Skip to main content

Bandung ခရီးစဥ္(၃) ႏႈတ္ဆက္ညစာ

Bandung တတိယခရီးစဥ္အေနနဲ႔ မီးေတာင္ေပၚက ျပန္ဆင္းလာပီးေနာက္ Bandung ျမိဳ႕ထဲက ေဆးရံု ကို ေရာက္လာခဲ့ပါတယ္။ လူနာေတြဓာတ္ပံုလိုက္ရိုက္ရင္လဲမေကာင္းဘူးမဟုတ္လားေနာ္။  ေဆးရံုက Finance controller နဲ႔ေတြ႔ပီးစကားေျပာ၊ ေနာက္ေတာ့ အသစ္ထပ္ေဆာက္ေနတဲ့ (၇)ထပ္ အေဆာက္ဦး သစ္ေဆာက္ေနတဲ့အေျခေနသြားၾကည့္ၾကတယ္။  အျမင့္ၾကီးမွာ အလုပ္လုပ္ေနတဲ့အလုပ္သမားေတြေတြ႔ ေတာ့ ရင္ထဲလွပ္ကနဲျဖစ္သြားတယ္။  လက္ရွိေဆးရံု က ၅ ထပ္၊ လူနာေတြအရမ္းျပည့္ေနတယ္၊ အခ်ိဳ႔ဆို ေအာက္က reception နားမွာဘဲ ခုတင္ေလးနဲ႔ထားရတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသစ္အေဆာက္ဦး ဒီႏွစ္အတြင္းပီး ေအာင္ ၾကိဳးစားေဆာက္ေနၾကတယ္။ ေန႔ဆိုင္း ညဆိုင္း မရပ္မနားေပါ့။
ညေနလဲေစာင္းလွပီမို႔ ေဆးရံုက president က ထမင္းဖတ္ေၾကြးတာ သြားစားပါတယ္။ ေဆးရံုနဲ႔ သိပ္မေ၀း လွဘူး။ လမ္းေလွ်ာက္သြားတယ္။ လူေတြ ဆိုက္ကယ္ေတြ ကားေတြ ရႈတ္ရွက္ခတ္ေနတဲ့ bundung ျမိဳ႕ရဲ႕ ျမိဳ႕လယ္မြန္းက်ပ္မ႕ႈကိုခံစားရင္း လမ္းေဘးတစ္ေလွ်ာက္ဆိုင္ခန္းေတြေငးပီးလိုက္သြားခဲ့တယ္။
အျဖဴေရာင္စပို႔ရွပ္ေလးေတြ bundung အမွတ္သားေလးေတြနဲ႔ ၁ေဒၚလာဘဲေပးရတယ္။ မ၀ယ္ျဖစ္ပါဘူး။ ေစ်း ေျပာျပတာ။ ေပါတယ္လို႔။ ဆိုင္ကိုအျပင္ကလွမ္းၾကည့္ သိပ္မၾကီးဘူးထင္ရေပမယ့္အထဲ၀င္ေတာ့မွ သစ္သား/၀ါး တံတားေလးေတြနဲ႔ ဆိုင္ေနာက္ဖက္ပိုင္း ေတာင္ကုန္းစြန္းက တဲအိမ္ေလးေတြကို ဆက္သြယ္ ထားတာေတြ႔ရတယ္။ အိမ္ေလးတစ္အိမ္ စားပြဲတစ္၀ိုင္းေပါ့။ 
menu ၾကည့္ေပမယ့္ဘာမွာရမွန္းမသိဘူး၊ သူမ်ားမွာတာဘဲ စားလိုက္တယ္။

ဒီငါးက တစ္ေကာင္လံုးကုိၾကြပ္ၾကြပ္ရြ ေနေအာင္ေၾကာ္ထားတာ.. အရိုးပါအကုန္စားလို႔ရတယ္။ 
ဘာငါးလဲမသိ၊ အေၾကးခြံေတာ့ရွိတယ္။

ဒါကေတာ့ ဆိုင္အျပင္ဘက္ကေနလွမ္းရိုက္ထားတာပါ။
ဆိုင္အတြင္းဖက္ အလွဆင္ထားတဲ့၀ါးမီးဆိုင္းေလးပါ။

ကၽြန္မအၾကိဳက္ tempe (တန္းပယ္) ေၾကာ္ (ဒီမွာသြားၾကည့္လို႔ရတယ္)

ထမင္းျဖဴေလးပူေႏြးေႏြး ငေပ်ာရြက္ေလးထပ္ခံလိုက္ေတာ့ ေပါင္းထားတဲ့ထမင္းရဲ႔အနံ႕ေလးကိုစိတ္ကူးၾကည့္ ေပေတာ့။ း)
ဒါကေတာ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ mee gorang.. ျမန္မာျပည္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္အရသာနဲ႔အေတာ္ဆင္တူတယ္။ နဲနဲေလးခ်ိဳတာကလြဲလို႔။။ ၾကိဳက္တယ္..
ငါးအသားခ်ဥ္း ခ်ိဳခ်ဥ္ ေၾကာ္ထားတာပါ။

မပါမျဖစ္ ငရုတ္သီးေထာင္း။ (အင္ဒိုငရုတ္ေထာင္းလုပ္စားခ်င္ရင္ မမလုဘေလာ့ မွာနည္းယူႏိုင္ပါေနာ္)


အဲဒီညကေနာ့ bandung က ေနာက္ဆံုးညေနစာေလးပါ။ စားေသာက္ပီးတာနဲ႔ ဂ်ကာတာကို ကားနဲ႔ ျပန္ဆင္း လာခဲ့တယ္။ ည သန္းေခါင္ေက်ာ္မွျပန္ေရာက္တယ္။ ခဏအိပ္ပီး ေနာက္ေန႔ Tama Mini ကို ဆက္သြား အံုး မွာပါ။  Tama Mini ကေတာ့ အင္ဒိုနီးရွားႏိုင္ငံမွာရွိတဲ့ ကၽြန္းစုေတြအကုန္ ကိုယ္စားျပဳ ရိုးရာ ယဥ္ေက်းမႈ လက္ရာေတြ၊ အ၀တ္စားေတြ၊ အမူက်င့္ေတြ၊ ဓေလ့စရုိက္ေတြအကုန္တစ္ေနရာတည္းစုစည္းျပထားတဲ့ ေနရာပါ။ ျမန္မာမွာဆို တိုင္းရင္းသားေက်းရြာလိုေပါ့။ ဒါေပမယ့္ အင္ဒိုမွာေတာ့ တစ္ေနကုန္လည္ေတာင္ ပီးမယ္မထင္ပါဘူး။

Comments

  1. ငါးက စားၿပီးမွရိုက္ထားလို႔လားမသိဘူးေနာ္...အသားနဲသလားလို႔... ေခါက္ဆြဲကစားခ်င္စရာေလး

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ဘူးမrose ေရ.. လာကတည္းက အရိုးခ်ည္း ေၾကာ္ထားတာ.. အသားက နဲနဲေလးဘဲ ပါတယ္.. ေခါင္းပိုင္းနဲနဲ အဲဒါေၾကာင့္ အရိုးေတြပါၾကြပ္ပီးတင္းေနတာ..

    ReplyDelete
  3. ခ်စ္အုန္းေဖApril 20, 2010 at 2:14 AM

    ငါးကအရိုးပါစားလို ့ရမွဘဲ။ မဟုတ္ရင္ပန္းကန္ပဲကိုက္စားရမယ့္ကိန္း။

    ReplyDelete
  4. ေတာ္ေတာ္ဆိုးတဲ့ ဘေလာ့ဘဲဗ်ာ၊ လူကို သြားရည္ေတြစီးက်ေနေအာင္ လုပ္ရက္တယ္။ စိတ္ဆိုးသြားလို႔ ဓါတ္ပံုထဲက စားစရာေတြ မစားရမခ်င္း ေနာက္ကိုလာမလည္ေတာ့ဘူး။

    ReplyDelete
  5. စားစရာေတြကေတာ့ အေတာ္စားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ... ခုလို ခရီးသြားေဆာင္းပါးေလးနဲ႔ ေ၀မွ်တာ ေက်းဇူးပါပဲ... ေနာက္ အဲဒိကိုသြားမယ္ဆိုရင္ ဒီပိုစ့္ေတြကို လာဖတ္ျပီး ေလ့လာရမယ္...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ