Skip to main content

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။
မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။
ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ..
  1. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။
  2. ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။
  3. ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။
  4. ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲနဲေရာေမႊျပီးအေအးခံထားပါတယ္။
  5. ေလလံုတဲ့ဗူးအလြတ္တစ္လံုးအဆင္သင့္လုပ္ထားပါ
  6. ဆားနယ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့ငါးကုိ ေရနဲ႔ဖြဖြေလးျပန္ေဆးပါတယ္.. ျပီးရင္ေရခဏစစ္ထားပါ။
  7. ေရစစ္ပီးသားငါးကို ဆားနယ္ထားတဲ့ထမင္း (မက်က္ေသးတဲ့ထမင္း) နဲ႔သိပ္ပီးနယ္ပါ။
  8. ဗူးထဲကိုဖိသိပ္ပီးစီထည့္ပါ။
  9. မနက္ပိုင္းနဲ႔ ညေနပိုင္း ၃ နာရီေလာက္ (ခန္႔မွန္း) ေနျပပါ။
  10. ၃ ရက္ေလာက္မွာေတာ့ဗူးဖြင့္ျပီး ဆီ/ေရစုပ္ အ၀တ္နဲ႔ဗူးအ၀ကိုလံုေအာင္ပိတ္ပီး ေဇာက္ထိုး (၂) နာရီေလာက္ထားပါတယ္..ဗူးဖြင့္လိုက္ရင္ ေရာင္းတဲ့ငါးခ်ဥ္အနံ႕လို ရေနပီ။ (မမလုလုကို လွမ္းေမးေတာ့ ေဇာက္ထိုးထားလို႔ေျပာတယ္၊ အထဲကအရည္ေတြစစ္ထြက္သြားေအာင္၊ ေမးတဲ့ရက္က ၃ရက္ေျမာက္ျဖစ္ေနပီ ၊ ဟီးး)
  11. ငါးခ်ဥ္ဗူးကေရအမ်ားၾကီးေတာ့မထြက္ပါဘူး၊ အသားထဲကနဲနဲစိမ့္ထြက္လာတဲ့အရည္ေတြ ေဇာက္ထိုးထားတဲ့ အခ်ိန္တြင္းမွာစစ္သြားပါတယ္။
  12. ပီးရင္ေတာ့အ၀တ္စဖယ္ပီး ဗူးထဲျပန္သိပ္ထည့္ပါတယ္။
  13. ကၽြန္မ ငါးခ်ဥ္စားရင္ ငါးသတ္သတ္သာပိုႏွစ္သက္တာမို႕ ထမင္းေတြအကုန္ေဆးပစ္လိုက္ ပါတယ္။
  14. ငါးအသားခ်ဥ္းဗူးေလးထဲျပန္သိပ္ထည့္၊ အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ ထားလိုက္ပါတယ္။
လိုရင္ထုတ္ေၾကာ္စားရံုပါဘဲ။  ငါးအရိုးေလးေတြနဲ႔ႏူးပီးစားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။  ငါးအသားလဲ တင္းတင္းေလးရွိေနတုန္းဘဲ။ ခ်ဥ္လဲခ်ဥ္တယ္၊ စိမ့္လဲအေတာ္စိမ့္ပါတယ္။  ငရုတ္သီးေလးနဲ႔ေၾကာ္ရင္ အားလံုးခံတြင္းေတြ႔မွာ ေသခ်ာတယ္။  း)
** ကၽြန္မေရးေပးထားတဲ့နည္းက ရႈပ္ေနရင္ ထပ္ေမးလို႔ရပါတယ္။ comment မွာေရးထားခဲ့ပါ။  blog အိမ္တိုင္ရာေရာက္လာေျဖေပးပါ့မယ္။

ငါးခ်ဥ္လုပ္ရန္ဗူးထဲထည့္သိပ္ထားစဥ္

(၃)ရက္ေျမာက္ ဗူးဖြင့္လိုက္စဥ္
ငါးခ်ဥ္မွထမင္းမ်ားေဆးထုတ္အျပီး

ငါးခ်ဥ္ေၾကာ္

Comments

  1. ေက်းဇူး အစ္မ တခါ ပုဇြန္ ခ်ဥ္ လုပ္ေသးတယ္ က်က္တဲ ့ ထမင္း နဲ ့လုပ္ရတယ္ဆိုလို ့ တြယ္လိုက္တာ မွဳိတက္သြားတယ္ ခု မွဘဲ မက်က္ေသးတဲ ့ဟာနဲ ့ဆိုတာသိရတယ္ စမ္းၾကည္ ့အံုးမယ္

    ReplyDelete
  2. က်က္တဲ့ထမင္းလဲရမလားမသိဘူး။
    အရင္တစ္ခါကူးလုပ္တာပုပ္သြားလို႕... အခုမက်က္တဲ့ ထမင္းဘဲသံုးလိုက္တယ္

    ReplyDelete
  3. ငါးခ်ဥ္ေတြရမယ္ ငါးခ်ဥ္
    ငါးခ်ဥ္ရွိေသးလား ဗ်ိဳ႕
    နည္းနည္းေလာက္ပါ း)
    ေၾကာ္စားမလို႕

    ReplyDelete
  4. ကူးနည္းေလးနဲ့ လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။ အၿပင္ကဝယ္စားရင္ ဖက္မ်ားေနတယ္။ ကူးကူးငါးခ်ဥ္က ငါးၾကီးခ်ဥ္လိုမ်ိဳးၿဖစ္မယ္နဲ့တူတယ္ ။ ကသာဘက္ကလိုမ်ိဳး ။ စားလို့အရမ္းေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ ... ေသခ်ာေတာ႔မဖတ္ရေသးဘူး။ ရံုးမွာမိွဳ႔။ ငါးခ်ဥ္သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ပံုနဲ႔ေသခ်ာကို ရွင္းၿပထားတာဆိုေတာ႔ လိုက္လုပ္ၾကည္႕ဦးမယ္။ ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ႕ ငါးခ်ဥ္ကို ငါးေသးေသးေလးေတြနဲ႔ပဲလုပ္တယ္ေနာ္။ ဘာလို႔လဲမသိဘူး။ အဲလိုငါးအၾကီးနဲ႔လုပ္တာ မၿမင္ဖူးေသးဘူး။

    ReplyDelete
  6. ကူးးးးးးးကူးစ္ ္္ ္ ္
    ေကာင္း၏ ရံုေလးေတာ့ ငါခ်ဥ္ၾကိဳက္၏
    လုပ္တိုင္းပုပ္၏ ထမင္းက်က္ျပီးသားနွင့္လည္း
    လုပ္လို ့ရ၏ ။တခ်ိဳ ့က လက္ကိုယ္က မခ်ဥ္္တတ္
    ဟု ဘြားဘြားကဆို၏ :))))))

    တီတီဆြီေရ...
    ဟုတ္တယ္ ျမန္မာမွာက ငါးကေလးခ်ဥ္ေရာရတယ္
    ကခ်င္ျပည္နယ္ နန္းမားဖက္က ငါးကေလးခ်ဥ္က
    ေကာင္းမွေကာင္း မံုညင္းဖူး ေပါင္းေလးနဲ႔စားရတာ
    ဒါေပမဲ့ ငါးၾကီးခ်ဥ္ေရာရတတ္တယ္ ပင္စိမ္းနဲ႔ သုပ္စား
    ေကာင္းမွေကာင္း


    ကူးေရးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
    ရံုေလးတို ့ဆီလာလည္တိလာ
    ျပီးေတာ့ ငါူခ်ဥ္လုပ္ေကြ်းတိလာ
    ကိုကိုလည္း ရွိတယ္တိလား
    ေယာင္းမေလးေရာေတာ္လို ့ရတယ္တိလာ
    ဟီ ဟီ စတာေနာ္
    ခင္တဲ့
    ရံုေလး

    ReplyDelete
  7. ျမဴးစ္ ္္ ္ ္ ကူးမွာေမာင္ေလးေခ်ာေခ်ာရွိတယ္သိလား..
    ေယာင္းမ ျပန္ေတာ္မယ္.. ဟီးဟီးး

    ReplyDelete
  8. သုတ္စားလို ့ ေကာင္းမလား မကူးကူး...

    ဆီေတြ မၾကည့္ခ်င္ေသးလို ့ ... ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ေၾကာ္ ၿပီး ကထဲကပဲ..

    ေကာင္းမယ္ဆို ဗူးလိုက္မသြားမလုိ ့ .. ဟဲဟဲ

    ReplyDelete
  9. လိုက္လုပ္ၾကည့္ခ်င္စိတ္ေပါက္သြားၿပီ...ေၾကာ္ထားတဲ႔ပံု ေလး ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္

    စူးႏြယ္

    ReplyDelete
  10. ကူးးးးးးးကူးစ္ ္ ္ ္
    ဟိ ဟီး ရံုေလး ေတာ့ပြေတာ့မွာပဲေနာ္
    ေယာင္းမ ခ်က္ေကြ်းတာလဲ စားရ
    ေမာင္ေလးေရာ ရ ဟဟ မိုက္တယ္ဗ်ိဳ ့
    ဒါနဲ ့သူေလးကေခ်ာလားဟင္
    ေခ်ားမွာပါ ေယာင္းမေလးေတာင္
    အရမ္းေခ်ာတာ ပဲဟာေနာ့


    ခင္တဲ့
    ရံုေလး

    ReplyDelete
  11. Any of you know about running around with dental problems and toothaches? I'm sure you do that's why trying to cover up tooth embarrassment with money. lol looking for date sites and cash because you need better teeth. anyway, i'm not selling anything or anything but i do want to encourage everyone to look up veneers. google it or find it somewher or ask your dentist. it is the freaking best thing the world.

    all that wonderful candy that those assholes at mars sold you betrayed you and got your whole family running around looking like the wicked witches and wizards of the west.

    You go to the denstist and get a cleaning but what the hell is that going to do? You've got caved in teeth, appalachan mountain teeth, rocky mountain teeth, and general crackhead related teeth.

    It's rough on you I know but it's true. I used to be the same way. I did happen to spend a couple g's on some veneers in atlanta ga (google it if you're not from the US). Now I do give a clean smile on every occasion i meet a face, in abstract to the past where it's hide the smile! But anyway some of you might definitely need to undergo such a process.

    Another important factor is, it's a great way to continue the veneer industry and make sure we have motivated dentists to come up with new innovative ways to fix our teeth. veneers is a big step over gold and silver teeth replacements which are gaudy and look crazy.

    [url="http://veneers.easyjournal.com/"]veneers cost atlanta[/url]

    ReplyDelete
  12. နည္းယူသြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  13. ငါးခ်ဥ္သိပ္ၾကိဳက္တာ
    ေက်းဇူးပါေနာ္

    ReplyDelete
  14. ကူးေလးေရ။
    ဂ်ာမုန္းကငါးခ်ဥ္ကိုအ၇မ္းၾကိုက္ေတာ႔ အားလံုးမသြားတယ္။
    ကူးေလးခ်က္တာရွယ္ပဲကြယ္။
    ခ်စ္တဲ့အစ္မဂ်ာမုန္း

    ReplyDelete
  15. Hello...Ama..it looks so delicious. I also want to do. Could u please let me know how to say in English. Now i 'm in US and don't know what kind of fish i should buy for "Nga Chin"

    ReplyDelete
  16. hi.. any fish will do..
    it's better if you use smaller one..
    try "Trout" i hope you can buy there ..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ