နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ကန္စြန္းရြက္နည္းနည္းေရာင္းပါ။
ReplyDeleteဗ်ာ...မလုပ္ပါနဲ႕ ယူလိုက္ပါ။ ေသေသခ်ာခ်ာ စိုက္ထားတာႀကီးကို။
ဒါဆိုလဲေနဗ်ာ...ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္နဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး သုပ္ၿပီးမွ စားဖို႕ လာေပးမယ္။
ဟယ္ေတာ္ အားလံုးအသံုး၀င္တဲ႔အပင္ေတြခ်ည္းပဲ
ReplyDeleteတို႕လည္းစားပင္စိုက္တာ ပို၀ါသနာပါတယ္
စူးႏြယ္ေလး
က်မလည္းအပင္စိုက္တာဝါသနာပါတယ္။ေျမႀကီးကေက်ာက္ခဲေတြနဲ႔
ReplyDeleteဆိုေတာ႔တူးရခက္လို႔ အိုးထဲမႇာေျမေဆြးဝယ္ထည္႕ၿပီးခ်ဥ္ေပါင္စိုက္
ထားတာ၊ေၾကာင္ေတြေဆာ႔လို႔ကိုင္းေတြက်ိဳးကုန္တယ္။အားက်တယ္
ကူးကူးေရ။ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္။
မစႏၵကူးေရ
ReplyDeleteအပင္ေတြအမ်ားၾကီးစုိက္ထားတာသိပ္သေဘာက်တာပဲ
ညီမလည္းနံနံပင္ရယ္ ငရုတ္ပင္ရယ္ သခြားရယ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးရယ္
ေနာက္ဆလတ္ဒ္ထဲထည္႕တဲ႕အပင္ေပါက္ေလးေတြရယ္ တၿခား၃ပင္ရိွေသးတယ္ စိုက္ထားတယ္
၀ရန္တာမွာပဲစိုက္ရတာ
မအပင္ေတြၾကည္႕ရတာအားက်လိုက္တာ
:))
ညီမ ကူးကူး ေရ
ReplyDeleteေပ်ာ္ရႊင္ေသာႏွစ္သစ္ ျဖစ္ပါေစ
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
ၿပန္လာၿပီးစာဖတ္သြားေတာ့မွ စိုက္ပ်ိဳးေရးလုပ္ခ်င္တဲ့စိတ္ပိုၾကီးလာတယ္
ReplyDelete