Skip to main content

"House of Memory" ရန္ကုန္

ဒီဇင္ဘာေနာက္ဆံုးအပတ္မွာ House of Memory ကိုေရာက္သြားတယ္။ ေန႔လည့္ပိုင္း မုိ႔လူအမ်ားၾကီးမရွိဘူး။  ေမာင္ေလးက ပံုမွန္သြားေနၾက လားေတာ့မသိဘူး..ေရာက္ေတာ့ စႏၵယားထိုင္တီးေနတာဘဲ။
လူပ်ိဳၾကီး ဦးေလးကေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း မူးေ၀ေ၀အေရကိုဆက္ေသာက္ေနတယ္.
ကၽြန္မကေတာ့ ဆိုင္က မန္ေနဂ်ာကိုခြင့္ေတာင္းျပီး ဓာတ္ပံုေလးေတြလိုက္ရိုက္ ခဲ့တယ္။ ဗိုလ္ခ်ဳပ္လ်ိဳ႕၀ွက္ရံုးခန္းအျဖစ္သံုးခဲ့ဖူးတယ္ေျပာ တယ္။  ေရွးေဟာင္းပံုေလးေတြနဲ႔ အႏုပညာေျမာက္ေျမာက္အလွဆင္ထားတဲ့ ဆိုင္ေလး ကိုသေဘာက်လို႔မဆံုးဘူး။ ဦး၀ိစာရလမ္းမေပၚတင္ပါ..နဲနဲေလးေကြ႕၀င္ သြားရတယ္။
ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္းလဲရွိတယ္..ညေနပိုင္းေတြဆို live show ေလးနဲ႔ အရမ္းကို ၿငိမ့္ေညာင္းတဲ့ေနရာေလးပါ။ 
ရာဇ၀င္အေသးစိတ္သိခ်င္ရင္ေတာ့ ဆိုင္က ၀န္ထမ္းေလးေတြလိုက္ရွင္းျပပါတယ္။
စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းသလို သြားၾကည့္သင့္တဲ့ေနရာေလးပါ။  
လမ္းၾကံဳရင္သြားလည္ဖို႔ိတိုက္တြန္းလိုက္ပါတယ္။ ညေနပိုင္းဆိုပိုစည္မယ္။ း)
















Comments

  1. ခရစၥတလ္February 14, 2012 at 11:15 PM

    သြားခ်င္တယ္။
    မသြားရေပမယ့္ ဓာတ္ပံုေတြ ၾကည့္ရလို႔ ေက်းဇူး :)

    ReplyDelete
  2. သြားခ်င္တယ္။အဲ ႔ဒီလိုမ်ိဳးရွိမွန္းသိေတာင္မသိဘူး။

    ReplyDelete
  3. အစ္မကူးေရ ညီမ လည္း ရန္ကုန္နဲ႕ အဆက္ျပတ္ေနတာ၊ ဒီလိုမ်ိဳးဖြင့္ေနမွန္းေတာင္မသိဘူး။ ဒီတစ္ေခါက္ရန္ကုန္ ျပန္ရင္ေတာ့ သြားစရာတစ္ခုတိုးလာျပီ :)

    ReplyDelete
  4. မေရာက္ဖူးဘူး။ သြားခ်င္ေအာင္ ဆြဲေဆာင္နိင္တာေတာ့ အမွန္ပဲ။
    ျပန္ေရာက္မွ သြားၾကည့္အံုးမယ္။

    ReplyDelete
  5. ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ သြားၾကည့္ဦးမွ..

    ReplyDelete
  6. owner is elder sister of former popular model pa pa win .
    this place is really interesting. i also wanna go.

    ReplyDelete
  7. yes, you can find her in facebook.. "House of Memory Ma Mie Mie" she's very beautiful woman.

    မေရာက္ဖူးတဲ့သူေတြေရာက္ျဖစ္ေအာင္သြားၾကေနာ္..ၾကံဳရင္

    ReplyDelete
  8. Ma Mie Nge is not elder sister of Pa Pa Win :-) They are closed friends.

    ReplyDelete
  9. အခုႏွစ္ပိုင္းေတြေတာ႔ႀကံဳအံုးမွာမဟုတ္တာေသခ်ာတယ္
    ဒါေၾကာင္႔ ဒီမွာပဲ ပံုထဲကေနအဝေလ႔လာသြားေတာ႔မယ္။

    ReplyDelete
  10. အဲဒါရွိမွန္းေတာင္မသိဘူးအမေရ
    ေနာက္ၾကံဳမွသြားဦးမယ္

    ReplyDelete
  11. ဆိုင္ေလးက သေဘာက်စရာေလးေနာ္.. ရိုမန္းတစ္ဆန္တယ္.. ဗိုလ္ခ်ဳပ္ရဲ႕အထိမ္း
    အမွတ္ေနရာဆုိေတာ့ သြားခ်င္တယ္အစ္မ. ႀကံဳရင္သြားဦးမယ္..

    ReplyDelete
  12. ေနာက္ႏွစ္ျပန္ရင္သြားမယ္။ ေဖာ္ျပေပးတာေက်းဇူး။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ