Pages

Wednesday, June 18, 2008

အမဲသားခရမ္းသီးႏွပ္

ဒီေန႔ေတာ့စိတ္ကူးေပါက္တာနဲ႔(အမွန္ကေတာ့အိမ္ေဖာ္ေကာင္မေလးမလာလို႔) အိမ္ကိုသန္႔ရွင္း
ေရးလုပ္၊ ေရခဲသတၱာရွင္းရင္းနဲ႔ခရမ္းသီးေတြ၀ယ္ထားတာၾကာၿပီလက္က်န္နဲ႔ အသားတစ္ထုပ္
ေတြ႔လို႔အသားခရမ္းသီးႏွပ္စားမယ္ဆိုၿပီးခ်က္ဖို႔ၿပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုးအသားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးၿပဳပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ
ဂ်င္းကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးအရည္ညွစ္ထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီး၊ ကန္႔လန္႔ၿပန္လွီးၿပီးအိုးထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလဲႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးထည့္
ငါးငံၿပာရည္နဲနဲ၊ဆား အနဲငယ္ထည့္ၿပီးၿပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
(အသားထဲကိုၾကက္သြန္အခ်ိဳအရသာ၊ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴအနံ႔စိမ့္၀င္သြားေအာင္လို႔ပါ)
ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးကိုအတုံးအၿခမ္းေလးေတြလီွးၿပီးအဆင္သင့္ထားပါတယ္။
အသားမႏူးတစ္ႏူးေလာက္မွာေတာ့ ငရုတ္သီမႈန္႔နဲ႔ နႏြင္းမႈန္႔ကိုထည့္ၿပီး ဆီနဲနဲထည့္ပါတယ္။
(ဆီထည့္ၿပီးရင္ေတာ့မေမႊေတာ့ပါဘူး။ ဆီစိမ္းအနံ႔ရတတ္လို႔ပါ)
တစ္ခါေလာက္ထပ္ပြက္ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးေတြကိုပါထည့္လိုက္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔အသားလဲႏူး
ခရမ္းသီးလဲအိသြားေအာင္ႏွပ္ပါတယ္။

အိမ္ေနာက္မွာစိုက္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြသြားၿဖတ္ၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳတစ္
ခြက္ခ်က္လိုက္တယ္။ အသားဟင္းကအီတယ္ေလ..အခ်ဥ္ေလးနဲ႔မွစားလို႔ေကာင္းတာ..
ကၽြန္မစိုက္ထားတဲ့ပူတီနံပင္ေလးကလဲအပင္ပြား ၆ ပင္ေလာက္ရွိေနၿပီဆိုေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး
နဲ႔ပူတီနံေထာင္းလုပ္လိုက္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့..ညေနစာအဆင္သင့္ၿဖစ္ေနၿပီေလ..
ပင္ပန္းလြန္းလို႔လားေတာ့မသိဘူး..စားလို႔ေတာ့သိပ္မ၀င္ဘူး...ဒါေပမယ့္ေနာက္တစ္နပ္ဆိုရင္ေတာ့
၀ါးၿပီဘဲ.... :P

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger