည္ခဏျပန္တဲ့ ဆရာတစ္ေယာက္က အရင္လိုဘဲ သတင္းစာနဲ႔ ထုပ္ျပီး ယူလာ ေပးတယ္။ ေရစိမ္ထားရင္အၾကာၾကီးခံသလို၊အျမစ္ေလးေတြဆြဲခြာ၊ ေရေဆး ျပီးသတင္းစာနဲ႔ထုပ္၊ ေရခဲေသတၱာထဲမွာလဲ အၾကာ ၾကီး အထားခံပါတယ္။
ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ဖို႔အတြက္ေတာ့၊
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီခ်က္
၂။ ပန္းသီးရွာလကာရည္
၃။ ေျမပဲမႈန္႕
၄။ ဆား အနည္းငယ္
၅။ ငရုတ္သီးစိမ္း
ဒါေတြကိုအဆင္သင့္ျပင္၊ ဂ်ဴးျမစ္ေလးေတြေရေဆးသန္႔စင္ လွီးျဖတ္ပီး ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ အရသာအေလး အေပါ့ ျပဳျပင္သုပ္စားရံုပါဘဲ။
ကၽြန္မသုပ္တုန္းက ထမင္းနဲ႔စားဖို႕၊ ဒါေပမယ့္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ႕အရမ္းေကာင္းလို႔ ဒီတိုင္းထိုင္စားလိုက္တယ္။ း)
ဒီတစ္ေခါက္ခရီးကျပန္ေရာက္ေတာ့ စိုက္ထားတဲ့ ပဲစင္းငံုပင္က အဖူးေလးေတြ အပြင့္ ေလးေတြနဲ႔.. မၾကာခင္အသီးေလးေတြသီးေတာ့မယ္.. ပဲစင္းငံုသီး ေလးေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာသုပ္စားလဲအရမ္းေကာင္းတယ္။ 
ဒါကေတာ့ ေနာက္တစ္သုတ္စိုက္ထားတဲ့ မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြပါ။  ျမန္မာျပည္ ကျပန္လာရင္ စားလို႔ရေနေလာက္ျပီ။
ဒါကေတာ့ အစိမ္းလဲတို႕စား၊ သုပ္စား၊ ေၾကာ္စားလို႔ရတဲ့ ေကာက္ေကြးညြန္႔ေတြပါ။ ဒရင္ေကာက္ညြန႔္ဆိုလားေခၚေသးတယ္။
ဒါကေတာ့ ခရစၥမတ္ပါတီတုန္းက ျပင္ဆင္ထားတဲ့အစားစာေတြပါ။ က်မ္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ပါေစ.. အသီးစံု salad ပါ sauce ကို ဓာတ္ပံုမရိုက္ျဖစ္ဘူး။ (ပန္းသီး၊ သစ္ေတာ္သီး၊ စပ်စ္သီး၊ လိေမၼာ္သီးနဲ႕ စိမ္းစားဥ) (ဆလပ္ရြက္နဲ႕ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ)

Comments

  1. သြားေရေတြက်လိုက္တာေနာ္ း)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးရဲ႔ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ေလးစားခ်င္စရာေလး...။ ဂ်ဳးျမစ္ကုိ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ပဲစားဖူးတာ သုပ္တာမစားဖူးေသးဘူး...။

    ReplyDelete
  3. ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ေလးစားခ်င္လုိက္တာ မစားရတာၾကာျပီ
    ဂ်ဴးျမစ္ေၾကာ္ေတာ႔စားရတယ္ အိမ္ကပုိ႔ေပးလုိ႔ပါ
    ေတာင္ၾကီးဆုိေတာ႔ပုိ႔ရခက္တယ္ ရန္ကုန္ဆုိရင္ေတာ႔နဲနဲလြယ္တာေပါ႔ေနာ္
    အလြမ္းေျပ စားခဲ႔တယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  4. ဂ်ဴးျမစ္ဆိုရင္ ခ်ဥ္ရည္ပဲခ်က္ဘူးတယ္။ အသုပ္လုပ္မစားဖူူးေသးဘူး စႏၵကူးေရ။
    ဒီတစ္ေခါက္တီတင့္ စမ္းလုပ္စားၾကည့္မယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  5. မစားဖူးေပမယ့္ စာေကာင္းမယ့္ ပံုပဲ... မဒမ္ကိုးလိုပဲ သြားရည္က်သြားတယ္

    ReplyDelete
  6. Oh, sis... Want to eat Juu Myint. It's been for long time I have't eaten it. My mom used to cook soup for us.

    ReplyDelete
  7. ဂ်ဴးျမစ္ကိုေထာင္းစားလည္း ၾကိဳက္တယ္
    ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ငါးေျခာက္ အသားေတြနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ ေထာင္းပီး အေပၚက ဆီစိမ္းေလး ဆမ္းလိုက္ရင္ သိပ္ေကာင္းတာဘဲ။
    ကူးကူးက ေတာ္လုိက္တာ အသီၤးအရြက္ေတြ ကိုယ္တိုင္စိုက္ထားတာ
    အပင္ေလးေတြ စိမ္းေနတာဘဲ.. သေဘာက်လိုက္တာ

    ReplyDelete
  8. ဂ်ဴးျမစ္သုတ္ေလးတစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး...။
    ဂ်ဴးျမစ္ခ်ဥ္ရည္၊ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ အစိမ္းပဲ ကိုက္စားဖူးတယ္။
    သူ႕အရသာကို ႀကိဳက္တယ္ ..။ စိတ္၀င္စားတယ္။ သုတ္စားၾကည့္ရမယ္..။

    ReplyDelete
  9. ဂ်ဳးျမတ္ကိုလြမ္းေနတာ။ ငါးနဲ ့ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားခ်င္တယ္။
    အသုပ္ေတာ့မစားဖူးေသးပါဘုူး။
    ေနာက္ၾကံဳရင္စမ္းလုပ္ၾကည့္ပါမယ္။

    ReplyDelete
  10. ဂ်ဴးၿမစ္သုပ္စားခ်င္လိုက္တာ
    ဒရင္ေကာက္အစိမ္းကိုခုမွပဲၿမင္ဖူးေတာ႕တယ္
    :))

    ReplyDelete
  11. This website was... how do I say it? Relevant!
    ! Finally I've found something which helped me. Cheers!

    Check out my webpage :: ranger forum

    ReplyDelete
  12. Hi there to every one, as I am genuinely eager of reading this blog's post to be updated daily. It consists of nice information.

    Here is my homepage - ford ranger

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ