Pages

Sunday, April 10, 2011

ဆန္ပင္ေပါက္ ၾကက္ေတာင္ပံဆန္ျပဳပ္

ေခါင္းစဥ္ရွည္လြန္းလို႔စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး။ နည္းလမ္းေကာင္းေလးတစ္ခု ေျပာျပအံုးမွာ။
ေပါက္ကရထြင္စားတယ္ဆိုျပီး warning ေတြရတာလဲမနည္းေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ ေပါ့ေလ။  ႏွစ္စပိုင္းကဘေလာ့တစ္ခုမွာ ဆန္ကိုအပင္ေဖာက္ျပီးခ်က္တာ ေတြ႔ဖူးတယ္။  ဒါနဲ႔ဘဲ အဲဒါကိုစမ္းၾကည့္ခ်င္စိတ္က အစတည္လာတယ္ဆိုပါေတာ့။
thai က jasmine rice လက္ေထာင္းျပီး ဖြတ္ထားတာ လက္ေဆာင္ရထားေတာ့ အၾကံ အစည္အတြက္အေကာင္ထည္ေဖာ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေစ်းမွာေရာင္းတဲ ဆန္ညိဳ၊ လံုးတီးဆန္နဲ႔အျခားဆန္ေတြလဲအပင္ေဖာက္လို႔ရတယ္။
  1. ဆန္ႏွစ္ခြက္ကို ေရေဆး၊ ဖန္ခြက္ထဲမွာ ေရျမဳပ္ရံုထည့္ျပီး စိမ္ထားလိုက္တယ္၊ ေန႔တိုင္းေရလဲေပးတယ္၊ မလဲရင္အနံ႕က သိပ္မေကာင္းခ်င္ဘူး၊ ၃ရက္ ညေနပိုင္းေလာက္မွာ ဆန္ေစ့ေလးေတြ ထိပ္မွာအျဖဴေလးေတြစုလာပီး အေညွာင့္လိုေလးေပါက္လာတယ္။  ဆက္ျပီး ေရစိမ္၊ ေရလဲ ၂ ရက္ေလာက္ဆက္ထားေတာ့ အေညွာင့္ေလးေတြရွည္လာတယ္။ 
အခုလို ဆန္ေလးေတြအေညွာင့္ထြက္လာျပီဆိုေတာ့ ဆန္ျပဳပ္ျပဳပ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ပါေတာ့ တယ္။
ဂ်ပန္ အန္တီတစ္ေယာက္က အဲဒါကို ၾကိတ္ျပီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ဖို႔ အၾကံေပး ေပမယ့္ အပင္ေပါက္လာတဲ့ဆန္က ေရေဆးလဲအနံ႔က ပဲပင္ေပါက္လို နဲနဲစိမ္းရႊင္ရႊင္ျဖစ္ ေနတာမို႔မၾကိဳက္ဘူး။ သူက အဟာရအရမ္းရွိတယ္ လို႔ေျပာျပပါတယ္။

ဆန္ပင္ေပါက္ကိုဆန္ျပဳပ္ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ ၾကက္သားအေတာင္ပံေတြကိုသံုး ထားပါတယ္။
  1. ၾကက္ေတာင္ပံေတြေရစင္ေအာင္ေဆး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ကိုညက္ေအာင္ေထာင္း ၊ ဆီသတ္
  3. ၾကက္ေတာင္ပံေတြထည့္
  4. ဆန္ပင္ေပါက္ေလးေတြထည့္ 
  5. ဆီနဲ႔အႏွစ္ေလးေတြ၀င္သြားမွ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ဆန္ကိုႏူးေအာင္တည္ပါ။  ဆားထည့္ပါ။ knorr ၾကက္သားခဲေလးနဲနဲထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ပါ။
  6. ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အပ်စ္၊အက်ဲအေနထားမွာခ်ျပီး  ၾကက္သြန္မိတ္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။ 
    ဆန္လံုးညိဳအပင္ေပါက္မို႔အနံ႕ အရသာကထူးတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံ ေတြလဲ ႏူးအိျပီး  စိမ့္ေနတာဘဲ။ အရသာလဲရိုးရိုးဆန္ျပဳပ္ထက္ပိုေလးနက္တယ္..
    အနံ႕ေလးကေတာ့ပဲပင္ေပါက္လို အနံ႕မ်ိဳးေလးနဲနဲက်န္ေနေပမယ့္ တစ္ဇြန္းစားမိရင္ ဆက္မစားဘဲမေနႏိုင္ေလာက္ေအာင္ကိုေကာင္းတာမို႔..စိတ္၀င္စားရင္ စိတ္ရွည္ရွည္ ထားျပီး ဆန္ကိုအပင္ေဖာက္ ျပဳပ္စားႏိုင္ပါသည္လို႔။.. း)))

    ခ်စ္သူ႔ေမြးေန႔မွာတင္မလို႔ပံုေတြမေရႊ႕ရေသးတာနဲ႔ဘဲ.. စိုင္းစိုင္း ေမြးေန႔မွာတင္လိုက္တယ္။ အခုခ်ိန္ဆို show စေနေလာက္ျပီ..  းP

    9 Comments:

    Shinlay said...

    စမ္းၾကည္ပါအံုးမယ္။

    Baby taster said...

    လုပ္စားၾကည့္ရမယ္ ထူးဆန္းတယ္

    rose said...

    အဆန္းေလးေနာ္...။ ျမည္းႀကည္႔ခ်င္တယ္။ ကိုယ့္ဘာကိုယ္ေတာ့ မလုပ္ခ်င္ဘူး။ အစ္မကူးကူး ခ်က္ထားတာေလးပဲ စားခ်င္တယ္ း) ဒီေန႔ ဧျပီ ၁၀ ရက္က စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ ေမြးေန႔လား။ အစ္မကူးကူးက စိုင္းစိုင္း Fan လားပာင္။

    Anonymous said...

    ဟယ္ .. မုိက္တယ္ကြ ...
    အဲ့လို တီထြင္ၿပီး
    စားရတာေတြ ၾကိဳက္တယ္ .. :D

    ခင္မင္လွ်က္
    ေဆာင္းႏွင္းရြက္

    Anonymous said...

    Interesting!I'll try it.Tks for sharing.
    Gyidaw

    SHWE ZIN U said...

    ထူးထူးဆန္းဆန္း ပါလားကူးကူးေရ

    ေသခ်ာလုပ္စားၾကည္႕အုန္းမယ္ အမက ဆန္ျပဳတ္အရမ္းႀကိဳက္တာ ေက်းဇူး

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    T T Sweet said...

    ၾကံၾကံဖန္ဖန္ေတာ္ း)
    ဆန္ၿပဳတ္ေလး အိေနတာပဲဆိုေတာ႔ စိတ္ေတာ႔၀င္စားတယ္။ အားရင္ လုပ္စားမယ္။ ဆန္၀ယ္လို႔ရလား ၾကည္႕ရဦးမယ္။

    Anonymous said...

    I think that what you published made a ton of sense.
    But, think about this, what if you added a little content?
    I am not saying your content isn't solid, however suppose you added something that makes people want more? I mean "ဆန္ပင္ေပါက္ ၾကက္ေတာင္ပံဆန္ျပဳပ္" is kinda boring. You might glance at Yahoo's front page and see how they create post headlines to
    grab viewers to open the links. You might add a related
    video or a picture or two to grab readers excited about everything've written. Just my opinion, it might make your posts a little bit more interesting.

    Here is my website ford ranger

    Anonymous said...

    What's up, I check your new stuff on a regular basis. Your writing style is witty, keep up the good work!

    Also visit my blog :: Ford Ranger Forum

    Post a Comment

    ကူးကူးေရ...

     
    Powered by Blogger