Pages

Wednesday, June 3, 2009

ခူလာမူ

ကၽြန္မေက်ာင္းပီးတာနဲ႔ဦးေလးတို႔မိသားစုနဲ႔အကို၀မ္းကြဲမဂၤလာေဆာင္သြားဖို႔ျမစ္ၾကီးနား၊၀ိုင္းေမာ္ဖက္ကိုလိုက္သြားခဲ့တယ္။ သြားရာလမ္းတစ္ေလွ်က္ပင္ပန္းခဲ့ေပမယ့္ရထားစီးရတာေပ်ာ္တဲ့ကၽြန္မအတြက္ေတာ့အားလံုးကစိတ္၀င္စားစရာေတြခ်ည္းပါဘဲ။ အထူးသၿဖင့္ဘယ္ဘူတာမွာရပ္ရင္ဘာေတြလာေရာင္းမလဲဆိုတာေပါ့။အဲဒီမွာမိုးေကာင္းကဟင္းထုပ္ကိုစၿပီးစားဖူးခဲ့တာ။အရမ္း
ၾကိဳက္တယ္။ျမစ္ၾကီးနားကအျပန္မွာေတာ့ဦးဦးရဲ႕မိန္းမ(အန္တီ)ကေက်ာက္တိုင္၊ေတာင္ငူဇာတိဆိုေတာ့အဲဒီမွာ၀င္ၿပီးေက်ာက္
တိုင္မွာသြားလည္ခဲ့ေသးတယ္။အရမ္းေပ်ာ္ဖို႔ေကာင္းတယ္။မွတ္မွတ္ရရခူလာမူနဲ႔ေခြးအီးပုပ္သီး(နာမည္ၾကားလို႔လန္႔မသြားနဲ႔)။ ေခြးအီးပုပ္သီးကနာမည္သာဆိုးတာဒညင္းသီးႏုႏုေလးေတြၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ေရႊပါဘဲ။ခ်ံဳေတြၾကားမွာႏြယ္ပင္နဲ႔သီး
တာ အသီးပံုကရုပ္ခပ္ဆိုးဆိုးရယ္၊ ငပိရည္နဲ႔တို႔စားလို႔ကေတာ့ရွယ္ဘဲ။ စားျပီးရင္လွ်ာေတြမဲေနတတ္တယ္။

ဦး၀ိစာရလမ္းနားမွာေနတုန္းကညေနပိုင္းဆိုလမ္းေလွ်ာက္ရင္းလမ္းေဘးတစ္ေလွ်ာက္အပင္တန္းေတြေပၚမွာႏြယ္ေလးေတြနဲ႔ ေခြးအီးပုပ္ရြက္ႏုညြန္႔ေလးေတြကိုတို႔စရာအျဖစ္လိုက္ခူးခဲ့တာသတိရေသးတယ္။က်မ္းမာေရးအတြက္စားသင့္တယ္လို႔ေတာ့ၾကား
ဖူးတယ္။မာမီကခူးေတာ့ေမာင္ႏွမသံုးေယာက္လဲလိုက္ခူးၾကတာေပါ့။ေက်ာက္တိုင္ဘက္ကေခ်ာင္းမွာလဲေရသြားကူးခဲ့ေသးတယ္။

အန္တီ့ညီအမေတြကအိမ္ၾကီးေတြနဲ႔ျခံၾကီးမွာပတ္ပတ္လည္ေနၾကေတာ့မိသားစုေဆြမ်ိဳးေတြစံုေပ်ာ္ဖို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။ေရႊရင္
ေအးလဲလုပ္စားၾကေသးတယ္။မုန္႔ဖတ္လုပ္တာမ်ားၾကည့္ရတာလြယ္လိုက္တာ။ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ေတာ့လုပ္တတ္မယ္မထင္။ ေနာက္တစ္မ်ိဳး၊ခူလာမူ..အဲဒါကေတာ့ပိန္းရြက္နဲ႔လုပ္ထားတာ။ပိန္းရြက္ကိုအေၿခာက္လွမ္းၿပီးေတာထဲကသစ္ပင္တစ္မ်ိဳးရဲ႕ၿပာမႈန္႔နဲ႔ ေရာၿပီး၀ါးက်ည္ေတာက္ထဲမွာသိပ္ထားရတယ္လို႔ေၿပာျပတယ္။အဲဒီသစ္ပင္ကရွာရတာခက္တယ္အဲဒီသစ္ပင္ရဲ႕ျပာနဲ႔လုပ္မွခူလာမူ ကအရသာပိုရွိတယ္ဆိုဘဲ။ဘာဘဲဲဲျဖစ္ျဖစ္စားဖို႔ကေတာ့ထိပ္ဆံုးကကၽြန္မ၊ခူလာမူကပိန္းရြက္ေျခာက္လို႔လြယ္လြယ္ကူကူဆိုၾကပါစို႔။ မဲတူးတူးေလးျဖစ္ေနေတာ့ခူလာမူ(ကုလားမ)လို႔ေခၚတယ္။ကရင္လိုေပါ့။ကၽြန္မစားဖူးခဲ့တာကေတာ့ခူလာမူအေျခာက္ေတြကိုေရနဲ႔
စိမ္၊နဲနဲပြလာရင္ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ေထာင္းစားတယ္။ဒီတစ္ခါအန္တီလာလည္ေတာ့မွခူလာမူနဲ႔တာလေပါ့ခ်က္ေၾကြးတာ။စားလို႔ေကာင္း
မွေကာင္း၊ထိုင္ေသာက္တာတစ္အိုးလံုးနီးပါကုန္ခါနီး။ကၽြန္မအတြက္လဲခူလာမူေတြယူလာေပးတယ္။ေရေႏြးေလးနဲ႔စိမ္ျပီးငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေထာင္းစားတာဘဲ။တာလေပါ့လဲခ်က္စားတယ္။အရသာကိုစားဖူးတဲ့သူေတြသိမွာပါေနာ္။ခူလာမူလုပ္နည္းကေတာ့
ေတာင္ငူကသူေတြပိုသိမွာပါ။ကူးကူးကေတာ့သိသေလာက္၊ေမးျမန္းရသေလာက္ေလးကိုဘဲေရးခ်လိုက္ပါတယ္။ ေထာင္းထားတဲ့ခူလာမူနဲ႔ခ်က္ထားတဲ့တာလေပါ့ေလးကိုၾကည့္သြားၾကပါအုံး။

ခူလာမူေထာင္း

ခူလာမူ

ခူလာမူတာလေပါ့

7 Comments:

ျမဴး said...

အဲကူးကူးေရးးးးးး
စားခ်င္စရာေလးေနာ္လာေကြ်းသိလား
ခူလာမူလို ့ေခၚလား ဒီမွာလဲေရာင္တယ္သိလား
တခါမွမစားဖူးဘူး
၀ယ္ျပီးခ်က္စားၾကည့္မယ္

မိုးေကာင္းသူ said...

ကူးကူးေရ...........
ခူလာမူလုိ႔ေတာ႔ သိဘူး။ ပိန္းေပါင္းပဲသိတယ္။ ခူလာမူေထာင္းကေတာ႔ စားခ်င္စရာပဲ။

Taungoo said...

ေတာင္ငူမွာေတာ့ ခူလာမူဆိုျပီး မၾကားဖူးဘူး အမရဲ့။ စားလဲ မစားဖူးဘူး။ ကၽြန္ေတာ္အထင္ေတာ့ ေက်ာက္တိုင္ဖက္မွာ ရွိတာျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ တာလေပါဟင္းကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမယ့္ အခုအမတင္ထားတဲ့ ပံုထဲကအတိုင္းဆို အရသာခ်င္းေတာင္ မူကြဲမယ္ထင္တယ္။ အိမ္မွာ အေမခ်က္တာက ဗူးညြန္႔၊ ဖရံုညြန္႔၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ခရမ္းကေသာ့သီး၊ မွ်စ္ စတဲ့ အသီးအရြက္ေတြ ေတာ္ေတာ္စံုပါတယ္။ ထည့္ခ်က္တဲ့ ငပိရည္က်ိဳ ေကာင္းေလ ပိုစားေကာင္းေလပဲ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ေထာင္းထည့္ရင္ ရွဴးရွဲနဲ႔ အရမ္း ေသာက္လို႔ေကာင္းတယ္။

စႏၵကူးေမ said...

ၿမဴးရွိတဲ့ႏိုင္ငံတယ္စံုပါလား..ေၿပာင္းေနမွထင္တယ္ေနာ္..
အစံုရတယ္...
မိုးေကာင္းသူေရ.. ပိန္းေပါင္းဆိုေတာ့စိတ္ေတာင္၀င္စားလာပီ..ပိန္းဆိုတစ္ပင္လံုးၾကိဳက္တယ္။

ေတာင္ငူသားေရ... တာလေပါ့ခ်က္နည္းေတြကေနရာေဒသအလိုက္ကြဲၿပားတာေတာ့အမွန္ဘဲ..
တစ္ခ်ိဳ႕က မွ်စ္ႏုေလးေတြပါထည့္သလို၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္နဲ႔ခ်က္ တာလဲစားဖူးတယ္။ သီးစံုရြက္ေရာၿပြန္းခ်က္တာလဲစားဖူးတယ္။။ ဒီခူလာမူတာလေပါ့ကေတာ့အရသာတစ္မ်ိဳးေလးၿဖစ္ေနတာေတာ့ေသခ်ာတယ္။
ခူလာမူကအနံ႕ေလးတစ္မ်ိဳးကိုး.. း) ၾကိဳက္တဲ့သူအတြက္ငါးပိကေမႊးသလိုေပါ့.. ငါးပိေလာက္ေတာ့အနံ႔မျပင္းပါဘူး

ေမေလး said...

ကူးကူးေရ...
ဂယ္ဂယ္လာစားလို႔ရမလားဟင္...ကူးကူးအိမ္မွာေလ...ေနာ္...
ကူးကူးကိုခ်စ္တဲ႔
ေမေလး

သံေတာင္သူ said...

မစႏၵကူးေရ
ခူလာမူကိုလြမ္းေနတာနဲ႕အေတာ္ပဲ အရမ္းၾကိဳက္တယ္
ခူလာမူက သံေတာင္ ဘက္ကပိုထြက္တယ္ ေနာ္ အဲ႕ဒီမွာေနတဲ႕ကရင္လူမ်ိဳးေတြအစားမ်ားတယ္
တာလေပါ႔လဲၾကိဳက္မွၾကိဳက္ ကိုေတာင္ငူသားေၿပာတဲ႕အသီးအရြက္စံုနဲ႕စပ္စပ္ေလးစားၾကတဲ႕ဟင္းကို ဒါဟဲဖိုး လို႕ေခၚၾကတယ္ တာလေပါ႔ နဲ႕ ဒါဟဲဖိုး ကို လူတိုင္းမွာၾကသလိုပဲ
မတူဘူးေနာ္

စႏၵကူး said...

ဟုတ္တယ္ သံေတာင္သူေရ... ကူးလဲ အဲဒီဘက္ကရတာေလ..
ကူးကူးဦးေလးက သံေတာင္ဖက္က အန္တီနဲ႔အိမ္ေထာင္က်ေတာ့ ကူးလဲ အဲလိုအစားေတြစားတတ္သြားတာ္.. တာဟဲဖိုးနဲ႔ တာလေပါ့က ကြဲတာေပါ့.. း))

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger