Skip to main content

ေခါင္းတရာသားအိုးကပ္

ငယ္ငယ္ကေလ သင္ပုန္းၾကီးဖတ္စာထဲက ဆံုးမစာထဲမွာ ေနာက္ေဖးေစ်းဆိုင္တည္၊ ေခါင္းတရာ သားစားပါဆိုတာမွတ္မိၾကလားဟင္။
ကဲေခါင္းတရာသားက ငါးေစ်းထဲက ရတာဘဲ။
ကၽြန္မေတာ့ ေစ်းေရာက္တိုင္းငါးေစ်းတန္းကုိ ျဖတ္ေလ့ရွိတယ္၊ အေစာၾကီးဆိုအနံ႕သက္လဲ သိပ္ မဆိုးဘူး၊ ငါးေတြေပါင္းစံုေတြ႔ရတာ အေရာင္မ်ိဳးစံု၊ ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႔စိတ္၀င္စားဖို႕ေကာင္းတယ္။ ဒီက ငါးေတြက ပင္လယ္ငါးမ်ားေတာ့အေရာင္ပိုစံုတယ္၊ ခရမ္း၊အျပာ၊အ၀ါ၊အနီ၊ အျဖဴ၊ အစိမ္းနဲ႔ နက္ျပာစင္း အကုန္ပါဘဲ။
ငါးေလးေတြကသန္႔ပီးေျဖာင့္ေျဖာင့္ေလးေတြမို႕စိတ္၀င္တစား၀ယ္လာပါတယ္။  အမ်ားၾကီးဘဲ...  ကီလို၀က္မွာ 2$ ေလာက္က် တယ္။အိမ္ေရာက္မွ ဗိုက္ေဖာက္မလိုဟာကို ဗိုက္ထဲမွာ ဥေလးေတြလားမသိ အဲဒါေလးေတြဘဲရွိတယ္၊ မာမာေလးေတြ၊ ေခ်းေၾကာင္းလဲမေတြ႔..မထူးေတာ့တာနဲ႔ ေရနဲ႔ဘဲစင္ေအာင္ေဆး ခ်က္လိုက္ပါ တယ္။ ေခါင္းတရာသားအိုးကပ္ေပါ့.. း)

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ နဲ႔ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္၊ ဂ်င္းနဲ႔စပါးလင္နဲနဲ ထည့္ ညက္ေအာင္ေထာင္း
ဆီခ်က္သတ္ပီးေမႊးမွ ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မမွည့္တစ္မွည့္ကိုအခြံႏႊာ..အေစ့ထုတ္ပီး ပါးပါးလွီးထည့္..
အားလံုးႏြမ္းေလာက္မွ သန္႔စင္ပီးသားငါးေလးေတြထည့္..ဆားထည့္.. အခ်ိဳမႈန္႔စားရင္ အခ်ိဳမႈန္႕ နဲနဲထည့္ပါ.. ငါးေလးေတြကခ်ိဳလို႕အမွန္ေတာ့မလိုပါဘူး။
အဖံုးအုပ္ရင္ ႏူးေပ်ာ့ပီး ငါးအသားေလးေတြပဲ့ကုန္တာမို႕ စားတဲ့အခ်ိန္ထိအေကာင္လိုက္ေလး ျမင္ခ်င္ရင္အဖံုးမအုပ္ပါနဲ႕.. (ဟီးး×
ကဲက်က္ပါပီ.. အိုးကပ္ ေခါင္းတရာသားဟင္းေလး..
 အရမ္းကိုစားေကာင္းပါတယ္၊ ဗူးသီးကာလသားဟင္းေလးနဲ႔ဆိုလိုက္မွလိုက္ပါဘဲ။

Comments

  1. ငါးအိုးကပ္ေလးစားခ်င္တယ္

    ပုံ
    လူမမာ(ဓါတ္စာေတာင္းျခင္း)

    ReplyDelete
  2. ဟားဟား... ကိုၾကီးေက်ာက္ လူမမာ..လူမမာနဲ႔တူဘူး... း))

    ReplyDelete
  3. ငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ဗူးသီးကာလသား ဟင္းကေတာ့ အလိုက္ဖက္ဆံုး စံုတြဲ၊:D

    ReplyDelete
  4. ငါးအိုးကပ္ခ်က္ဖို႔ ငါးေသးေလးေတြက စလံုးမွာ ရွာမွရွားပဲ။ တစ္ခါတစ္ေလမွ ရတာ။ ခ်က္ထားတာပဲ သြားေရက်သြားတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  5. ကူးေရ...
    ငါးအိုးကပ္ေလး အိုးလူးၿပီး စားသြားတယ္ေနာ္...(ေနာက္က်သြားလို႕)..း)

    ReplyDelete
  6. ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလးနဲ့ စားခ်င္တယ္ :)

    ReplyDelete
  7. ငါးေလး အိုးကပ္ကေတာ့ ၾကိဳက္ျပီးသား..
    ဒီငါးေလးမ်ိဳးေတာ့ မျမင္ဖူးဘူး.. ဘာငါးလည္း မသိဘူးေနာ္..

    ReplyDelete
  8. ဒီငါးေလးအိုးကပ္က စားခ်င္စရာအျပင္ ခ်စ္စရာေလးေတာ႕...

    ReplyDelete
  9. တိုက္ဆိုင္တာ.. ဒီေန႔ပဲ ခ်က္စားမလို႕ေတာ့္

    ReplyDelete
  10. ဒါ ငသလဲထိုး လို ့ေခၚမယ္ထင္တယ္ေနာ္ ... ျမန္မာျပည္မွာ ငါးကေလး အိုးကပ္ဆို ငါးေတာင္စင္း၊ ငါးသလဲထိုး၊ ငါးလံုး၊ ငါးဇင္ဇတ္၊ ငါးခံုးမ၊ ေနာက္ေခါင္းက အစူးေတာ္ေတာ္ စူးတဲ့ ငါး (နာမည္ေမ့ေနလို ့) အဲ့ဒါေတြ အမ်ားႀကီးပဲ ႀကိဳက္တယ္။

    အႀကိဳက္ဆံုးက ငါးေတာင္စင္း အိုးကပ္ပဲ၊ ငါးေတာင္စင္း အိုးကပ္ေလးမွာ နံနံပင္ေလး အုပ္၊ ရွမ္းနံနံေလးပါအုပ္၊ ပူစီနံ ေလးလဲ အုပ္၊

    ၿပီးရင္ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူနဲ ့ ထမင္းပူပူ နဲ ့ ငါးေလးအိုးကပ္ နဲ ့ ကို လက္နဲ ့ စားမယ္။ ခုေတာ့ အေညွာ္ခံ သြားပါအိ......

    ReplyDelete
  11. ရိုင္းတဲ့ စင္ေယာ္သီခ်င္းေလး ျပန္ၾကားမိသလုိ ့ရွိ မွ သတိရတယ္... (((ငါးဇင္ရုိင္း))) ပါ

    ReplyDelete
  12. တူးတူးေလး ေမႊးေျခာက္ေနေအာင္ ခ်က္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္ေနာ္...:)စားခ်င္စရာ :)

    ReplyDelete
  13. ဘာငါးလဲမသိဘူးေနာ္..ဗမာလုိ႐ိွလားမသိဘူး..ဒီမွာ တမ်ဳိးေတာ႔ရတယ္...သိပ္မေကာင္းလို႔မခ်က္ျဖစ္ဘူး...ကူးကူးခ်က္ထားတာစားခ်င္စရာ

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  14. ငါးနီတူလို႕ထင္တာဘဲ။ ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ ရုပ္တူတယ္။ း))...
    http://1.bp.blogspot.com/_74oDYRAYtjQ/SPsfzZs-CdI/AAAAAAAABYU/-rslCPyVXUo/s1600-h/nganitu.jpg
    မွၾကည့္ၾကည့္ေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။   သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး ငါးကင္  ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀  ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္  ေက်ာက္ပြင့္သုပ္  ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္  ငါးနီတူသုပ္  ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ   ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ  ပင္လယ္ငါးခ်က္  ငပိရည္တို႕စရာ  ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္) ထမင္းဆိုင္မွေၾကာင္ကေလး..  ပါးပါးဦးထုပ္က်သြားတာကိုသူက အဆင္သင့္၀င္ထိုင္ေနတာ။

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...