Skip to main content

မရိုးႏိုင္ေသာဟင္းရြက္ေၾကာ္မ်ား

ကၽြန္မေလာက္စိတ္အေၿပာင္းအလဲၿမန္တဲ့သူရွိမယ္မထင္ေတာ့ဘူး။ တစ္ခါကသူငယ္ခ်င္း
တစ္ေယာက္ရဲ႔မဂၤလာပြဲကိုသြားဖို႔ၿပင္ဆင္ေနတာတစ္ရက္ၾကိဳ၊ အဲဒီေန႔လဲေရာက္ေတာ့
သြားေသးတယ္။ ဟိုလဲေရာက္ေရာပ်င္းလို႔ဆိုၿပီးမေနႏိုင္ဘဲၿပန္လာတယ္။ ဒီလိုဘဲအၿပင္
ထြက္တာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္၊ပစၥည္းတစ္ခုခု၀ယ္ဖို႔သာၿဖစ္ၿဖစ္စိတ္ေၿပာင္းလဲတာအရမ္းၿမန္တယ္။
ကၽြန္မစိတ္ေပါက္တဲ့အခ်ိန္တစ္ခုခုထလုပ္ထားမွမဟုတ္ရင္ေနာက္ဆိုစိတ္လဲမပါေတာ့
ဘူး။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ေယာက္ကတစ္ခုခုေၿပာလုိက္ရင္စိတ္ယိုင္ၿပီးပါသြားေရာ။
ဒါေၾကာင့္ကိုယ့္ကိုကုိယ္ဆုံးၿဖတ္ခ်က္၊ရပ္တည္ခ်က္ခိုင္ခိုင္မာမာမရွိေသးတဲ့သူလို႔ေၿပာ
ရင္မွန္တယ္။ကၽြန္မဘာဘဲလုပ္လုပ္၊ ထမင္းစားတာ ဘာအိက်ီၤ၀တ္မလဲ၊ ဘယ္သူ႔ကို
စကားေၿပာမယ္၊ ဘယ္သူနဲ႔ေတာ့ခပ္ကင္းကင္းေနမယ္ကအစ ကၽြန္မညီမေလးက
အၿမဲအၾကံေပးတာကိုလိုက္နာေနတုန္းဘဲ။ စိတ္ေၿပာင္းလဲတဲ့အထဲမွာေတာ့ကၽြန္မခ်စ္
သူမပါဘူးေနာ္။ သူ႔ကိုေတာ့ေသတဲ့အထိစိတ္ေၿပာင္းလဲမွာမဟုတ္ဘူး။ ဘာေၾကာင့္
မွန္းမသိအေၾကာင္းၿပခ်က္မရွိဘဲခ်စ္မိတဲ့သူကိုေတာ့ဘာအေၾကာင္းဘဲလာလာမုန္း
မိမွာမဟုတ္ပါဘူး။ ဒီအပတ္ေတာ့ ပြဲေတြၿပီးသြားလို႔အနားရေနတာတစ္ရက္ေတာ့
ေစ်းေန႔မွာေစ်းကိုသြားၿပီးဟင္းသီးဟင္းရြက္ေလးေတြ၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ပလိန္းေတြ
လဲေၾကာ္စားေတာ့တာဘဲ။ အခုတစ္ေလာအသားလဲမစားႏိုင္ေတာ့သတ္သတ္လြတ္
နဲ႔ဘဲႏွစ္ပါးသြားေနတာ...
ကန္ဇြန္းရြက္ကိုၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ စိမ္းစိမ္းေလးေၾကာ္တယ္။

ပဲညြန္႔ေလးေတြလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ႔တာနဲ႔ ရံုးပေတသီးႏုႏုေလးေတြနဲ႔ေရာ
ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ေပါ့။ ရံုးပေတသီးကိုအရင္ထည့္ၿပီးေနာက္မွပဲ
ညြန္႔ေလးေတြအုပ္လိုက္တာ။ အမွန္ကပဲညြန္႔ကေတာ္ေတာ္မာတာဘဲ။ ေနာက္ဆို
ရင္အရင္ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ရမယ္။

kidney bean လို႔ေခၚတဲ့ပဲေတြကိုေတာ့ေရနဲ႔တစ္ညေလာက္စိမ္ထားၿပီးစိတ္ကုန္
ေနေအာင္ကိုအၾကာၾကီးၿပဳပ္ရပါတယ္။ စားနဲနဲထည့္။ ၾကက္သြန္စိမ္းေလး၊ ဆီေလး
နဲနဲနဲ႔သုပ္လိုက္ၿပီး ဟိုေန႔ကခ၀ဲသီးကစားလို႔ေကာင္းလို႔ထပ္ေၾကာ္ မန္က်ည္းသီးအ
စိမ္းေလးေတြကို စိမ္းစားငါးပိေလးနဲ႔ခပ္စပ္စပ္ေလးေထာင္းၿပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔...
တစ္ပတ္စာမရိုးႏိုင္တဲ့အစာေလးေတြေပါ့...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...