Skip to main content

ႏို႔ခဲ ေၾကာ္ (homemade)

အားလံုးမဂၤလာရွိေသာနံနက္ခင္းျဖစ္ပါေစ။ဒီေန႔ေတာ့ေစာေစာေလးႏိုးေနတာနဲ႔နံနက္စာစားရင္းစားေနတဲ့ႏြားႏို႔ခဲေၾကာ္ ေလးကိုၾကည့္ရင္းေရးအံုးမွလို႔စိတ္ကူးရလို႔ပါ။ဒီမွာေတာ့ႏြားႏို႔ခဲမရွိဘူး္။ကိုအန္ဒီေရးထားတဲ့Fetacheesseကလဲေစ်းၾကီးတာ အရမ္းဘဲ၊ဒါေတာင္ဗူးေလးထဲမွာအတံုးေသးေသးေလးနဲ႔Oliveoilနဲ႔စိမ္ထားတာ။ဆိတ္ႏို႔ခဲေစ်းၾကီးတာကလဲမေၿပာနဲ႔ဆိတ္ သားေတာင္မေရာင္းတဲ့ႏိုင္ငံ..ဆိုေတာ့လဲဆိုးပါ့။ႏို႔ခဲလုပ္ဖို႔ႏြားႏို႔ဗူးတစ္ဗူး၀ယ္လိုက္ပါတယ္။1.2$ေလာက္ဘဲက်တယ္။အဲ ဒီဗူးထဲကတစ္၀က္ကိုၾကိဳလိုက္ပါတယ္။LemonJuiceလဲရွာမရတာနဲ႔သံပုရာသီး(၂)လံုး၀ယ္လာပါတယ္။အဲဒါကဆင္ဖိုးထက္ ခၽြန္းဖိုးပိုၾကီးပါတယ္။သံပုရာသီးကလဲေစ်းၾကီးပါ့။ကဲ၊ဒါနဲ႔ဘဲသံပရာသီး(၂)လံုးညွစ္အရည္ေရးေလးစစ္ထားၿပီးေတာ့ ပြက္ပြက္ဆူၿပီးေနာကမီးေလွ်ာ့လိုက္တဲ့ႏြားႏို႔အိုးထဲကိုဆားနဲနဲအခ်ိဳၾကိဳက္ရင္သၾကားပါထည့္လို႔ရမယ္)ထည့္လိုက္ပီးေတာ့ တစ္ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေမႊရင္းနဲ႔သံပရာရည္ေလးေတြေလာင္းထည့္လိုက္ေတာ့သူဘာသူအဖတ္ေလးေတြခြဲထြက္လာပါတယ္။ ႏြားႏိုးစစ္စစ္သာ၀ယ္လို႔ရရင္အရမ္းေကာင္းမွာ၊ေလာေလာဆယ္ေတာ့ရွိတဲ့freshmilkေလးနဲ႔ဘဲအဖတ္ေလးေတြရလာရင္ မီးပိတ္လုိက္ပီးေတာ့စစ္ဖို႔အ၀တ္ကိုအဲဒီအခ်ိန္မွသတိရတာနဲ႔အသဲသန္လိုက္ရွာရပါတယ္။မသံုးရေသးတဲ့လက္ကိုင္ပ၀ါအပါး ေလးေတြ႔ေတြ႔တာနဲ႔ေရဆြတ္ၿပီးေအာက္ကခြက္ခံၿပီးႏြားႏို႔ခဲဖတ္ေလးေတြေလာင္းခ်ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္၊ၿပီးေတာ့လိမ္ လိုက္ပီဖိပီးထပ္စစ္ပါတယ္။ပီးရင္ေတာ့နဲနဲအေအးခံလိုက္ရင္ႏြားႏို႔ခဲေလးရပါပီ။လုပ္ရတဲ့အခ်ိန္သိပ္မၾကာပါဘူး။ေရးျပတာ နဲနဲၾကာတယ္။စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ကိုယ္လုပ္ထားတဲ့ႏြားႏို႔ခဲေလးကိုၾကည့္ပီးရန္ကုန္ေရႊဘံုသာလမ္း ထိပ္ကလမ္းေဘးမွာေရာင္းတဲ့ႏြားႏို႔ခဲေတြနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္လို႔အမြန္းတင္မိေသးတယ္။ဟင္းခ်က္စားလဲေကာင္းမွာ၊ဒီေန႔ေတာ့ မေနႏိုင္တာနဲ႔ေၾကာ္စားလိုက္ပါတယ္။ ဒီေန႔နံနံစာမွာေတာ့ေပါင္မုန္႔တစ္လံုး၊ေထာပတ္သီးတစ္လံုးနဲ႔ဒီေန႔ေတာ့ႏြားႏို႔ခဲေၾကာ္ေလးပါပါလာပါတယ္။
ဘာဘဲေျပာေျပာဒိန္ခဲခ်က္တဲ့အေၾကာင္းေရးထားတဲ့ကိုအန္ဒီကိုေက်းဇူးတင္မိပါရဲ႕၊သူေရးထားတာဖတ္ပီးစားခ်င္လြန္းလို႔ အတင္းၾကံဖန္ရင္းနဲ႔ျဖစ္သြားလို႔။ :)


Comments

  1. ကူးကူးေရ........ဒီေန႔ကြ်န္မဲ ခ်ပါတီပုိ႔တင္ေနတာ။ ကုိအန္ဒီဆီကေန ျမင္လုိ႔ေလ။ ဒိန္ခဲနဲ႔ေတာ႔ ဟုတ္ဘူး။
    ဒိန္ခဲလုပ္နည္းလဲ မွတ္သြားတယ္။ လြယ္တယ္ေနာ္။ လုပ္ျဖစ္ရင္ ျဖစ္မျဖစ္ျပန္ေျပာမယ္။

    ReplyDelete
  2. ႏြားႏို႔ခဲ ၾကိဳက္တယ္ း)

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးေရ
    ေမေလးကေတာ႔ ကူးကူးေလာက္ မေတာ္ဘူးကြ ..ေနာက္တစ္ခါကူးကူး လုပ္စားရင္ ေမေလးကုိ ေခၚေလ..လာစားမယ္ေနာ္..ခုေတာ႔ သေရသိမ္းကာၿပန္ေပၿပီကြယ္
    ကူးကူးကို ခ်စ္တဲ႔
    ေမေလး

    ReplyDelete
  4. လာစားသြားတယ္ေနာ္ ရွလြတ္ ရွလြတ္...:P
    ေကာင္း မွ ေကာင္း

    ReplyDelete
  5. လုပ္တတ္လုိက္တာ၊ မွတ္သြားတယ္

    ReplyDelete
  6. ႏြားႏို႔ခဲ ကိုယ္လဲ သိပ္ႀကိဳက္တာ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ