Skip to main content

အမဲသားခရမ္းသီးႏွပ္

ဒီေန႔ေတာ့စိတ္ကူးေပါက္တာနဲ႔(အမွန္ကေတာ့အိမ္ေဖာ္ေကာင္မေလးမလာလို႔) အိမ္ကိုသန္႔ရွင္း
ေရးလုပ္၊ ေရခဲသတၱာရွင္းရင္းနဲ႔ခရမ္းသီးေတြ၀ယ္ထားတာၾကာၿပီလက္က်န္နဲ႔ အသားတစ္ထုပ္
ေတြ႔လို႔အသားခရမ္းသီးႏွပ္စားမယ္ဆိုၿပီးခ်က္ဖို႔ၿပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုးအသားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးၿပဳပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ
ဂ်င္းကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးအရည္ညွစ္ထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီး၊ ကန္႔လန္႔ၿပန္လွီးၿပီးအိုးထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလဲႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးထည့္
ငါးငံၿပာရည္နဲနဲ၊ဆား အနဲငယ္ထည့္ၿပီးၿပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
(အသားထဲကိုၾကက္သြန္အခ်ိဳအရသာ၊ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴအနံ႔စိမ့္၀င္သြားေအာင္လို႔ပါ)
ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးကိုအတုံးအၿခမ္းေလးေတြလီွးၿပီးအဆင္သင့္ထားပါတယ္။
အသားမႏူးတစ္ႏူးေလာက္မွာေတာ့ ငရုတ္သီမႈန္႔နဲ႔ နႏြင္းမႈန္႔ကိုထည့္ၿပီး ဆီနဲနဲထည့္ပါတယ္။
(ဆီထည့္ၿပီးရင္ေတာ့မေမႊေတာ့ပါဘူး။ ဆီစိမ္းအနံ႔ရတတ္လို႔ပါ)
တစ္ခါေလာက္ထပ္ပြက္ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးေတြကိုပါထည့္လိုက္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔အသားလဲႏူး
ခရမ္းသီးလဲအိသြားေအာင္ႏွပ္ပါတယ္။

အိမ္ေနာက္မွာစိုက္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြသြားၿဖတ္ၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳတစ္
ခြက္ခ်က္လိုက္တယ္။ အသားဟင္းကအီတယ္ေလ..အခ်ဥ္ေလးနဲ႔မွစားလို႔ေကာင္းတာ..
ကၽြန္မစိုက္ထားတဲ့ပူတီနံပင္ေလးကလဲအပင္ပြား ၆ ပင္ေလာက္ရွိေနၿပီဆိုေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး
နဲ႔ပူတီနံေထာင္းလုပ္လိုက္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့..ညေနစာအဆင္သင့္ၿဖစ္ေနၿပီေလ..
ပင္ပန္းလြန္းလို႔လားေတာ့မသိဘူး..စားလို႔ေတာ့သိပ္မ၀င္ဘူး...ဒါေပမယ့္ေနာက္တစ္နပ္ဆိုရင္ေတာ့
၀ါးၿပီဘဲ.... :P

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...