Skip to main content

ငရုတ္သီးေတာင့္ရွည္ပဲပုပ္အစာသြပ္

သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ပို႔ေပးလိုက္တဲ့ရွမ္းပဲပုပ္ျပားအေျခာက္ေလးေတြနဲ႔ ငရုတ္သီးအစိမ္းေတာင့္ၾကီးေတြနဲ႔ ခ်က္ဖို႔အၾကံရတာေၾကာင့္အေကာင္ထည္ေဖာ္ၾကည့္တယ္။
ငရုတ္ပြၾကီးေတြကိုအစာသြပ္တာစားဖူးတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့စပ္စပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးျဖစ္ေအာင္ ဒီငရုတ္သီးအစိမ္း ေတာင့္ရွည္ေတြနဲ႔ဘဲ ပဲပုပ္ညက္ညက္အစာသြပ္ဖို႔ၾကံစည္လိုက္တယ္။
ငရုတ္ေတာင့္ရွည္ေတြဒီမွာေတာ့ႏွစ္မ်ိဳးရွိတယ္၊ တစ္မ်ိဳးကအရမ္းစပ္တယ္၊  အခုသံုးတဲ့တစ္မ်ိဳးကေတာ့သိပ္မ စပ္ဘူး။ အခြံလဲထူေတာ့ ခ်က္လိုက္ရင္အရသာေလးကတစ္မ်ိဳးေလး..စားလို႔ေကာင္းတယ္။
အထဲကအႏွစ္အတြက္ေတာ့ ရွမ္းပဲပုပ္ျပားေတြ ေရနဲ႔စိမ္ထားပီး ပါးပါးလွီးထားတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ သမား ေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပာတာေပါ့။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းပီး ဆီသတ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုညက္ညက္ၾကိတ္ပီးထည့္ေမႊပါတယ္။
ပီးရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ပဲပုပ္ေတြထည့္ေမႊ၊ အေပါ့ငံအတြက္ ဆားသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊
ပဲပုပ္ခ်က္ထားတာေၾကေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုေရေဆးပီးအညွာေခၽြ၊ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းပီးအလံက အေစ့နဲ႔အူတုိင္ကိုထုတ္ပစ္ပါ။
ပီးရင္ေတာ့ ပဲပုပ္ထဲထည့္ေရာေမႊလိုက္ပါ.. ပဲပုပ္ေတြ ငရုတ္သီးအျခမ္းထဲအလိုလို၀င္သြားပါလိမ့္မယ္။
နဲနဲႏြမ္းေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းပဲပုပ္အစာသြပ္..ျပင္းျပင္းရွိန္းရွိန္းေလးရပါပီ။
အမ်ားၾကီးမစားပါနဲ႔ အေၾကာတက္မယ္..ေသြးတက္မယ္..
အၾကာၾကီးအထားခံလို႔ နဲနဲစီစားလို႔ရပါတယ္။

Comments

  1. ဒီလိုဟင္းမ်ဳိးဆို သိပ္ႀကိဳက္ :)

    ReplyDelete
  2. ၾကိဳက္တယ္ကူးကူးေရ စားၿပီးအိပ္ရံုဘဲ

    ReplyDelete
  3. စားလည္း စားခ်င္တယ္ ...
    စပ္မွာ လည္း ေၾကာက္တယ္ ...

    ReplyDelete
  4. ေတာ္လုိက္တာ.. ရွာရွာၾကံၾကံလုပ္တတ္တယ္

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္စဖြယ္ေလး ... ပံုေလးက ... သြားေရက်သြားပါသည္။

    ReplyDelete
  6. ဆီစိုစိုေလးနဲ႔ဆုိေတာ့ စားခ်င္စရာပဲ
    စပ္မယ္နဲ႔တူတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ