Skip to main content

အၾကြပ္ေၾကာ္ (သီးရြက္စံု)

ဒီေန႔ေတာ့အရိုးဆံုးနဲ႔အၿမန္ဆံုးစားလို႔ရတဲ့အေၾကာ္ေလးေတြအေၾကာင္းကိုေရးမယ္။
ၿမန္မာၿပည္ကအေၾကာ္ေတြနဲ႔ေတာ့မကြာပါဘူး။ ပိုၿပီးလြယ္ကူၿမန္ဆန္တာေလးနဲ႔လတ္
လတ္ေလးစားရတာတစ္ခုပါ။ အေၾကာ္မႈန္႔မစပ္တတ္တဲ့ကၽြန္မကေတာ့အလြယ္နည္း
နဲ႔ အိမ္ကပုိ႔ထားေပးတဲ့ ယိုးဒယားမယ္အေၾကာ္မႈန္႔၊ ေရႊလိပ္ၿပာအေၾကာ္မႈန္႔ေတြကိုေရ
နဲ႔မပ်စ္မက်ဲေလးေဖ်ာ္ၿပီးေတာ့ဆားေလးနဲနဲထည့္လိုက္တယ္။ ထမင္းနဲ႔စားမယ္ဆိုေတာ့။
ဒီမွာေတာ့ၾကက္သြန္ေတြကအၾကီးၾကီးေတြ..အလြယ္ဆံုးအခြံႏႊာၿပီးကန္႔လန္႔ၿဖတ္အ၀ိုင္း
ခပ္ထူထူေလးလွီးတယ္။ က်န္တဲ့အရြက္ေတြကိုေတာ့ကိုယ္ေၾကာ္လို႔ေကာင္းမယ့္အရြယ္
ေလာက္ဟိုၿဖတ္ဒီၿဖတ္လုပ္လုိက္တာ။ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း brocali နဲ႔ အစိမ္းစားလို႔ရတဲ့
အသီးရြက္စံု၊ က်က္မွစားလို႔ရတဲ့အရြက္အသီး၊ အကုန္ေၾကာ္စားလို႔ရတယ္။ deep fry ေပါ့။
ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ရြေနေအာင္ေၾကာ္ရမွာမို႔ဆီသံုးတဲ့ေနရာမွာကိုယ့္က်မ္းမာေရးအတြက္အႏၱရာယ္
ၿဖစ္ေစမယ့္မေကာင္းတဲ့ဆီေတြကိုမသံုးမိဖို႔ေတာ့သတိထားပါေနာ္။ ၿပီးရင္ တစ္ရႈးခပ္ထူထူကို
လည္းေၾကာ္ၿပီးထည့္မယ့္စကာ၊ၿပီးရင္စားမယ့္ပန္းကန္ေအာက္မွာခင္းထားေပးၿပီးေၾကာ္ၿပီး
စကာနဲ႔ဆီစစ္ၿပီးတာနဲ႔တစ္ရႈးေပၚကိုမစားခင္အထိတင္ထားရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မေၾကာ္စားတဲ့အသီးရြက္ေတြကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းမုန္
လာ၊ ကန္ဇြန္းရြက္၊ ၾကက္သြန္ဥၾကီး၊ မုန္ညွင္း.. အဲဒါေတြကိုေတာ့စမ္းေၾကာ္ၿပီးသြားပီ။
သူငယ္ခ်င္းတို႔လဲစမ္းၾကည့္ၾကပါလား။ အပ်င္းေၿပစားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္၊ ထမင္းပူေလးနဲ႔စားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္
ၾကြပ္ရြရြေလးနဲ႕အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...