Pages

Sunday, April 4, 2010

rigatoni pasta (sandakuu-made)

ဒီအပတ္ေတာ့ Potluck ရွိတာနဲ႔ Pasta လက္တည့္စမ္းဖို႔စဥ္းစားမိတယ္။
အမွန္ေတာ့ Korea ဇတ္လမ္းတြဲ Pasta ဆိုတဲ့ကားၾကည့္ပီးကတည္းက လက္ယားေနတာ..
ကိုယ္လုပ္ပီးစားမယ့္သူမရွိ ေကာင္းေကာင္းမေကာင္းေကာင္းတစ္ေယာက္တည္းစားရမွာမို႔ မလုပ္ရဲေသးတာ ရယ္ေၾကာင့္ပါ။ ဒီရံုးပိတ္ရက္မွာေတာ့ အေတာ္ဘဲ..
ဘုရားေက်ာင္းပီးရင္ Potluck ရွိမယ္ေျပာလိုက္တာနဲ႔ အေတြးထဲမွာ ငယ္ငယ္က ကာတြန္းစာအုပ္လိုေခါင္းမွာ မီးေလးဖ်တ္ကနဲ႔လင္းသလို Pasta လုပ္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။
ဒီမွာPotluck တိုင္းက သတ္သတ္လြတ္ဘဲ၊ အသား/ငါးမပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ေတာ္ရံုကၽြန္မလဲ မသြားဘူး။
ျမန္မာေတြစုပီး Potluck ရွိမယ္ဆိုရင္ ထိပ္ဆံုးကေရာက္ေနတတ္တယ္။ း)
Pasta လားဘာလားေတာ့မသိဘူး၊
အရင္အပတ္က Green-hills ေရာက္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ Italian ဆိုင္မွာ မမွာစဖူး pasta chicken နဲ႔မွာစား ေသးတယ္။ အခုကၽြန္မလုပ္အလိပ္ေလးေတြနဲ႔ပါ။ မွာပီးလဲမစားႏိုင္ပါဘူး၊ လုပ္တတ္ေအာင္စားၾကည့္တာ၊
ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းအမၾကီးနဲ႔ အန္တီတစ္ေယာက္က တအံ့တၾသၾကည့္ေနပါတယ္။
ကၽြန္မအျပင္ထြက္တိုင္းအဲဒါေတြမစားပါဘူး၊ ထမင္းျဖဴေလးပါရမွ ဗိုက္ျပည့္တတ္တာေၾကာင့္ သူမ်ားမွာလဲ
ကုိယ္ကဘာမွမစားဘဲအေအးဘဲထိုင္ေသာက္ေနတာမ်ားတယ္။ ေနာက္ ကၽြန္မစားမယ့္ေနရာေရာက္ရင္ သူတို႔ထိုင္ေစာင့္ေပါ့။
Pro အဆင့္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး၊ အဲဒီဂ်ံဳလိပ္ေလး(rigatoni)ေတြရယ္၊ မႈိ ေဆာ့ ရယ္၊ သံလြင္ဆီရယ္၊ မုန္လာဥနီအရြက္ ေလးေတြလားမသိ(parsley leaves)  တြန္႔တြန္႔တက္တက္ေလးေတြရယ္၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ျမန္မာလိုဘာအရြက္ ေခၚလဲမသိဘူး အနံ႔ေလးက ရွိန္းတိန္းတိန္းေလးပါ။
မိႈေဆာ့စ္ ထဲမွာ မိႈဖတ္ေလးေတြလဲပါလို႔ မႈိသတ္သတ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။
cheese လဲမစားတဲ့သူမ်ားတာေၾကာင့္ဖယ္ထားခဲ့ပါတယ္။
ပထမဆံုး ေရေႏြးအိုးၾကီးမွာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊ ဆားထည့္ သံလြင္ဆီနဲနဲထည့္ပီး ေခါက္ဆြဲတိုေလး ေတြကိုျပဳပ္ပါတယ္၊ အရမ္းမႏူးေအာင္သတိထားရပါေသးတယ္။ က်က္ေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ ေရစစ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးအျပားထဲမွာ သံလြင္ဆီထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးအရွည္ေလးေတြလွီးပီဆီသတ္ပါတယ္။
အရမ္းၾကြပ္ဖို႔မလိုပါဘူး၊ ပီးရင္ေတာ့ မႈိ ေဆာ့စ့္ေတြထည့္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံႏႊာပီး အေစ့ထုတ္၊ ပါးပါးလွီးထည့္
ငရုတ္သီးအနီကိုလဲအေစ့ထုတ္၊ပါးပါးလွီးထည့္ (အာ၀ါးသီးဆိုေတာ့စပ္တယ္..အေတာ္ပါဘဲ)
သီဟိုေစ့ေလးေတြမညက္တညက္ၾကိတ္ထားတာပါထည့္လိုက္ပီး..
ေခါက္ဆြဲတိုေလးေတြထည့္ပီး သမေအာင္ေမႊပါတယ္။  ဒယ္အိုးမဆန္႔ေတာ့တာမို႔ ေခါက္ဆြဲထည့္ထားတဲ့
ဇလံုထဲမွာထည့္ပီး အားလံုးသမေအာင္ေမႊတဲ့အခ်ိန္မွာ အရြက္စိမ္းေလးေတြထည့္လိုက္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔လည္းထည့္။
ပိုေမႊးလာပီးစိမ့္ေနတာဘဲ။ ခါၾကက္ဥနီေလးတစ္ပိုင္းကုိ ေသးေသးေလးျခစ္ပီးထည့္လိုက္ပါေသးတယ္။
စားတဲ့အခါေတာ့ေမႊးပီးစိမ့္ေနတဲ့အရသာနဲ႔အတူ ခါၾကက္ဥလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အရသာေလးပါ ပိုတိုးလာ ပါတယ္။  ကၽြန္မ pasta ကိုၾကိဳက္ၾကလို႔ ဟီးဟီး..  အျပန္ နဲနဲက်န္တာေတာင္ သူမ်ားကေတာင္းသြားလို႔ ခြဲေ၀ ပီး ေပးခဲ့ရေသးတယ္။ း))))

1 Comments:

SHWE ZIN U said...

ညီမ ကူး ေရ

လာစားသြားပါတယ္ေနာ္.. အရင္ဆံုးစားေတာ႔ မဝမွာ မပူရေတာ႔ဘူးေနာ္..

စားခ်င္စရာေလး.

ေရႊစင္

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger