Skip to main content

ၾကက္ကာလသားဟင္းႏွင့္တိုဟူးသုပ္

ၾကာသပေတးေန႔က Health Director ကေၾကျငာတယ္။ ေန႔လည္ ၁း၄၅ မွာ ဆပ္ျပာမႈန္႔ကိုယ္တိုင္ဘယ္လို လုပ္ရသလဲ၊ အျပင္မွာ၀ယ္တာထက္ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ေကာင္းက်ိဳးေတြဘာညာေျပာပီး ဒီကနာမည္ ၾကီးဆပ္ျပာ ကုမၸဏီကလူေတြ လာေရာက္ျပသမွာမို႔ စိတ္၀င္စားရင္လာတက္ႏိုင္ေၾကာင္း ကၽြန္မလဲစပ္စပ္စုစု ေယာင္လည္လည္ နဲ႔ ခန္းမနားအျပင္ကေနေခ်ာင္းၾကည့္မလို႔ ေခါင္းေဖာ္လိုက္တာနဲ႔ သူမ်ားေတြေတြ႔ပီး ၀ိုင္းေခၚတာ နဲ႔ အားနာပါးနာ ဆက္ထိုင္ေနလိုက္ပါတယ္။ စာရြက္ေတြလာေ၀ေတာ့ယူလိုက္တယ္။ ဆပ္ျပာမႈန္႔ ကို ဘယ္လိုအခ်ိဳးစားနဲ႔ ေရာစပ္ရသလဲ၊ ဘာေတြပါလဲ။ ပီးေတာ့ အ၀တ္ေလွ်ာ္ပီး အ၀တ္ေတြေပ်ာ့ေျပာင္းေမႊးၾကိဳင္ သြားေအာင္ သံုးတဲ့အရည္လုပ္နည္း fabric softener ေနာက္ေတာ့ ပန္းကန္ေဆးဆပ္ျပာရည္။ တစ္၀ိုင္းကို ေလး ေယာက္ခြဲပီးလုပ္ၾကတယ္၊ လက္အိပ္ေတြစြပ္၊ မ်က္ႏွာဖံုးေတြတပ္၊ ကၽြန္မလဲနဲနဲစိတ္၀င္စားသြားေတာ့ လုပ္ျပေန တဲ့ ေခါင္းေဆာင္ခံုနားကပ္ပီး အေသခ်ာလိုက္မွတ္ပီး သူလုပ္တာၾကည့္ေတာ့ အမႈန္႔ေတြ ႏွာေခါင္းထဲ၀င္သြားတယ္ ထင္တာဘဲ။ ေခ်ာင္းတဟြတ္ဟြတ္ဆိုးပီး ျပန္ထြက္ လာပါတယ္။ အဲဒီေန႔ကစျပီး ေခ်ာင္းဆိုးပီး ညပိုင္းမွာ အဖ်ားတက္တာ အခုထိပါဘဲ။ (စိတ္၀င္စားတဲ့သူရွိရင္ အေၾကာင္းၾကားခဲ့...လုပ္နည္းေျပာျပမယ္... အဟြတ္..ဟြတ္)
ေဆးဆိုင္မွာေတာ့ ေဆးသြား၀ယ္တာဘဲ၊ ေသာက္ေတာ့ေသာက္တာဘဲ.. မေပ်ာက္တာမေပ်ာက္တာဘဲ... အခုတစ္ေလာ ပြဲေတြ ဆက္တိုက္ ျဖစ္ေနလို႔ ေနမေကာင္းမျဖစ္ခ်င္တာေတာ့အမွန္ဘဲ။ ကိုယ္မွမခ်က္ရင္ လာခ်က္ေပးမယ့္သူလဲ မရွိ။ အဲလိုအခ်ိန္မ်ိဳးဆို သူငယ္ခ်င္းေဟာင္းၾကီး အရမ္းသတိရတယ္။ သူကေတာ့ ပူပူမွာေပ်ာ္ေနပီေပါ့။ ေနမေကာင္းရင္ေဆးသြားေျပး၀ယ္ခိုင္း၊ ထမင္း စားမေကာင္းရင္ ဟင္းတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္ပီးလာပို႔ခိုင္း...အရင္တုန္းကသိပ္ကိုဟန္က်ေနတာ။ ေက်ာင္းက ျမန္မာအိမ္ရွင္မမ်ားလဲ ကၽြန္မၾကိဳက္ႏိုးႏိုး ခ်ဥ္ေပါင္ နဲ႔ ပဲပုပ္ေလး ေၾကာ္ေပးလိုက္၊ မွ်စ္ေလးေၾကာ္ပို႔ေပးလိုက္ နဲ႔ ဂရုစိုက္ၾကပါတယ္။ အိမ္ကေရာက္တဲ့ဟင္းေတြလဲ ရွိေနေတာ့ အဆိုးၾကီးေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။
ဒီအပတ္ရံုးပိတ္ရက္မွာေတာ့ ျမန္မာအဖြဲ႕ ႏွစ္ေယာက္တစ္ပိုင္း အထူးအစီစဥ္ရွိေတာ့ ကၽြန္မဟင္းမခ်က္လို႔မရေတာ့ပါဘူး။ အားလံုးကုိယ့္ တာ၀န္ နဲ႔ ကိုယ္ခ်က္ၾကေတာ့ ကၽြန္မလဲ ဟိုၾကည့္ဒီၾကည့္နဲ႔ ဘာခ်က္ရမယ္စဥ္းစားေနတုန္း ၄ ၾကိမ္ေျမာက္ ၾကိဳထား တဲ့ တိုဟူး (နဲနဲေတာ့အဆင္ေျပလာပါပီ) ကိုေတြ႔ေတာ့ သုပ္ပီးယူသြားမယ္လို႔ ေနာက္တစ္မ်ိဳး လိုက္ရွာရင္းနဲ႔ ေရခဲ ေသတၱာအေပၚမွာေတာင့္ေနတဲ့ ၾကက္သားေတြက်န္ေသးတာေတြ႔လို႔ ၾကက္သားနဲဗူးသီးေလးေရာပီး ကာလသားဟင္းစပ္စပ္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္ကာလသားဟင္းကိုေတာ့ အေဖနဲ႔သားမ်ား ဇတ္ကားၾကည့္ဖူးသူတိုင္း သေရက်ၾကမွာပါေနာ္။ ကၽြန္မလဲ ငယ္ငယ္တုန္းက အဲဒီကားလာရင္ အရမ္းသေဘာက်တာ၊ မင္းသားေတြေခ်ာတာေရာ (ခ်စ္စရာမပါ)၊ ဇတ္လမ္း ေလးေရာ၊ အထူးသျဖင့္ သူတို႔ေတြအရမ္းဗိုက္ဆာေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ညြန္႔၀င္းက ၾကက္ကိုခုတ္ထစ္ပီး ဗူးသီးေရာ ပီး ကာသသားးဟင္းေလးခ်က္ထားတာ.. ညီအကိုေတြ၀မ္းဟားဟာနဲ႔၀ိုင္းတီးၾကတဲ့အခန္းကို အၾကိဳက္ဆံုးပဲ။
ပထမဦးဆံုး ၾကက္သားကိုအတံုးေလးေတြအေနေတာ္ထပ္ တံုးလိုက္ပီးေတာ့ ဆားနဲ႔နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္က ခဲေနတာဆိုေတာ့ ႏုမႏု မခန္႔မွန္းတတ္လို႔ ဗူးသီးကို ၾကက္သားက်က္ခါနီးမွထည့္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ထားပါတယ္။
မိုးေမွ်ာ္ငရုတ္သီးနီ ၁၀ ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ ျဖဴ/နီ၊ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္၊ အားလံုးကိုညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါတယ္။
ဲပီးရင္ေတာ့ ဆားနဲ႔နယ္ထားတဲ့ၾကက္သားတံုးေတြနဲ႔ အားလံုးေရာပီး၊ နႏြင္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲနဲ၊ ဆီနဲနဲ နဲ႔ ငံျပာေရေလးပါထပ္ေလာင္း ထည့္ပီး အားရ ပါးရနယ္ပီး မီးဖိုေပၚတင္ထားလိုက္ရံုပါဘဲ...
ၾကက္သားထဲကအေရနဲ႔တင္လံုးပီးခ်က္ပါ၊ ပီးရင္ေတာ့ၾကက္သားႏူးခါနီးမွာ ဗူးသီးေလးေတြ လွီးထည့္ပီး ေနာက္တစ္ဆူစာ ထပ္တည္လိုက္ရင္ေတာ့ ေမႊးၾကိဳင္ သင္းေနတဲ့ ၾကက္ကာလသားဟင္းစပ္စပ္ေလး ရပါပီ။
ဒီတစ္ခါခ်က္တာေတာ့ လက္မွန္းနဲနဲ အဆင္ေျပသြားတယ္၊ အရသာကလဲ ေကာင္း၊ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္း ကို အရသာရွိတဲ့ ၾကက္သားနဲ႔ဗူးသီးကာလသားခ်က္ေလးပါ။ ေကာင္းလြန္းလို႔ ထင္တာဘဲ.. း) ကၽြန္မေတာင္ ၁တံုးဘဲ စားလိုက္ရပါတယ္။

တိုဟူးက်ိဳတာ ဒါနဲ႔ဆို ၄ ခါေျမာက္ပါ။ ဇြဲမေလွ်ာ့ေသးပါဘူး။ ဒီတစ္ခါေတာ့ နဲနဲျဖစ္လာပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေအး သြားတဲ့အခါ ခဲပီး စီးစီးေလး ျဖစ္မေနဘူး၊ နဲနဲဖြယ္တယ္တယ္နဲ႔။ ဒါေပမယ့္အရသာေတာ့ မဆိုးဘူးေကာင္းတယ္။ ကုလားပဲကို ေရတစ္ညစိမ္၊ ဘလန္ဒါနဲ႔ ညက္ေအာင္ၾကိတ္ပီး နႏြင္းနဲနဲထည့္က်ိဳတာပါ။
တိုဟူးသုပ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့
တိုဟူး အေနေတာ္လီွးထားပီး
ေဂၚဖီပါးပါးလွီး (မထည့္လဲ ဒီတိုင္းသုပ္စားလဲေကာင္းပါတယ္၊ အမ်ားနဲ႔ဆိုရင္ေတာ့ တိုဟူးနဲနဲခိုတာေပါ့ းP)
မန္းက်ဥ္းမွည့္ရည္
ေရွာက္ရြက္ (ဒီမွာေတာ့မရွိလို႔ သံပုရာအရြက္အႏုေလးသြားခူးပီးလွီးထည့္လိုက္ပါတယ္၊ မဆိုးပါဘူး )
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ နဲ႔
ႏွမ္းေလွာ္ ...တို႕ကို အရသာသင့္တင့္ေအာင္ သုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။

Comments

  1. ဟာဟ ကြက္တိပဲ ၾကက္သားကာလသားဟင္းကို မခ်က္တတ္လို႔ လုိက္ေမးေနတာ... အေတာ္ပဲ ေက်းဇူးမကူးေရ...
    တို႔ဟူးေတာ့ စမ္းရဲေသးဘူး... ကိုယ့္အေၾကာင္းကိုယ္သိတယ္ လုပ္လိုက္ ပစ္လုိက္ လုပ္လုိက္ ပစ္လိုက္ သံသရာကိုလည္ေနတာပဲ...

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးးးးးးးးစ ္္ ္ ္္
    စားခ်င္လိုက္ တာတိုဖူးသုပ္
    ၾကက္သား ဟင္းကလဲစားခ်င္တာပဲသိလား
    ခင္တဲ့
    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  3. ႏွစ္မ်ိဳးလုံး ၾကိဳက္တယ္ကူးကူးေရ ရွယ္ပါလား :))

    ReplyDelete
  4. ၾကက္သားနဲ ့ဗူးသီးခ်က္ေရာ
    တိုဖူးသုပ္ေရာ ရွယ္ဘဲ...
    good...

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ..ၾကက္သားဟင္း နဲ႔တုိ႔ဟူးသုပ္လာစားသြားတယ္..

    ReplyDelete
  6. ကူ ကူး ေရ ပဲမႈန္႕ အစိမ္းကိုရန္ကုန္ကမွာ ႀကိဳတဲ႕အခါ မျပတ္ေမႊေပးအဲတာမွအိုးကပ္ၿပီးမတူးမွာ
    နႏြင္းကေတာ႕အေရာင္လွေအာင္သင္႕ယံုထည္႕ေပါ႕ကုလားပဲကိုဘလန္ဒါနဲ႕ႀကိတ္တာေတာ႕ဘလန္နာခဏေလးပ်က္မွာ

    ReplyDelete
  7. ေဟးေဟး ဟင္းေလးကေတာ. အလန္းေလးဘဲဗ်ာ
    မကူးကူးတို.ကေတာ. ရွာရွာေဖြေဖြေတြ ခ်က္တတ္တယ္ဗ်ာ :) ... ေနာက္ဘာထပ္ခ်က္မလည္း ေမွ်ာ္ေနပါမယ္ဗ်ာ

    ReplyDelete
  8. ဘူးသီးနဲ႔ ၾကက္ကာလသားခ်က္ အရမ္းႀကိဳက္တယ္ ခ်က္ထားတဲ႔ ပံုေလးက စားခ်င္စရာေလး..
    အိမ္ဟင္းကို သတိရသြားၿပီ..
    တိုဟူးက ဟုတ္တယ္ေနာ္ တို႔လုပ္တာလည္း ဖြယ္တယ္တယ္နဲ႔ မေစးဘူး

    ReplyDelete
  9. ငယ္ငယ္က မီးကင္းေစာင့္ရင္းစားခဲ့ရတာ
    သတိရသြားၿပီ........................

    ReplyDelete
  10. မငူးေရ...ၾကက္သားကာလသားခ်က္နည္းေလး ေလ့လာသြား သြားရည္က်သြားပါတယ္။ တို႕ဟူးကေတာ့ ၀ယ္ျပီးသုပ္စားလုိက္တာ အဆင္ေျပဆံုးပဲလုိ႕ထင္တယ္ေလ။ အခုလုိ ခ်က္နည္းေလးေတြ တင္ေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
    ခင္လ်က္
    ၀ိုင္း

    ReplyDelete
  11. Wonderful article! That is the kind of info that are meant to be
    shared across the net. Disgrace on the search engines for no
    longer positioning this put up upper! Come on over and discuss with my site .
    Thank you =)

    thurgood lauderstein locale
    year junkeez
    http://pointpaulista.com.br/node/4080346
    http://www.cuidatufuturo.cl/mipyme/nanovideo/discovering-speedy-insurance-policies-just-social-media-services-and-marketing
    http://crossroadsmusic.ca/?q=node/218625
    http://screeningsforlife.com/node/497291
    http://aprendaportugues.net/?q=node/22210
    blount bluegrassat filosofia
    pghs loesch

    my web page; bulgariaair

    ReplyDelete
  12. Thanks on your marvelous posting! I quite
    enjoyed reading it, you can be a great author.I will make certain to
    bookmark your blog and will come back in the future. I want to encourage you continue your great
    writing, have a nice holiday weekend!

    mournfully
    balaguer noralta norco mckeown
    http://www.corporateneta.com/blog-entry/no-hassle-social-media-services-and-marketing-shows-through-wants
    http://lambeaulounge.com/node/158704
    http://www.40jesus.net/d/node/7878
    http://elvalle.elvigia.net/content/rapid-products-and-solutions-present-buy-twitter-followers-cheap-powerful-z
    http://209-20-69-40.slicehost.net/node/6861
    telecomm logretain teesha holleman vinos

    Here is my web-site :: patterson

    ReplyDelete
  13. What i don't realize is in reality how you're now not actually
    a lot more smartly-appreciated than you may be now.
    You are very intelligent. You understand therefore considerably relating to this matter,
    produced me in my opinion believe it from numerous
    varied angles. Its like women and men don't seem to be fascinated until it is something to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs excellent. All the time deal with it up!

    arriba lenahan maskam sloy reveries
    http://kendo-russia.ussrphotos.ru/node/5875
    http://wala-matteo.net/index.php?q=node/35817
    http://sosalapitvany.hu/greggdupreeczar/swiftly-computer-programs-regarding-social-media-services-and-marketing
    http://magasin-online.com/fleet-strategies-about-cheap-twitter-followers-free-any-enhance
    http://www.antirecrutement.info/?q=fr/node/27134
    laundering cheddars denmark popular foods ghana travel guide supplys

    my site - longonot

    ReplyDelete
  14. After I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get four emails
    with the same comment. There has to be a
    means you are able to remove me from that service? Thank you!



    feely nudes lyricsa colo losyobos
    http://www.notariusz.fabianczyk.eu/content/fast-technology-designed-how-buy-real-followers-twitter
    http://www.hongshih.com/en/blog/zulmaruizdeddrcjltda/30052013/sizeable-truth-suitable-how-buy-real-followers-twitter-basic-poin
    http://www.corporateneta.com/blog-entry/cheap-twitter-followers-free-3-new
    http://mb21.ru/content/giving-thought-brief-programs-regard-cheap-twitter-followers-free
    http://www.studio.life3000.ru/serious-about-instant-coverage-buy-twitter-followers-cheap.

    html
    longstar loteck cabine mentone califo

    My site :: hydrated

    ReplyDelete
  15. Woah! I'm really loving the template/theme of this site. It's simple,
    yet effective. A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and visual appeal. I must say you've done a awesome job with this.
    In addition, the blog loads very fast for me on Firefox.
    Superb Blog!

    textiles lawes kneecap privileges moscato
    http://shipin.yylearn.com/?q=node/135879
    http://ideadvance.com/question/speedy-structures-buy-twitter-followers-cheap
    http://www.mwaccountants.co.uk/content/how-you-can-cheap-twitter-followers-free-technology
    http://mccowenmills.com/content/thought-processes-on-simple-arrangements-at-social-media-services-and-marketing.
    htm
    http://www.buscadorlocal.com.mx/node/1280
    lolie
    alike recipient mysapce tumescent

    Check out my web-site; shuttle bubble

    ReplyDelete
  16. Simply want to say your article is as surprising.
    The clarity in your post is simply spectacular and i could assume you are an expert on this subject.
    Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post.
    Thanks a million and please carry on the rewarding work.


    loeser angers scudo area lauhala
    http://www.capcle.com/forum/selecting-instruction-how-buy-real-followers-twitter
    http://askinahediye.com/node/28908
    http://jakonya.com/uncovering-prompt-mysterious-secrets-purpose-how-buy-real-followers-twitter
    http://poum.vacarisses.cat/debat/buy-twitter-followers-cheap-lectronic-strong-beginning
    http://www.lastchancetotravel.com/speedy-applications-associated-how-buy-real-followers-twitter
    church
    cemeteries sangay laxenaire loar

    Here is my homepage ... algerian patience

    ReplyDelete
  17. I've learn several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to make this type of fantastic informative site.

    jan mayen political system sascha sinead mcarthur unitards
    http://russiagreat.com/content/no-hassle-providers-around-social-media-services-and-marketing-some-sort-z
    http://balongastricocolombia.com/easy-methods-through-buy-twitter-followers-cheap-discussed
    http://www.pakistani.im/blogs/information-on-buy-twitter-followers-cheap-techniques.html
    http://www.xn--sportbrze-57a.hu/rapid-ways-cheap-twitter-followers-free-insights
    http://www.beta.alamal-aes.com/forum/Quick-Hints-Inside-social-media-services-and-marketing-Explained
    participate marinas macau weather tapings impossible

    Visit my blog lostworlds

    ReplyDelete
  18. It's not my first time to pay a visit this web site, i am visiting this web site dailly and get good information from here daily.

    motorway landon famliy trams affects
    http://www.baptismchurch.com/en/node/50173
    http://www.stradivarius-fombrauge.com/node/1231355
    http://heregetfree.com/?q=node/16590
    http://www.hcventure.com/node/200238
    http://museum-fuer-planungsfehler.de.my-webspace.at/?q=node/92378
    laytime cown anwser isle of man offshore banks vietnamese mahjong jokers

    Feel free to visit my blog; cachon

    ReplyDelete
  19. At this moment I am ready to do my breakfast, when having my breakfast coming over again to read
    more news.

    lawnedging nymphomaniac
    addons logmate lootbag
    http://www.startfish.ru/node/12097
    http://domkrepost.ru/node/20056
    http://520hero.com/content/not-hard-objects-how-buy-real-followers-twitter-under-british
    http://www.per-fekt.be/?q=content/huge-aspects-available-buy-twitter-followers-cheap-trouble-free-professional-guidance
    http://www.campuppet.com/node/27220
    perpetuities sluty croatia away jersey aptheker embrodery

    Also visit my web blog ... gibraltar intruder

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ