Skip to main content

rigatoni pasta (sandakuu-made)

ဒီအပတ္ေတာ့ Potluck ရွိတာနဲ႔ Pasta လက္တည့္စမ္းဖို႔စဥ္းစားမိတယ္။
အမွန္ေတာ့ Korea ဇတ္လမ္းတြဲ Pasta ဆိုတဲ့ကားၾကည့္ပီးကတည္းက လက္ယားေနတာ..
ကိုယ္လုပ္ပီးစားမယ့္သူမရွိ ေကာင္းေကာင္းမေကာင္းေကာင္းတစ္ေယာက္တည္းစားရမွာမို႔ မလုပ္ရဲေသးတာ ရယ္ေၾကာင့္ပါ။ ဒီရံုးပိတ္ရက္မွာေတာ့ အေတာ္ဘဲ..
ဘုရားေက်ာင္းပီးရင္ Potluck ရွိမယ္ေျပာလိုက္တာနဲ႔ အေတြးထဲမွာ ငယ္ငယ္က ကာတြန္းစာအုပ္လိုေခါင္းမွာ မီးေလးဖ်တ္ကနဲ႔လင္းသလို Pasta လုပ္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။
ဒီမွာPotluck တိုင္းက သတ္သတ္လြတ္ဘဲ၊ အသား/ငါးမပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ေတာ္ရံုကၽြန္မလဲ မသြားဘူး။
ျမန္မာေတြစုပီး Potluck ရွိမယ္ဆိုရင္ ထိပ္ဆံုးကေရာက္ေနတတ္တယ္။ း)
Pasta လားဘာလားေတာ့မသိဘူး၊
အရင္အပတ္က Green-hills ေရာက္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ Italian ဆိုင္မွာ မမွာစဖူး pasta chicken နဲ႔မွာစား ေသးတယ္။ အခုကၽြန္မလုပ္အလိပ္ေလးေတြနဲ႔ပါ။ မွာပီးလဲမစားႏိုင္ပါဘူး၊ လုပ္တတ္ေအာင္စားၾကည့္တာ၊
ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းအမၾကီးနဲ႔ အန္တီတစ္ေယာက္က တအံ့တၾသၾကည့္ေနပါတယ္။
ကၽြန္မအျပင္ထြက္တိုင္းအဲဒါေတြမစားပါဘူး၊ ထမင္းျဖဴေလးပါရမွ ဗိုက္ျပည့္တတ္တာေၾကာင့္ သူမ်ားမွာလဲ
ကုိယ္ကဘာမွမစားဘဲအေအးဘဲထိုင္ေသာက္ေနတာမ်ားတယ္။ ေနာက္ ကၽြန္မစားမယ့္ေနရာေရာက္ရင္ သူတို႔ထိုင္ေစာင့္ေပါ့။
Pro အဆင့္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး၊ အဲဒီဂ်ံဳလိပ္ေလး(rigatoni)ေတြရယ္၊ မႈိ ေဆာ့ ရယ္၊ သံလြင္ဆီရယ္၊ မုန္လာဥနီအရြက္ ေလးေတြလားမသိ(parsley leaves)  တြန္႔တြန္႔တက္တက္ေလးေတြရယ္၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ျမန္မာလိုဘာအရြက္ ေခၚလဲမသိဘူး အနံ႔ေလးက ရွိန္းတိန္းတိန္းေလးပါ။
မိႈေဆာ့စ္ ထဲမွာ မိႈဖတ္ေလးေတြလဲပါလို႔ မႈိသတ္သတ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။
cheese လဲမစားတဲ့သူမ်ားတာေၾကာင့္ဖယ္ထားခဲ့ပါတယ္။
ပထမဆံုး ေရေႏြးအိုးၾကီးမွာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊ ဆားထည့္ သံလြင္ဆီနဲနဲထည့္ပီး ေခါက္ဆြဲတိုေလး ေတြကိုျပဳပ္ပါတယ္၊ အရမ္းမႏူးေအာင္သတိထားရပါေသးတယ္။ က်က္ေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ ေရစစ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးအျပားထဲမွာ သံလြင္ဆီထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးအရွည္ေလးေတြလွီးပီဆီသတ္ပါတယ္။
အရမ္းၾကြပ္ဖို႔မလိုပါဘူး၊ ပီးရင္ေတာ့ မႈိ ေဆာ့စ့္ေတြထည့္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံႏႊာပီး အေစ့ထုတ္၊ ပါးပါးလွီးထည့္
ငရုတ္သီးအနီကိုလဲအေစ့ထုတ္၊ပါးပါးလွီးထည့္ (အာ၀ါးသီးဆိုေတာ့စပ္တယ္..အေတာ္ပါဘဲ)
သီဟိုေစ့ေလးေတြမညက္တညက္ၾကိတ္ထားတာပါထည့္လိုက္ပီး..
ေခါက္ဆြဲတိုေလးေတြထည့္ပီး သမေအာင္ေမႊပါတယ္။  ဒယ္အိုးမဆန္႔ေတာ့တာမို႔ ေခါက္ဆြဲထည့္ထားတဲ့
ဇလံုထဲမွာထည့္ပီး အားလံုးသမေအာင္ေမႊတဲ့အခ်ိန္မွာ အရြက္စိမ္းေလးေတြထည့္လိုက္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔လည္းထည့္။
ပိုေမႊးလာပီးစိမ့္ေနတာဘဲ။ ခါၾကက္ဥနီေလးတစ္ပိုင္းကုိ ေသးေသးေလးျခစ္ပီးထည့္လိုက္ပါေသးတယ္။
စားတဲ့အခါေတာ့ေမႊးပီးစိမ့္ေနတဲ့အရသာနဲ႔အတူ ခါၾကက္ဥလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အရသာေလးပါ ပိုတိုးလာ ပါတယ္။  ကၽြန္မ pasta ကိုၾကိဳက္ၾကလို႔ ဟီးဟီး..  အျပန္ နဲနဲက်န္တာေတာင္ သူမ်ားကေတာင္းသြားလို႔ ခြဲေ၀ ပီး ေပးခဲ့ရေသးတယ္။ း))))

Comments

  1. ညီမ ကူး ေရ

    လာစားသြားပါတယ္ေနာ္.. အရင္ဆံုးစားေတာ႔ မဝမွာ မပူရေတာ႔ဘူးေနာ္..

    စားခ်င္စရာေလး.

    ေရႊစင္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ