Pages

Monday, April 26, 2010

ဘာလီ အစားစာႏွင့္ အလွဆင္ျခင္းပညာ

လက္မႈပညာအစံုထူးခၽြန္တဲ့ျမိဳ႕ကေလးဘာလီမွာ ဖရဲသီးကအစ အျငိမ္မေနရပါဘူး။
အျခားအသီးႏွံေတြေရာ.. အကုန္အလွဆင္ထားတယ္။ ဘာအသီးမွန္းေတာင္မသိေတာ့ဘူး။
ဒီေန႔တစ္ရက္ေတာ့ ေစာေစာ ထမင္းဆင္းစားရင္း ဖရဲသီးကိုလွီးေနတာေတြ႔ေတာ့စိတ္၀င္တစ္စားၾကည့္မိတယ္။
ျမန္လိုက္တာ၊ တစ္လံုးတစ္လံုးပံုေဖာ္ဖို႔။ လုပ္ေနတဲ့ေကာင္ေလးရဲ႔လက္မဲမဲေတြကလြဲ က်န္တာအကုန္ စိတ္၀င္စားဖို႔ေကာင္းတယ္။ း)
















ဒါကေတာ့ သူတို႔ဆီက ေကာက္ညွင္းထုပ္ပါ။ လွတယ္ေနာ္၊ လိပ္ထားတဲ့ပံုစံေလးက။  အျခား အစားေသာက္ေတြကေတာ့ ကၽြန္မတို႔ျမန္မာအစားေသာက္နဲ႔အေတာ့္ကိုဆင္တူပါတယ္။

 ညေနပိုင္းကမ္းေျခဖက္ ထမင္းစားထြက္ေတာ့ လူေတြကမ္းေျခတစ္၀ိုက္ လမ္းတစ္ေလွ်ာက္လံုးအျပည့္ပါ။  ဆိုင္တိုင္းလိုလိုလူျပည့္ေနတယ္။ အဓိက ကေတာ့ ဘာဘီကယူး ေပါ့။    အကလဲရွိတယ္။ ေဟာ္တယ္ က သူေတြက တာေလာက္ေတာ့ မေကာင္းဘူးေပါ့။ ကၽြန္မစိတ္ထင္ ပုဂံအကနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္လားလို႔။ တစ္ခု လြဲေနတာ မ်က္လံုးအၾကည့္..  သူတို႔က တီးလံုးနဲ႔အညီ မ်က္လံုးက ဟိုေရႊ႔ဒီေရႊ႔နဲ႔..  ကာခ်ယ္ေတြ အေပၚ ေအာက္ဆိုးထားပီးေတာ့  အကတစ္ခုလံုးအဓိကမ်က္လံုးဘဲ။

၀မ္းသာအားရေတြ႔တာေတာ့ ေရငန္းသီးပါ။  အၾကီးၾကီးဘဲ။ ခ်ိဳလဲခ်ိဳတယ္။ မာမီ့ကိုေျပာျပေတာ့ အေစ့ယူ လာခဲ့ပါတယ္။ ျခံထဲမွာစိုက္မယ္တဲ့။ ကၽြန္မလဲ သယ္လာတယ္။ 

1 Comments:

SHWE ZIN U said...

ကူးကူးေရ

အဲလို အသီးေတြ ပံုေဖာ္တာ ရွမ္းျပည္မွာ လည္း ေတြ႕မိတယ္ ခ်စ္ခ်စ္ႀကီး အမ ေတြဆိုရင္ ေတာ္ေတာ္လုပ္တတ္တယ္ အလႈေတြ မွာ ဘုရားတင္ဘို႕လုပ္ၾကတယ္

မျမင္ဘူးတာေလးေတြ ျမင္ရတာ ေက်းဇူးဘဲေနာ္

ခင္တဲ႔
ေရႊစင္

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger