Skip to main content

မႈိတုမ္ယမ္း

တစ္ပတ္လံုးမိုးအသည္းအသန္ကိုရြာတယ္၊ေနလဲပူတယ္၊ေလလဲတိုက္တယ္၊ေနပူရင္းတန္းလန္းမိုးရြာတယ္။ေလတို္က္တယ္
မိုးတစ္ခ်က္တစ္ခ်က္ရပ္သြားတယ္ေနကအျပင္းဆံုးအေနထားနဲ႔ပူျပန္တယ္။ဒီလိုေဖာက္ျပန္တဲ့ရာသီဥတုမွာေနရတာ ျမိဳ႕႕ထဲေရာက္ျပန္ေတာ့လဲမြန္းၾကပ္တဲ့လူေနမႈပံုစံေတြရယ္၊ ကားေပၚက ဆင္းလိုက္တာနဲ႔ေလအေ၀ွ႔မွာရိုက္လာတဲ့ Fastfood အနံ႔ေတြရယ္၊ မိန္းမၾကီးငယ္ေပါင္းစံုရဲ႕ ျပင္းထန္လွတဲ့ေရေမႊး နံ႔ေတြကလူကိုခ်မ္းသာမေပးျပန္ဘူး။ ကားထဲထိုင္ေနရင္လဲ အီစီကလီနဲ႔အသက္ရႈမ၀၊မြန္းၾကပ္တဲ့ဘ၀မွာေနက်င့္မရွိ တဲ့ကၽြန္မ သူမ်ားမြန္းက်ပ္ေနတာေတြ႔ရတာေတာင္အသက္ရႈမ၀ဘူး။ မထူးပါဘူး။ အိမ္ထဲမွာဘဲေနတာေကာင္းတယ္။ ၿခံထဲလမ္းေလွ်ာက္၊ရံုးသြား၊အိမ္ထဲမွာေန...ဒီေန႔ေတာ့အိမ္မွာအလုပ္လုပ္ေပးတဲ့ေကာင္မေလးျပန္ေရာက္လာ
ေတာ့ေတာ္ေတာ္အဆင္ေၿပသြားတယ္။ ျပီးခဲ့တဲ့ အပတ္ ကိုယ့္ဘာသာကုိယ္ၾကမ္းတိုက္ရင္းနဲ႔ အံဆြဲေထာင့္နဲ႔ေဆာင့္မိတဲ့ခါးကခုထိနာတုန္း၊ နံရံေတြလိုက္ သုတ္ရင္းနဲ႔အိမ္ေၿမာင္ေတြ႔လို႔လိုက္ရိုက္တာခုန္ေပၚကေခ်ာ္က်လို႔ေၿခေထာက္နာတာကတစ္မ်ိဳး၊ အ၀တ္ေတြ မီးပူမတိုက္ဘဲ၀တ္ေနတာ (၁)ပတ္ေက်ာ္ပီ။ မိန္းကေလးမဟုတ္ဘူးလားလို႔ေျပာၾကမယ့္သူတစ္ပံုတစ္ေခါင္းမွာ ကၽြန္မခ်စ္သူမပါရင္ေက်နပ္ပီ။ ထားေတာ့၊ တစ္အိမ္လံုးမွာတစ္ေယာက္တည္းေနရတာကံေကာင္းတယ္မဆိုၾကနဲ႔၊ ရွင္းလိုက္ရတာအကုန္၊ မွန္အကုန္ပိတ္ထားတာေတာင္ဖုန္ကဘယ္ဆီဘယ္၀ယ္က၀င္လာမွန္းမသိဘူး။ ထားပါေလ... ေကာင္မေလးျပန္လာေတာ့ေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပတယ္၊ မဟုတ္ရင္ဧည့္သည္လာရင္ေတာင္အားနာဖို႔ေကာင္းတယ္။ အ၀တ္ေတြပံု၊ ဟင္းခ်က္၊ အၿမန္လုစားရုံးကိုေၿပး၊ ၿပန္လာရင္စိတ္ပင္ပန္းတာနဲ႔ဘာမွမလုပ္ခ်င္ေတာ့တာ အိပ္ရာေပၚ ကိုယ္လံုးကိုပစ္ခ်လိုက္တာဘဲ။ ရံုးမွာလုပ္တာဘဲ aircon အခန္းေလးမွာထိုင္ပီးလုပ္တာဘာပင္ပန္းစရာရွိလဲမေမးပါနဲ႔။။ လုပ္ဖူးတဲ့သူေတြသိမွာပါ။ (တစ္ခ်ိဳ႔မ်ားေတာ့တစ္ပတ္(၃)ရက္လုပ္(၄)ရက္နားပီ.ရံုးမွာလဲသြားအိပ္လို႔ရေသးတယ္ ဆိုဘဲ)
ကဲ..လိုရင္းမေရာက္ေသးဘူး။ ဒီေန႔ ဒီလိုမႈိအၿဖဴေလးေတြနဲ႔ တုမ္ယမ္ဟင္းခ်ိဳခ်က္စားတယ္။ စိုက္ထားတဲ့စပါးလင္ ေလးကေသးေသးေလးနဲ႔တစ္ခက္ခ်ိဳးထည့္လို႔ရတယ္။ ငရုတ္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔၊ တုန္ယမ္အႏွစ္တစ္ဇြန္း၊ ငါးငံၿပာရည္နဲနဲနဲ႔မႈိေလးေတြပါ...မႈိကခ်ဳိ၊ တုန္ယမ္ကခ်ဥ္စပ္စပ္၊ ငရုတ္သီးကပူ..အရသာကေတာ့ရွယ္တစ္ကာ့ရွယ္ပါ။ ရာသီဥတုေဖာက္ျပန္တဲ့အခ်ိန္မွာ အခုလိုဟိုစပ္ဒီစပ္စားရတာလဲအရသာတစ္မ်ိဳးဘဲ။ မိႈတုမ္ယမ္းေပါ့...

Comments

  1. Tom Yum ဆို ၾကိဳက္ျပီသားပဲ မစႏၵကူးေရ...။ :)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရးးးးးးးးးးးးးးးးး
    အိမ္မွာလဲဒါပဲလုပ္စားထားတယ္
    ပင္လယ္စာနဲ႔ပါ..........
    ၾကိဳက္ေတာ့ဘယ္အိမ္
    မွာျဖစ္ျဖစ္စားမွာပဲ
    အကုန္မသြားျပီ

    ReplyDelete
  3. ဗိုက္ေတာင္ အဆာခံသြားၿပီဗ်ာ....သေရယိုရလို. ဟီးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  4. တုံယမ္းဟင္းရည္ လာေသာက္ပါတယ္။ ျမဴးအိမ္မွာလဲ ေသာက္ခဲ႔ေသးတယ္။ ဒီမွာလဲ ထပ္ေသာက္မယ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ