Skip to main content

အမဲသားခရမ္းသီးႏွပ္

ဒီေန႔ေတာ့စိတ္ကူးေပါက္တာနဲ႔(အမွန္ကေတာ့အိမ္ေဖာ္ေကာင္မေလးမလာလို႔) အိမ္ကိုသန္႔ရွင္း
ေရးလုပ္၊ ေရခဲသတၱာရွင္းရင္းနဲ႔ခရမ္းသီးေတြ၀ယ္ထားတာၾကာၿပီလက္က်န္နဲ႔ အသားတစ္ထုပ္
ေတြ႔လို႔အသားခရမ္းသီးႏွပ္စားမယ္ဆိုၿပီးခ်က္ဖို႔ၿပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုးအသားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးၿပဳပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ
ဂ်င္းကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးအရည္ညွစ္ထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီး၊ ကန္႔လန္႔ၿပန္လွီးၿပီးအိုးထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလဲႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးထည့္
ငါးငံၿပာရည္နဲနဲ၊ဆား အနဲငယ္ထည့္ၿပီးၿပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
(အသားထဲကိုၾကက္သြန္အခ်ိဳအရသာ၊ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴအနံ႔စိမ့္၀င္သြားေအာင္လို႔ပါ)
ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးကိုအတုံးအၿခမ္းေလးေတြလီွးၿပီးအဆင္သင့္ထားပါတယ္။
အသားမႏူးတစ္ႏူးေလာက္မွာေတာ့ ငရုတ္သီမႈန္႔နဲ႔ နႏြင္းမႈန္႔ကိုထည့္ၿပီး ဆီနဲနဲထည့္ပါတယ္။
(ဆီထည့္ၿပီးရင္ေတာ့မေမႊေတာ့ပါဘူး။ ဆီစိမ္းအနံ႔ရတတ္လို႔ပါ)
တစ္ခါေလာက္ထပ္ပြက္ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးေတြကိုပါထည့္လိုက္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔အသားလဲႏူး
ခရမ္းသီးလဲအိသြားေအာင္ႏွပ္ပါတယ္။

အိမ္ေနာက္မွာစိုက္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြသြားၿဖတ္ၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳတစ္
ခြက္ခ်က္လိုက္တယ္။ အသားဟင္းကအီတယ္ေလ..အခ်ဥ္ေလးနဲ႔မွစားလို႔ေကာင္းတာ..
ကၽြန္မစိုက္ထားတဲ့ပူတီနံပင္ေလးကလဲအပင္ပြား ၆ ပင္ေလာက္ရွိေနၿပီဆိုေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး
နဲ႔ပူတီနံေထာင္းလုပ္လိုက္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့..ညေနစာအဆင္သင့္ၿဖစ္ေနၿပီေလ..
ပင္ပန္းလြန္းလို႔လားေတာ့မသိဘူး..စားလို႔ေတာ့သိပ္မ၀င္ဘူး...ဒါေပမယ့္ေနာက္တစ္နပ္ဆိုရင္ေတာ့
၀ါးၿပီဘဲ.... :P

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။   သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး ငါးကင္  ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀  ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္  ေက်ာက္ပြင့္သုပ္  ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္  ငါးနီတူသုပ္  ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ   ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ  ပင္လယ္ငါးခ်က္  ငပိရည္တို႕စရာ  ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္) ထမင္းဆိုင္မွေၾကာင္ကေလး..  ပါးပါးဦးထုပ္က်သြားတာကိုသူက အဆင္သင့္၀င္ထိုင္ေနတာ။

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...