Skip to main content

ခရီးသြားအေတြ႔ၾကံဳႏွင့္ပဲခ်ဥ္ေပါင္ရွယ္

ကၽြန္မခရီးသြားခဲ့ပါတယ္။ ညီမအငယ္ဆံုးေလးဘြဲ႔ယူတာကိုသြားတာပါ။ ဘန္ေကာက္မွာေပါ့။ ခဏခဏ
ၿဖတ္သြားၿဖတ္လာရွိေပမယ့္တစ္ခါမွဘန္ေကာက္ထဲကိုမ၀င္တာကေတာ့အညင္ကတ္လို႔ပါ။ ဗီဇာေလွ်ာက္
တာကအစကၽြန္မအခုရွိတဲ့ႏိုင္ငံကေနဆိုရင္အေမရိကားဗီဇာေလွ်ာက္တာပိုလြယ္ပါလိမ့္မယ္။ရစ္လိုက္
တာလဲဂ်ပန္၀က္အူထက္ဆိုးပါတယ္။ဘဏ္စာရင္းကအစအေသးစိတ္ေတာင္းပါတယ္။ဓာတ္ပံုေတာင္မွ
သူတို႔လိုခ်င္တဲ့ဆိုဒ္၊ေနာက္ခံဘက္ဂေရာင္းအဆင့္ဆင့္ၿပီးေတာ့ရွိေသးတယ္ဗီဇာေၾကး၊စင္ကာပူလိုႏိုင္
ငံကို၀င္တာေတာင္ဗီဇာေၾကးအဲေလာက္မေပးရသလိုအဲေလာက္လဲမရစ္ပါဘူး။ေအးေပါ့ေလ၊ အိမ္နီး
ၿခင္းႏိုင္ငံကဆိုေတာ့သိပ္ခ်စ္ၾကသကိုး။ေၿပာကိုမေၿပာခ်င္ဘူး (ေၿပာၿပီးသြားပီ..ဟိဟိ)
ကၽြန္မဘန္ေကာက္သြားမယ္ဆိုေတာ့ဒီကသူငယ္ခ်င္းေတြကေရာ၊ကၽြန္မကိုယ္တိုင္ကပါအ၀တ္စားရွိ
တစ္၀က္ေလာက္ကိုမုန္တိုင္းထိတဲ့သူေတြကိုေပးမယ္ဆိုၿပီးကၽြန္မဟိုမွာ၀တ္ဖို႕႔၀တ္စံုႏွစ္ခုကလြဲလို႕႔ဘာ
မွမသယ္ဘဲက်န္တာၿမန္မာၿပည္ပို႔မယ့္အ၀တ္စားေတြကိုသယ္ပါတယ္။မသြားခင္ကကၽြန္မအိတ္ကို
ေသခ်ာခ်ိန္တယ္။ ၁၅ကီလုိ၊ ၿပီးေတာ့ေနာက္တစ္ထုတ္က ၅ ကီလိုေက်ာ္ေက်ာ္.handcarry ကိုေတာ့
မေၿပာေတာ့ဘူး။ မာမီကဒီကသစ္ခြပန္းေလးဆန္းတာၾကိဳက္လို႔ဆိုၿပီးကၽြန္မလူလည္က်ၿပီးအၿခားသစ္
ခြအတုေတြနဲ႔ေရာ၊ပန္းအစစ္နဲနဲနဲ႔ပန္းစည္းၾကီးၾကီးလုပ္ၿပီးအရင္းမွာထုပ္ခ်ည္၊ၿပီးေတာ့flowerexpress
ကdelievery box ထဲကိုထည့္ၿပီးသယ္သြားတယ္။သစ္ခြသယ္လို႔မရဘူးေလ။ ဒီမွာမိရင္ေတာ့ကြိဘဲ။
ဒါေပမယ့္ေခ်ာေမာေမာအဲဒီပန္းပင္ေလးၿမန္မာအိမ္ထိေရာက္သြားပါတယ္။ ဥဏ္ၾကီးရွင္ေပကိုး..သိ
တယ္မဟုတ္လား။ထားပါေတာ့။ check-in ေကာင္တာေရာက္ေတာ့ကၽြန္မကိုကီလိုပိုတယ္တဲ့။ဒါက
ဘယ္လိုၿဖစ္။ အိုေကဘာလို႔ပိုရမွာလဲကၽြန္မေသခ်ာခ်ိန္လာတာ။ ရႈိးထုတ္မယ့္အိက်ီေတာင္မသယ္
လာတဲ့ကိစၥ။သူတို႔ပိုတယ္ဆိုေတာ့ဘာတတ္ႏိုင္မွာလဲ။ဒီေတာ့ေတာင္းပန္ရတာေပါ့ ကီလိုနဲနဲပိုတာ
သယ္ခြင့္ၿပဳပါ။ဒါသူမ်ားၿမန္မာၿပည္ကိုပို႕႔ေပးလိုက္တဲ့အိက်ိီေတြပါ။ (သူတို႔လဲသိတာဘဲ။သတင္းစာ
Headline မွာအၾကီးၾကီးကိုေန႔တိုင္လိုလိုပါေနတဲ့ကိစၥ) ကၽြန္မကသတ္သတ္ခြဲပို႔လို႕႔ရေအာင္ေသခ်ာ
ဗူးနဲ႔ထုတ္ၿပီးစာေတာင္ကပ္ထားေသး။ မရပါဘူးတဲ့။ကၽြန္မကိုပိုက္ဆံေတာင္းပါေလေရာ..ေဒၚလာ
နဲ႔ၿပန္တြက္ရင္ ၈၀ နီးပါး။ ကၽြန္မေတာ္ေတာ္စိတ္တိုသြားတယ္။ ကၽြန္မေၿပာလိုက္တယ္။ ဒီမွာ အဲဒီ
ပိုက္ဆံငါတို႔ႏိုင္ငံမွာသာမာန္လူတစ္ေယာက္တစ္လလံုးလုပ္တဲ့လခနဲ႔ညီတယ္။ဒုကၡသည္ေတြကို
ေပးမယ့္ကိစၥနင္တို႔မို႔ဒီေလာက္ေတာင္းရက္တယ္။ ေကာင္းၿပီေလ..သိရတာေပါ့။ဒီတစ္ခါနင္တို႔
airline သံုးတာေနာက္ဆံုးဘဲလို႕႔ေၿပာမွမ်က္စိပ်က္မ်က္ႏွာပ်က္နဲ႔။ကၽြန္မအဲဒီအထုတ္ကိုကားကို
ၿပန္လွမ္းေခၚၿပီးလွည့္ယူခိုင္းလိုက္တယ္။တစ္လမ္းလံုးေတာ့မေက်နပ္ဘူး။ထားပါေလးေနာက္ဆံုး
ေတာ့ဘန္ေကာက္ေလယဥ္ကြင္းကိုေရာက္လာပါၿပီ။ ေလယဥ္ေမာင္ကေခ်ာသား ဟိဟိီးးးး
ကၽြန္မအဆင္းမွာေက်းဇူးတင္ပါတယ္လို႕႔လွမ္းေၿပာလိုက္ေသးတယ္။ကၽြန္မကၿမန္မာစကားေၿပာ
တတ္တာအံ့ၾသလို႔။
ညီမေလးတက္တဲ့ေက်ာင္းကဆာရာဘူရီဘက္မွာဆိုေတာ့ေလယဥ္ကြင္းေရာက္တာနဲ႔လာၾကိဳတဲ့
ကားနဲ႔ေက်ာင္း၀င္းဆီသြားတာ၂နာရီေလာက္ၾကာတယ္။ ဒါေတာင္မွမိုင္ ၁၃၀ ႏႈန္းနဲ႔ေမာင္းတာ။
ေတာ္ေတာ္စိတ္ေလသြားတယ္။ကားစီးရတာၾကာလို႔။ ဟိုေရာက္ေတာ့အစစအရာအရာအစဥ္ေၿပ
ပါတယ္။ ေနရတာေရာ..စားရတာေရာ..ဓာတ္ပံုေတြကေတာ့ဟိုရိုက္ဒီရိုက္ေပါ့။ေက်ာင္း၀င္းက
အရမ္းလွတယ္။ေတာ္ေတာ့္ကိုလွတာ..ဒီေလာက္ၿခံအၾကီးၾကီးကိုသန္႔ရွင္းလွပေနေအာင္ထိမ္း
သိမ္းရတာကုန္က်စရိတ္ေတာ့နည္းမယ္မထင္ဘူး။ သူတို႔ဘုရင့္သမီးေတာ္ကေန႔လည္မွာဘြဲ႕
လက္မွတ္လာေပးမယ္ဆိုေတာ့လံုၿခံဳေရးေတြ၊နန္းေတာ္ကပန္းအလွၿပင္အဖြဲေတြပန္းေတြ
လမ္းေတာက္ေလွ်ာက္မွာဆင္ထားတာ..အိုးအို...ေတာ္ေတာ့ကိုတန္ဖိုးၾကီးတဲ့ပန္းေတြ။
မ်က္ႏွာကိုေတာင္ေမာ္မၾကည့္ရဘူး၊လက္မွတ္လွမ္းယူရင္...ညီမေလးကေတာ့ international
program ဆိုေတာ့သူ႕႕လက္မွတ္က အေမရိကားက university တစ္ခုကေပးတာဆိုေတာ့
ဘုရင့္သမီးေတာ္ေပးပြဲကိုသြားစရာမလိုဘူး။ အဲဒါအဓိက ထိုင္းႏိုင္ငံကေပးတဲ့ဘြဲ႔လက္မွတ္ေတြ
ကိုသူကလာခ်ီးၿမင့္ေပးအပ္တာေပါ့..
ညီမေလးကဘြဲ႔ႏွင္းသဘင္မတိုင္ခင္ေလးမွာစာေမးပြဲအတြက္အလုပ္မ်ားေနတဲ့အခ်ိန္သူ႕သူငယ္
ခ်င္းေကာင္မေလးတစ္ေယာက္ကတစ္ၿခားအေဆာင္ကေနcalculatorလွမ္းဌားလို႔သူကအၿမန္
ေၿပးဆင္းရင္းအေမွာင္မွာေခ်ာ္လဲတာလက္ကဘာအစူးနစ္၀င္သြားလဲမသိဘူးေဆးခန္းသြား
ၿပေတာ့ေတာ္ေတာ္နက္တယ္။ခ်ဳပ္ရမယ္ဒါေပမယ့္ဘြဲ႕ယူရအံုးမယ္ဆိုေတာ့ေနာက္မွခ်ဳပ္မယ္။
ဘြဲယူၿပီးၿပီးခ်င္းေနာက္ေန႔မွာေဆးရံုသြားခ်ဳပ္ရပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ေမာင္ေလးနဲ႔အန္ကယ္
ဘဲက်န္ခဲ့တယ္။ သူတို႔ကၿခံထဲလမ္းေလွ်ာက္ပတ္ၾကည့္ၾကမယ္ဆိုထြက္သြားေတာ့ကၽြန္မပ်င္း
ပ်င္းနဲ႔တစ္ေယာက္ထဲအိမ္ေနာက္ဖက္ကိုထြက္.. barbecueလုပ္စားတဲ့ေနရာေနာက္ဖက္သြား
အပင္ေတြေတြ႔တာနဲ႔ေရေလာင္းမယ္ဆိုၿပီးပိုက္ကိုဆြဲ၊ ေရေလာင္းရင္းအိမ္ေဘးမွာစိုက္ထား
တဲ့ရွားေစာင္လက္ပပ္အပင္နဲ႔ႏွင္းဆီၿခံဳေတြအေရာက္အိမ္ထဲကိုပိုက္နဲ႔ေရဖ်န္းတာ၀င္မွာစိုးလို႕႔
အိမ္ၿပတင္းေပါက္ကိုလွမ္းပိတ္တာမမွီလို႔ခုန္ၿပီးပိတ္လိုက္တာေၿခေခ်ာ္ၿပီး ရွားေစာင္းပင္နဲ႔
ႏွင္းဆီၿခံဳထဲကိုတန္းေမွာက္ရက္က်တာ...အာာာာာာာာာာာာာာာာာာာားးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
နာလိုက္တာသတိေတာ့ထားမိတာနဲ႔မ်က္ႏွာထိမွစိုးလို႔ေမာ့ၿပီးအိမ္နံရံကိုလွမ္းကိုင္ၿပီးေမာ့
လိုက္ေတာ့ခါးကိုထိသြားပါတယ္။ လက္မွာေရာ၊ေပါင္ေပၚမွာ၊ဒူးေတြလဲေသြးေတြထြက္
အၿခစ္ရာေတြက က်ားနဲ႔နင္လားငါလား။ နာလဲနာ။ ၿပန္ေရာက္ရင္အၿငိမ္မေနရေကာင္းလား
ဆိုၿပီးဆူခံရမွာလဲေၾကာက္ေတာ့ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လူးလဲထၿပီးအနာေတြကိုေရေဆး။ၿပီး
မေတြ႔ေအာင္လို႔ေဘာင္းဘီရွည္တစ္ထည္ေကာက္စြပ္ၿပီးဧည့္ခန္းမွာၿငိမ္ၿငိမ္ေလးထိုင္ေန
တယ္။သိပ္မၾကာဘူးမာမီတို႔ေဆးရံုကၿပန္ေရာက္လာပါတယ္။ ကၽြန္မကထိုင္ေနရင္အေကာင္း
တစ္ခုခုထလုပ္ရင္တစ္ခုမဟုတ္တစ္ခုၿဖစ္လို႔အိမ္ကဘာဆိုဘာမွမခိုင္းတာ။ မ်က္ႏွာငယ္ေလး
နဲ႔ထိုင္ေနတာမာမီတို႔၀င္တာနဲ႔ခ်က္ခ်င္းသိတယ္။ လက္မွာဆူးၿခစ္ရာေတြနဲ႔။ဘာၿဖစ္လဲ...
ေဆးရံုသြားမလားရႈပ္ေနတာ..ခုမွညီမေလးကေဆးရံုၿပန္လာတယ္ကၽြန္မကထပ္သြားရရင္
မၿဖစ္ေသးဘူး။ မနာခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနရတယ္။ ခါးကေတာ့အဲဒီေန႔ကမနာေသးဘူး...
ေနာက္ၿပန္မွနာတာ...ဒီကိုၿပန္ေရာက္ေတာ့ညီမေလးflight ကညေနမွေရာက္မွာ၊ ကၽြန္မက
စင္ကာပူကလွည့္ၿပန္ေတာ့ မနက္ပိုင္းေရာက္ေတာ့ေလယဥ္ကြင္းမွာတစ္ေနကုန္ထိုင္ေနတာ
ေအးကလဲေအး..နဲ႔ အိမ္ၿပန္ေရာက္ၿပီးေနာက္ေန႔ကေန ႏွစ္ပတ္တိတိအိပ္ရာေပၚမွာပက္လက္
ကေလးပါ..ေတာ္ေတာ့ကိုခံလိုက္ရပါတယ္။ အၿငိမ္မေနၿခင္းအၿပစ္ဒဏ္။ ညီမေလးရွိေတာ့
သူဘဲခ်က္ေၾကြးလိုက္၊သူငယ္ခ်င္းကိုၾကီးနဲ႔ေက်ာ္ေက်ာ္ကလာခ်က္ေပးလိုက္နဲ႔ဒီလိုဘဲၿဖတ္
သန္းလာရတာ...ေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္...
ညီမေလးကညေနတိုင္းေရပူေရေအးကပ္ေပးတယ္။ သူဘဲႏွိပ္၊ သူဘဲေဒါက္တို ၿပန္လုပ္ေနတာ။
သူၿပန္သြားၿပီးႏွစ္ရက္ေလာက္ ေဆးေတြေသာက္ၿပီးအိပ္လိုက္ ႏိုးလိုက္ၿပန္အိပ္လိုက္နဲ႔။ ဒီေန႔
ေတာ့ေတာ္ေတာ္ထူေထာင္လာပါၿပီ။ အလုပ္ေတြေတာင္လိုပံုေနတာကိုတစ္၀က္တိတိရွင္းလိုက္
ၿပီးေတာ့အိမ္ၿပန္လာတယ္။ဟင္းေလးဘာေလးခ်က္စားမွလို႔စဥ္းစားေတာ့ပဲအထုတ္ေလးသယ္
လာၿပီးကိုယ္တိုင္လာေရာက္ေပးသြားတဲ့သူတစ္ေယာက္ကိုသတိရလို႕႔ပဲခ်က္မယ္ဆိုၿပီးၿပဳပ္တာ
မီးကတစ္ၿဖည္းၿဖည္းနဲ႔အရွိန္ၿပင္းလာလားမသိတူးသြားပါတယ္။ တူးတာကိုခ်က္ခ်င္းသိေလာက္
ေအာင္ကၽြန္မကေတာ္ပါတယ္။ ေၿပးၿပီးပဲေတြကိုေမွာက္ခ်တူးတဲ့ဟာေတြကိုေတာ့လႊင့္ပစ္ရတာ
ေပါ့။ က်န္တာေတြကေတာ့ေကာင္းပါေသးတယ္။ နဲနဲတူးနံ႕႕ေလးဘဲက်န္တာ။ အဲဒါကိုၾကက္သြန္
ၿဖဴ/နီ ဂ်င္းဆီခ်က္သတ္ၿပီး ပဲေတြကိုထည့္ခ်က္၊ အနံ႕ေလးေမႊးသြားေအာင္မဆလာနဲ႔ ၿခံထြက္
ပူတီနံေလးပါအုပ္လိုက္တယ္။ အရသာကေတာ့တစ္ကယ့္ရွယ္ပါ...ၿမည္းၾကည့္ၾကအံုး.

ၿီပီးေတာ့ရွိေသး..အိမ္ေနာက္မွာမာမီစိုက္သြားေပးတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတြပိန္ရွည္ရွည္ၿဖစ္ေနလို႕႕
အပင္ကားထြက္ေအာင္အထိပ္ေတြၿဖတ္လိုက္တာ ခ်ဥ္ေပါင္က်ိဳတစ္ေယာက္စာရပါတယ္ေလ.
ေရစင္စင္ေဆး၊ အိုးထဲထည့္ေမႊ၊ ၾကက္သြန္နီကိုလွီးထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး
လွီးထည့္၊ ၿပီးေတာ့ အိုးကပ္လာရင္ေရထပ္ထည့္ေမႊ၊ (ဒါမွပိုခ်ဥ္မွာ၊ဆီထည့္လိုက္ရင္ေမႊလို႔
မရေတာ့ဘူး) ၿပီးဆားနဲခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ စိမ္းစားငါးပိနဲနဲထည့္၊ ငါးငံၿပာရည္သံုးေလးစက္
ထည့္ေမႊ..ရေလာက္ၿပီဆိုတာနဲ႔ဆီနဲနဲထည့္ရမွာကို ဆီပုလင္းကအေပါက္က်ယ္တာကိုေမ့
ၿပီးေလာင္းၿပီးထည့္လိုက္ေတာ့ ဆီေတြဗရပြနဲ႔ပ်က္ခါနီးဘဲ။ခ်က္ခ်င္းဆီေတြၿပန္ခပ္ထုပ္...
စားလို႔ေတာ့ေကာင္းပါတယ္..ဆီနဲနဲမ်ားသြားတာကလြဲလို႔။
ဟူးးးးးးးးေမာတယ္။ စိတ္နဲ႔လူနဲ႔မကပ္ဘူး....ဘယ္သူမ်ားၿပဳစားထားလဲမသိဘူး...

ကဲဒီဖားေလးကဘယ္ကေရာက္လာပါလိမ့္... ၿခံထဲမွာလမ္းေလွ်ာက္ရင္းေတြ႔လို႔ရိုက္ထားတာ။
ကၽြန္မကိုလက္ေဆာင္ေပးတဲ့ဖားေလးႏွစ္ေကာင္သီခ်င္းဆိုတာနဲ႔ရုပ္ဆင္လို႔..
ၿပီးေတာ့ ရင္ထိုးေလးဖားအစိမ္းေရာင္ေလးလဲထပ္ရေသးတယ္...
ၾကြားတာ..ဟဲဟဲ

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...