Skip to main content

ဆန္ေခါက္ဆြဲၾကက္သားျပဳပ္

ညေနပိုင္းေတြမွာ အျပင္ကမိုးကသဲၾကီးမဲၾကီးရြာ၊ မိုးစက္သံေတြဆူညံတာေၾကာင့္အိပ္ရာထဲ မွာေကြးေနရင္း ထမင္းခ်က္၊ဟင္းခ်က္ဖို႔ mood မလာတာေၾကာင့္ အျပဳပ္ေလးဘဲစားမယ္လို႔စဥ္းစားပီး ဆန္ေခါက္ဆြဲျပဳပ္စားဖို႔ ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။ ဆန္ေခါက္ဆြဲက တစ္ထုပ္၀ယ္ပီး တစ္၀က္တစ္ျပတ္သိမ္းထားရင္ေနာက္မစားျဖစ္ ေတာ့တာမ်ားလို႔ အပီးသတ္ဖို႔ၾကံစည္ရပါတယ္။
ဆန္ေခါက္ဆြဲ အနည္း ငယ္ (thai ကလာတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္ကိုသံုးပါတယ္)
ေျမပဲဆန္ အစိမ္း ၇ ဆံ
ၾကြက္နားရြက္မႈိ အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ ၁ လုံး
မိႈလံုး (သို႔) အသားလံုး ၄ လံုး
မုန္လာထုပ္ျဖဴ အနည္းငယ္
ၾကက္ရင္အံုသား အေနေတာ္ ၃ တံုး
ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ (ေတာက္ေတာက္စင္းဆီခ်က္သတ္ထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕

အိုးပူလာတာနဲ႔ ႏွမ္းဆီေလးနဲနဲထည့္ပါ။ ဂ်င္းကို ဓါးျပားရိုက္ပီး ေမႊးလာေအာင္နဲနဲေၾကာ္လိုက္ပါ။ ပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ရင္အံုးသာ ၃ တံုးကိုထည့္ အေပၚယံအေရခြံတင္းသြားေအာင္နဲနဲဆက္ေမႊလိုက္ပါ။
ေရကို ၾကက္သားႏူးေလာက္တဲ့အတိုင္းတာထက္ ပိုထည့္ပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ထားပါ။
ပီးရင္ေတာ့ ၾကြက္နရြက္မႈိ ပါးပါးညွပ္ထည့္၊ မုန္ညွင္းျဖဴေလးေတြထပ္ထည့္ပါ။
ဆီခ်က္သတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ပီး ဆူေနေအာင္ အနံ႕ေမႊးလာေအာင္ဆက္ေစာင့္ပါ။
အိုးထဲက ၾကက္သားတံုးေလးေတြလဲက်က္၊ မိႈနဲ႔ မုန္ညွင္းထုပ္ ေလးေတြက်က္ခါနီးေလာက္မွာ
အသားလံုး (သို႔) မႈိလံုးေလးေတြႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပါ၊ ပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥတစ္လံုးကို ေဖာက္ပီးအကာသတ္သတ္
ဖယ္ထားပါ၊ အႏွစ္ကိုေတာ့ အိုးထဲအရင္ထည့္လိုက္ပါ။
ၾကက္ဥအကာကို ငရုတ္ေကာင္းျဖဴးပီး ေခါက္ထားပါ...ပီးရင္ ဟင္းရည္အိုးထဲ နဲနဲေလာင္းထည့္၊ ေမႊလိုက္ လုပ္ပါ။
ဆား၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္ knorr ၾကက္သားခဲမႈန္႔နဲနဲ အခ်ိဳမႈန္႔အစားသံုးပါ၊ ငံျပာရည္နဲနဲေလးထည့္ဖို႔ မေမ့နဲ႔အံဳးေနာ္။

ဆန္ေခါက္ဆြဲကိုေတာ့ ျပဳပ္ပီး ေရစစ္ထားပါ။ စားခါနီးမွ စြပ္ျပဳပ္အရည္နဲ႔ ေရာစားရင္ရပါပီ။
အအီေျပေလးအတြက္ ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြပါးပါးလွီး ပီး သံပုရာရည္ထဲ ၂ နာရည္ေလာက္စိမ္ထား လိုက္ပါ။ အရသာလဲရွိ၊ အဟာရလဲျပည့္စံု၊ အားလဲရွိမယ့္ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ၾကက္သား စြပ္ျပဳပ္ေလးပါ။

Comments

  1. ရွလြတ္ ရွလြတ္ ..... ဗိုက္လည္းပိုဆာသြားတယ္ အဟင့္

    ေထာေထာ

    ReplyDelete
  2. အဲဒါမ်ိဳးေလးစားဖူးတယ္... ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  3. အဲဒါမ်ိဳးေလးစားဖူးတယ္... ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  4. ဒါေလး မိုက္တာပဲဟ...
    ႀကိဳးစားမယ္ကြ.. ဟာ ဟ ...

    ReplyDelete
  5. ကူးးးကူစ ္ ္ ္ ္ ္ ္
    အသုပ္ျပီးေတာ့ အျပဳပ္လာျပန္ျပီလား အဟင့္
    ရက္စက္ပါ့ေနာ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ