Pages

Wednesday, April 20, 2011

ဂ်ံဳၾကာဇံအသားဟင္းအေရာေႏွာ

ဒီေန႔ေတာ့ ဟင္းအႏွစ္လိုခ်က္ထားတဲ့ အသားနဲ႔အားလူးဟင္း ကို ဂ်ံဳၾကာဇံေလးျပဳပ္ျပီးတြဲဖက္စားအရမ္းလိုက္ တာမို႔စိတ္၀င္စားရင္စမ္းၾကည့္ဖို႔နည္းေပးလိုက္ပါတယ္။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့အသားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
အႏွစ္မ်ားမ်ားျဖစ္ေစဖို႔နဲ႔၊ အသားကိုလဲ ႏူးေနေအာင္ခ်က္ဖို႔ေတာ့ မေမ့နဲ႔ေနာ္.. ဆြဲရတဲ့အေနထားနဲ႔ေတာ့ ဒီဟင္းနဲ႔သိပ္မစပ္ဟပ္ဘူး။
  • အသားနဲ႔အာလူးကိုအႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ေနက်နည္းအတိုင္းခ်က္ပါ။ မဆလာေလးအုပ္ဖို႔ေတာ့လိုတယ္။
  • ဂ်ံဳၾကာဇံကိုေတာ့ ဆီနဲနဲထည့္ျပီးျပဳပ္ပါ၊ သံလြင္ဆီ သံုးရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
  • ၾကက္ဥခပ္ပါးပါးေၾကာ္ျပီး လွီးထားပါ။
  • ငရုတ္သီးအနီေတာင့္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္အပင္ၾကီးကုိလဲ ဆီေလးနဲ႔ နဲနဲလွိမ့္ထားပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ေတာ့ ေရစစ္ျပီးသားဂ်ံဳၾကာဇံကို ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ကိုယ္လိုသေလာက္ အသား အာလူးဟင္းခပ္ထည့္.. ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔ က်န္တာထည့္ျပီးရင္ ..အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ သံပုရာ ေလး ညွစ္ျပီး ေရာေမႊစားေသာက္ႏိုင္ပါေၾကာင္း... အရမ္းစားေကာင္းပါေၾကာင္း း)))

3 Comments:

Baby taster said...

စမ္းၾကည့္ရမယ္ ေက်းဇူးပါ

...အလင္းစက္မ်ား said...

ရႊလြတ္.. သေရက်ထွာ... ကိုယ္တုိင္လုပ္ဖုိ ့ေတာ့ မျဖစ္ႏုိင္... ဟူး

SHWE ZIN U said...

ညီမ ကူးကူး

ဆန္ၾကာဇံ နဲ႕ ပဲၾကာဇံ ဘဲသိတယ္ ဂ်ဳံၾကာဇံ ကဘယ္လိုမ်ဳိးလည္း စားဘူးဘူး

ခင္တဲ႕
ေရႊစင္ဦး

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger