Pages

Sunday, February 12, 2012

ေမ်ာက္ငိုသီး

 
ေမ်ာက္ငိုသီး ကိုၾကားဖူးေပမယ့္ ရန္ကုန္မွာေနတုန္းကမစားဖူးခဲ့ဘူး။  လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ႏွစ္ေလာက္က အင္ဒို ေရာက္ေတာ့ တစ္ခါစားဖူးတယ္၊ဒညင္းသီးနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္မို႔ ၾကိဳက္တာအရမ္းဘဲ.. ေမးျပီးလိုက္၀ယ္ဖို႔ အခ်ိန္မရွိတာရယ္.. ဘာအသီးမွန္းမသိတာရယ္မ၀ယ္ခဲ့ရဘူး။ မႏွစ္က ေတာ့ ထိုင္းမွာ ေစ်းသြားေတာ့ အင္ဒိုသူငယ္ခ်င္း က အဲဒီအသီးကို သူတို႔အေခၚ (ပါ့တယ့္) ကို ေစ်းက၀ယ္လာျပီး ညီမေလး အိမ္မွာ ေၾကာ္ေကၽြးတယ္..
အဲဒီအခါမွ ညီမေလးက ျမန္မာျပည္မွာလဲရွိတယ္..ေမ်ာက္ငိုသီးလို႔ေခၚတယ္ လို႔ ေျပာျပတယ္။  ျပန္သြားေတာ့ အဲဒီအသီးေလးေတြသူသယ္လာေသးတယ္။ စင္ကာပူက ထိုင္းေတြ ေရာင္းတဲ့ ေစ်းမွာလဲ အထုပ္ေလးေတြနဲ႔ထုပ္ျပီးေရာင္းတာေတြ႔တယ္.. ၂ ထုပ္ေလာက္ဆြဲလာခဲ့ေသးတယ္။  ဒီႏွစ္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းကို နင္အိမ္ျပန္ရင္ယူလာခဲ့ဆိုျပီးမွာလိုက္ေတာ့သူကပဲေတာင္ရွည္အေစ့ေလးေတြကို ျဖတ္ျဖတ္ျပီး သယ္လာတယ္..  အမ်ိဳးစံုလုပ္စားတာဘဲ။ ကၽြန္မကေတာ့ စားသံုးသူအဆင့္ေပါ့..
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ကိုယ္တိုင္လက္ထဲ ေရာက္လာတဲ့အသီးကိုကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ဘလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလးနဲ႔
ျပန္ေၾကာ္စားတာပါ။ 
အေစ့ေလးေတြကိုႏႊာျပီးေရခဏစိမ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးပီး အရင္ေၾကာ္၊ အေစ့ေလးေတြထည့္... ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ေလးေတြ စိမ့္၀င္သြားမွ ေၾကာ္ျပီးသားငါးရံ႕ေျခာက္ေၾကာ္ေလးေတြထည့္ေမႊလိုက္ရင္ ဒညင္းသီးေၾကာ္အနံ႔ေလးနဲ႔ ေမ်ာက္ငိုသီးေၾကာ္ေလးရပါျပီ။   ဘလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔လဲ ရပါတယ္။  ငါးေျခာက္က ဆားပါျပီးသားမို႔ ဘာမွထပ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။
ခ်စ္သူအနားရွိသူမ်ားနဲ႔.. အနံ႔မၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့သိပ္မသင့္ေတာ္ပါဘူး။  ဒညင္းသီးေလာက္ေတာ့ အနံ႔မျပင္းေပမယ့္ သူ႔မွာလဲအနံ႕ေလးေတာ့ခပ္ရွရွရွိပါတယ္။
 

အခြံႏႊာျပီးေမ်ာက္ငိုသီး...
 ဒါကေတာ့ေခါက္ဆြဲထဲထည့္ျပဳပ္စားတာ။
google က website တစ္ခုမွာ ကသည္းလူမ်ိဳးေတြအရမ္းၾကိဳက္တဲ့ ေမ်ာက္ငိုသီးလို႔ေရးထားတာတစ္ခါဖတ္ဖူးတယ္။ ဒီလင့္ ေလးမွာေတာ့ ေမ်ာက္ငိုသီးအေၾကာင္းေအာက္ပါအတိုင္းေရးထားတယ္။  အသီးေတြလဲအတြဲလိုက္ ပံုမွာျပထားေသးတယ္။ အားရစရာ။  း)


ေမ်ာက္ငိုသီး ႏိုင္ငံျခားသို႕ တင္ပို႕ေရာင္းခ်ရန္ ေစ်းကြက္၀င္လ်က္ရွိ
ေကာင္းျမတ္ျဖိဳး(ေရႊျမစ္မခ)
by Myit Makha Mediagroup on 3 Feb, 2012

မႏ ၱေလးတုိင္းေဒသၾကီး ၊ ျပင္ဦးလြင္ျမိဳ ႔နယ္တြင္ စုိက္ပ်ဳိးလ်က္ရွိေသာ ေမ်ာက္ထန္းလ်က္ ေခၚ ေမ်ာက္ငိုသီးမွာ
နိုင္ငံျခားပုိ႔ကုန္အျဖစ္ ေစ်းကြက္၀င္ေၾကာင္း ေဒသခံမ်ားထံမွသိရသည္။
“ဒီအသီးက တမူးျမိဳ ႔မွာဆုိရင္ ေဖာက္သည္ေစ်း တစ္ေတာင္႔ကုိ တစ္ရာရွိတယ္ဗ် ဒီျပင္ဦးလြင္မွာကေတာ႔ တစ္ပင္လံုးကုိေစ်းျဖတ္ျပီး ၀ယ္တာဗ် ၊  တစ္ပင္ကုိ အနည္းဆံုးေလးေသာင္းေတာ႔ရတယ္” ဟု ေမ်ာက္ငိုသီးစုိက္ပ်ဳိးသူ ဦးေဆာ္မာမွ
ေျပာသည္။
ေမ်ာက္ငိုသီး သီးခ်ိန္မွာ ဆယ္လပုိင္း မွ နွစ္လပုိင္းထိျဖစ္ျပီး  ကေလးျမိဳ ႔ႏွင္႔ တမူးျမိဳ ႔ မ်ားတြင္ သီးခ်ိန္ေနာက္က်ေၾကာင္းအပင္ စစုိက္ထားလွ်င္ ၆ နွစ္ ၇ နွစ္ေစာင္႔ရျပီး အနည္းဆံုး အနွစ္ ၅၀ ခန္႔ အသီးသီးေၾကာင္း ဦးေဆာ္မာထံမွသိရသည္။

19 Comments:

Anonymous said...

ထိုုင္းကလာတဲ့ပုုလင္းကိုုဘဲ ဒညင္းသီးအျဖစ္အာသာေျပစားေနတာကူးေရ။
ေမ်ာက္ငိုုပင္ဆုုိရင္ေတာ့သိျပီ။ ျမင္ဘူးတယ္။ ပင္စည္ကေခ်ာလြန္းလိုု ့ေမ်ာက္ေတာင္ငိုုရတယ္ဆုုိတာဘဲ။ ဒါေပမဲ့ဒီအပင္ကေတာ့ပင္စည္ေခ်ာမေခ်ာမျမင္ရဘူး..း)
ျမန္မာျပည္မွာတုုန္းကေတာက္တတ္တယ္ဆုုိလိုု ့မစားရဲခဲ့ဘူး။
ခုုေတာ့ငတ္ေတာ့စားေနျပီကူးေရ။
အုုိင္အိုုေရ

Sandakuu said...

ဟုတ္ပါ့ေနာ္.. ကူးလဲ ဒညင္းသီးအလြမ္းေျပ ကစ္ေနတာ.. း))
ဟီးဟီး...
ပင္စည္ကိုေတာ့မေတြ႔ဖူးေသးဘူး..

Anonymous said...

ေခါက္ဆြဲထဲေရာျပဳတ္ထားတာေလးက
စားခ်င္စရာ း)
တစ္ခါမွမစားဖူးဘူး။ခုေတာ့စားၾကည့္ခ်င္လာျပီ း)

ခင္မင္လွ်က္
မိစံ

ျမတ္ၾကည္ said...

ျခံမွာ ေမ်ာက္ငိုသီးပင္ စိုက္ခိုင္းမွနဲ႕တူတယ္။ တစ္ေတာင့္တစ္ရာဆိုေတာ့ မဆိုးဘူးေနာ္။

Shinlay said...

ဒီမွာလည္းအင္ဒိုကသူငယ္ခ်င္းေတြစားေလ့ရွိတယ္။ ဒညင္းသီးနဲ ့တူလို ့
စားၾကည့္ေသးတယ္။ ေမ်ာက္ငိုသီးလို ့ေခၚမွန္းအခုမွသိတယ္။ ေက်းဇူးေနာ္.

အနံ႔ျပင္းျပင္း မခံႏိုင္သူၾကီး said...

အဲဒီ အသီး အနံ႔မခံႏိုင္လို႔ စားခ်င္ပါဖူး အီး ဟီး ဟီး :(

san htun said...

စလံုးက ေဟာ္ကာစင္တာေတြမွာ စားဖူးတယ္..တညင္းသီးနဲ ့ ဆင္တယ္

seesein said...

ေမ်ာက္ငိုသီးၾကိဳက္တယ္ မစားရတာ ၾကာေပါ့
ဒီမွာလဲ ၀ယ္မရပါဘူး..

Vista said...

တညင္းသီးလည္းမၾကိဳက္လုိ ့အဲေကာင္လည္းမစားျဖစ္ဘူး .. တညင္းသိးနဲ ့ေတာ္ေတာ္တူတာေတာ့သိတယ္ စလံုးမွာ ရတယ္ အျမဲလိုလုိေတြ ့တယ္ဆုိင္ေတြမွာ

Anonymous said...

ကူးကူး..အဲ့ဒါ စိန္ပန္းပင္ နဲ့ စိန္ပန္းသီး မဟုတ္ဘူးလား...ၾကည့္ရတာတူေနလို့...

စႏၵကူး said...

ဟုတ္ဘူးေလ.. စိန္ပန္းသီးက အျပားၾကီးတယ္...
စိန္ပန္းသီးဆိုရင္ ၀မ္းသာလိုက္မယ္ျဖစ္ျခင္းေနာ္..
ျမန္မာျပည္မွာေတာင္အလယ္ပိုင္းနဲ႔အေပၚပိုင္းမွာဘဲရွိတာမ်ားတယ္။
အပင္မေတြ႔ဖူးဘူး..အဲဒါအင္တာနက္ထဲက ရွာထားတာ..
အျပင္မွာမေတြ႔ဖူးဘူး။ အသီးဘဲေတြ႔ဖူးတယ္

Anonymous said...

အျမဲလိုလိုေတြ႔ဖူးတယ္..။
စားရေကာင္းမွန္း မသိေပါင္..။
ဟိ


ေပါက္

Nay Mya Mya Swe said...
This comment has been removed by the author.
Nay Mya Mya Swe said...

ေမ်ာက္ငိုသီးအႏုဆိုရင္ အေစ့ထုတ္စရာမလိုပဲ အသီးရဲ ့အခြံေလးကို အစိမ္းေလးေတြအကုန္ ကြာရံုျခစ္ၿပီး ပါးပါးလွီး၊ ေရေႏြးေလးနဲ ့ေဖ်ာၿပီး သုတ္စားရင္လဲအရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ အစိမ္းေတာ့ကုန္ရပါတယ္။ မဟုတ္ရင္ခါးတတ္လို ့ပါ၊ India မွာေနတုန္းက စားဖူးတဲ့ ခ်င္းလူမ်ိဳးေတြ မဏိပူရကသည္းေတြလုပ္တဲ့နည္းပါ။

စႏၵကူး said...

ဟုတ္တယ္.. အခြံေလးေတြျခစ္ပီးေတာ့ ျပဳပ္စားတယ္..ေၾကာ္စားတယ္...
သူငယ္ခ်င္းအေမက ခ်င္းေတာင္ကဆိုေတာ့ သူ လုပ္ေကြ်းတာစားဖူးတယ္။

Anonymous said...

ေျမာက္ငိုုပင္က အပင္မေခ်ာဘူးရယ္ . . အပင္ႀကီးရဲ႕ အကိုုင္းေသးေသး အဖ်ားေတြမွာပဲ အသီးသီးလိုု႔ ေျမာက္ခူးဖိုု႔မလြယ္လိုု႔ ေျမာက္ငိုုပင္လိုု႔ေခၚၾကတယ္ေျပာတာပဲ

Anonymous said...

What's up Dear, are you genuinely visiting this web page on a regular basis, if so then you will definitely obtain fastidious knowledge.

Also visit my page; ranger forum

Anonymous said...

each time i used to read smaller articles which also clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which
I am reading at this time.

my web site; Http://forum.websound.ru/soundabc/index.php?title=Участник:dwaynemad

Anonymous said...

Hi, Neat post. There's an issue along with your website in internet explorer, might check this? IE nonetheless is the marketplace leader and a huge part of people will leave out your great writing due to this problem.

Here is my site ranger forum

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger