Skip to main content

ဆန္ပင္ေပါက္ ၾကက္ေတာင္ပံဆန္ျပဳပ္

ေခါင္းစဥ္ရွည္လြန္းလို႔စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး။ နည္းလမ္းေကာင္းေလးတစ္ခု ေျပာျပအံုးမွာ။
ေပါက္ကရထြင္စားတယ္ဆိုျပီး warning ေတြရတာလဲမနည္းေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ ေပါ့ေလ။  ႏွစ္စပိုင္းကဘေလာ့တစ္ခုမွာ ဆန္ကိုအပင္ေဖာက္ျပီးခ်က္တာ ေတြ႔ဖူးတယ္။  ဒါနဲ႔ဘဲ အဲဒါကိုစမ္းၾကည့္ခ်င္စိတ္က အစတည္လာတယ္ဆိုပါေတာ့။
thai က jasmine rice လက္ေထာင္းျပီး ဖြတ္ထားတာ လက္ေဆာင္ရထားေတာ့ အၾကံ အစည္အတြက္အေကာင္ထည္ေဖာ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေစ်းမွာေရာင္းတဲ ဆန္ညိဳ၊ လံုးတီးဆန္နဲ႔အျခားဆန္ေတြလဲအပင္ေဖာက္လို႔ရတယ္။
  1. ဆန္ႏွစ္ခြက္ကို ေရေဆး၊ ဖန္ခြက္ထဲမွာ ေရျမဳပ္ရံုထည့္ျပီး စိမ္ထားလိုက္တယ္၊ ေန႔တိုင္းေရလဲေပးတယ္၊ မလဲရင္အနံ႕က သိပ္မေကာင္းခ်င္ဘူး၊ ၃ရက္ ညေနပိုင္းေလာက္မွာ ဆန္ေစ့ေလးေတြ ထိပ္မွာအျဖဴေလးေတြစုလာပီး အေညွာင့္လိုေလးေပါက္လာတယ္။  ဆက္ျပီး ေရစိမ္၊ ေရလဲ ၂ ရက္ေလာက္ဆက္ထားေတာ့ အေညွာင့္ေလးေတြရွည္လာတယ္။ 
အခုလို ဆန္ေလးေတြအေညွာင့္ထြက္လာျပီဆိုေတာ့ ဆန္ျပဳပ္ျပဳပ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ပါေတာ့ တယ္။
ဂ်ပန္ အန္တီတစ္ေယာက္က အဲဒါကို ၾကိတ္ျပီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ဖို႔ အၾကံေပး ေပမယ့္ အပင္ေပါက္လာတဲ့ဆန္က ေရေဆးလဲအနံ႔က ပဲပင္ေပါက္လို နဲနဲစိမ္းရႊင္ရႊင္ျဖစ္ ေနတာမို႔မၾကိဳက္ဘူး။ သူက အဟာရအရမ္းရွိတယ္ လို႔ေျပာျပပါတယ္။

ဆန္ပင္ေပါက္ကိုဆန္ျပဳပ္ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ ၾကက္သားအေတာင္ပံေတြကိုသံုး ထားပါတယ္။
  1. ၾကက္ေတာင္ပံေတြေရစင္ေအာင္ေဆး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ကိုညက္ေအာင္ေထာင္း ၊ ဆီသတ္
  3. ၾကက္ေတာင္ပံေတြထည့္
  4. ဆန္ပင္ေပါက္ေလးေတြထည့္ 
  5. ဆီနဲ႔အႏွစ္ေလးေတြ၀င္သြားမွ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ဆန္ကိုႏူးေအာင္တည္ပါ။  ဆားထည့္ပါ။ knorr ၾကက္သားခဲေလးနဲနဲထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ပါ။
  6. ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အပ်စ္၊အက်ဲအေနထားမွာခ်ျပီး  ၾကက္သြန္မိတ္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။ 
    ဆန္လံုးညိဳအပင္ေပါက္မို႔အနံ႕ အရသာကထူးတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံ ေတြလဲ ႏူးအိျပီး  စိမ့္ေနတာဘဲ။ အရသာလဲရိုးရိုးဆန္ျပဳပ္ထက္ပိုေလးနက္တယ္..
    အနံ႕ေလးကေတာ့ပဲပင္ေပါက္လို အနံ႕မ်ိဳးေလးနဲနဲက်န္ေနေပမယ့္ တစ္ဇြန္းစားမိရင္ ဆက္မစားဘဲမေနႏိုင္ေလာက္ေအာင္ကိုေကာင္းတာမို႔..စိတ္၀င္စားရင္ စိတ္ရွည္ရွည္ ထားျပီး ဆန္ကိုအပင္ေဖာက္ ျပဳပ္စားႏိုင္ပါသည္လို႔။.. း)))

    ခ်စ္သူ႔ေမြးေန႔မွာတင္မလို႔ပံုေတြမေရႊ႕ရေသးတာနဲ႔ဘဲ.. စိုင္းစိုင္း ေမြးေန႔မွာတင္လိုက္တယ္။ အခုခ်ိန္ဆို show စေနေလာက္ျပီ..  းP

    Comments

    1. စမ္းၾကည္ပါအံုးမယ္။

      ReplyDelete
    2. လုပ္စားၾကည့္ရမယ္ ထူးဆန္းတယ္

      ReplyDelete
    3. အဆန္းေလးေနာ္...။ ျမည္းႀကည္႔ခ်င္တယ္။ ကိုယ့္ဘာကိုယ္ေတာ့ မလုပ္ခ်င္ဘူး။ အစ္မကူးကူး ခ်က္ထားတာေလးပဲ စားခ်င္တယ္ း) ဒီေန႔ ဧျပီ ၁၀ ရက္က စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ ေမြးေန႔လား။ အစ္မကူးကူးက စိုင္းစိုင္း Fan လားပာင္။

      ReplyDelete
    4. ဟယ္ .. မုိက္တယ္ကြ ...
      အဲ့လို တီထြင္ၿပီး
      စားရတာေတြ ၾကိဳက္တယ္ .. :D

      ခင္မင္လွ်က္
      ေဆာင္းႏွင္းရြက္

      ReplyDelete
    5. Interesting!I'll try it.Tks for sharing.
      Gyidaw

      ReplyDelete
    6. ထူးထူးဆန္းဆန္း ပါလားကူးကူးေရ

      ေသခ်ာလုပ္စားၾကည္႕အုန္းမယ္ အမက ဆန္ျပဳတ္အရမ္းႀကိဳက္တာ ေက်းဇူး

      ခင္မင္စြာျဖင္႔
      ေရႊစင္ဦး

      ReplyDelete
    7. ၾကံၾကံဖန္ဖန္ေတာ္ း)
      ဆန္ၿပဳတ္ေလး အိေနတာပဲဆိုေတာ႔ စိတ္ေတာ႔၀င္စားတယ္။ အားရင္ လုပ္စားမယ္။ ဆန္၀ယ္လို႔ရလား ၾကည္႕ရဦးမယ္။

      ReplyDelete
    8. I think that what you published made a ton of sense.
      But, think about this, what if you added a little content?
      I am not saying your content isn't solid, however suppose you added something that makes people want more? I mean "ဆန္ပင္ေပါက္ ၾကက္ေတာင္ပံဆန္ျပဳပ္" is kinda boring. You might glance at Yahoo's front page and see how they create post headlines to
      grab viewers to open the links. You might add a related
      video or a picture or two to grab readers excited about everything've written. Just my opinion, it might make your posts a little bit more interesting.

      Here is my website ford ranger

      ReplyDelete
    9. What's up, I check your new stuff on a regular basis. Your writing style is witty, keep up the good work!

      Also visit my blog :: Ford Ranger Forum

      ReplyDelete

    Post a Comment

    ကူးကူးေရ...

    Popular posts from this blog

    Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

    ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

    ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

    အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

    ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

    ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ