Pages

Sunday, January 18, 2009

ရွမ္းဂ်င္းပဲပုပ္ေထာင္း

ေမၿမိဳ႕(သို႔) ၿပင္ဦးလြင္ေရာက္တုန္းက အရီးရွမ္းဆိုင္မွာ၀ယ္လာတဲ့ဂ်င္းပဲပုပ္ၿပားေလးေတြကို
ႏွစ္ႏွစ္သက္သက္ေထာင္းစားၿဖစ္တယ္။ အရင္ဆံုးေရေႏြးထဲမွာပဲပုပ္ၿပားေလး၄ ၿပားကိုထည့္
စိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့-
ပဲပုပ္ၿပား - ၄ ၿပား
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၁၂ ေတာင့္ (ေသးေသးေလးေတြ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ မႊာ
မန္က်ဥ္းသီးမွည့္အႏွစ္ - အနည္းငယ္
ေၿမပဲေလွာ္ - အသင့္ေတာ္ ႏွစ္သက္သေလာက္
ဆားအနဲငယ္ (တစ္ခါတစ္ေလပဲပုပ္ၿပာေတြဆားပါတတ္တာကိုသတိထားပါေနာ္)
ပထမဦးဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြညက္ေနေအာင္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴအမႊာေလးေတြထည့္
ေထာင္းၿပီး ေၿမပဲေလွာ္ကိုေတာ့မညက္တစ္ညက္ေလးေရာထည့္ေထာင္းပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့
ေရေႏြးထဲမွာႏူးေပ်ာ့ေနပီၿဖစ္တဲ့ပဲပုတ္ၿပားေလးေတြကိုလက္နဲ႔ဖဲ့ၿပီးအကုန္ေရာထည့္ဆားအနည္း
ငယ္ထည့္ၿပီးနာနာေထာင္းပါတယ္။ စိတ္ၾကိဳက္အေထာင္းအေနထားေရာက္မွမန္းက်ည္းမွည့္အႏွစ္
ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ကိုပါေရာထည့္ေမႊလိုက္ပီးရင္ေတာ့အရသာအလြန္ေကာင္းတဲ့ ပဲပုပ္ခ်ဥ္စပ္စိမ့္စိမ့္ေထာင္း
ေလးကိုအဆင္သင့္စားလို႔ရပါပီ။ အထားခံခ်င္ရင္ေတာ့ဆီေလးပါစိမ္ထားလိုက္ပါေနာ္။

1 Comments:

Rita said...

အလြန္ အလြန္ ေကာင္းမယ့္ပံု

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger