Skip to main content

စားၿဖစ္ခဲ့တဲ့အကင္ဆိုင္

တစ္ရက္ေတာ့ကၽြန္မေမာင္ေလး၊သူ႔ရံုးကအကိုၾကီးနဲ႔ကၽြန္မဦးေလးလူပ်ိဳၾကီး ညေနပိုင္းမွာအကင္သြား
စားမယ္ဆိုၿပီးဆိုင္ေတြလိုက္ပတ္ပါတယ္။ အရင္ဆံုးေရာက္သြားတဲ့ဆိုင္မွာလူေတြအရမ္းစည္ၿပီးထိုင္
ခံုမွာ၀င္ထိုင္ၿပီးစားခ်င္တဲ့ဟာေတြေရြးဖို႔ေကာင္တာဘက္ကိုထြက္သြားတဲ့အခ်ိန္မွာကၽြန္မဦးေလးက
ဘီယာမွာပီးေသာက္ႏွင့္ပီ။တစ္ခြက္ပါ။ စားခ်င္တဲ့ဟာေတြမစံုတာမို႔ေနာက္ဆိုင္ေၿပာင္းဖို႔ဆံုးၿဖတ္ပီး
အထမွာပိုက္ဆံရွင္းမယ္လုပ္ေတာ့ဘီယာဖိုးေပးၿပီးၿပန္လွည့္အထြက္မွာစားပြဲထိုးေတြေနာက္ကေန
ေၿပးလိုက္ပီးေတာ့ခံုဖိုးမေပးရေသးဘူးဆိုပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာဒီလိုမ်ိဳးေတြၿဖစ္ေနတာကၽြန္အတြက္
ေတာ့အထူးဆန္းပါဘဲ။ ေသာက္ထားတာကိုပိုက္ဆံေပးရံုတင္မက(အမွန္ေတာ့ထိုင္ေတာင္မထိုင္
ၿဖစ္ေသးဘူး၊ခဏပစၥည္းခ်ပီးၿပန္အထြက္ပါ) ခံုဖိုးသီးသန္႔ေကာက္ပါတယ္။ စတိတ္ရႈိးလဲမရွိ၊ကာရာ
အိုေကလဲမရွိ၊ခံုကလဲသစ္သားခံု၊ စိတ္ထဲမွာေတာ့ကလိကလိၿဖစ္သြားတယ္။ ကၽြန္မဘဲလိုက္မမွီ
ေတာ့လို႔အထာေတြဘဲမသိတာလားေပါ့။ ေနာက္ေတာ့တစ္ဆိုင္ပီးတစ္ဆိုင္လိုက္ပတ္ရင္းနဲ႔ေကာင္း
ေကာင္းမာလာဟင္းနဲ႔အကင္ဆိုင္ေရာက္ေတာ့ဆက္လဲမပတ္ႏိုင္ေတာ့တာမို႔ရွိတာဘဲမွာစားလိုက္
ရတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့မစားေပမယ့္ သူတို႔၃ေယာက္က ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္ဟင္းကိုလိုက္ရွာတာ၊ဆိုင္
ေတာ္ေတာ္ႏွံ႕ပီးမွေနာက္ဆံုးေကာင္းေကာင္းမွာရတယ္။ ခ်က္ထားတာအသင့္တင့္အဆင့္ေလာက္
မွာရွိတယ္။ လူလဲသိပ္မစည္ဘူး။ လူမစည္မွေတာ့သေဘာေပါက္လိုက္ေတာ့၊အစားေသာက္ညံ့တာ
လို႔ဘဲေၿပာရမလား။အကင္ေတြအတြက္မွန္ေဘာင္ထဲမွာထည့္ထားတဲ့သီးရြက္ေတြမလတ္ေတာ့ဘူး
မကုန္ေတာ့ေနာက္ေန႔ေနာက္ေန႔ထပ္တင္တယ္ထင္ပါတယ္။ ေ၀ဖန္တာမ်ားေနပီ၊ ေနာက္ဆံုးမွာ
ေတာ့အရြက္တစ္ခ်ိဳ႔အသားကင္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေရတစ္ဗူးကၽြန္မအတြက္မွာပီးၿငိမ္ေနလိုက္ပါတယ္။
ထူးဆန္းတာဒညင္းသီးကင္လဲရွိတယ္။ ကၽြန္မတစ္ေခ်ာင္းယူလိုက္၊ဦးေလးကမသိမသာစားပြဲထိုး
ေတြဆီကေနၿပန္လွည့္ယူၿပီးၿပန္ဖြက္ထားလိုက္နဲ႔တိုင္ပတ္ေနေသးတယ္။ သူကမစားေစခ်င္ဘူး။
ဒါေပမယ့္ေနာက္ဆံုးေတာ့တစ္ႏွစ္တစ္ခါပါလို႔ဆိုေတာ့အေလွ်ာ့ေပးပီးဒညင္းသီးကင္ေလးပါစား
ခဲ့ရတယ္၊ brocali နဲ႔ရံုးပေတသီး၊ၾကက္ေပါင္တစ္ေခ်ာင္း အကင္ေတြမွာအနံ႕တစ္မ်ိဳးထည့္တယ္
ဘာအနံ႕လဲေတာ့မသိဘူးေမႊးတာကတစ္မ်ိဳးၾကီး၊ အီေစတဲ့အနံ႕၊ဆိုေတာ့မ်ားမ်ားမစားႏိုင္ဘူး။
မာလာဟင္းကေတာ့ကၽြန္မမခ်က္တတ္ေပမယ့္ မႏၱေလးမွာရႈးရွဲစားလာခဲ့ေတာ့ရန္ကုန္ကဆိုင္
ေတြကေတာ့လက္ရာမမွီဘူး။ ေကာင္းေကာင္းမွာေတာ့အလုပ္ၿဖစ္ရံုေလာက္သာေရာသမေမႊ
ထားတယ္။ စားတဲ့သူသိပ္မရွိေတာ့ဆိုင္ကစားပြဲထိုးေတြပ်င္းရိရိၿဖစ္ေနပီး၊အရြက္အသီးႏွံေတြ
မလတ္ေတာ့တာမို႔လဲအရသာကကြာသြားတာၿဖစ္ခ်င္ၿဖစ္မယ္။
အရင္တစ္ေခါက္ကေရႊခိုင္မွာသြားစားတာအရမ္းေကာင္းတယ္။ အရွိန္ေတာင္မသတ္ႏိုင္ခဲ့ဘူး။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ