Skip to main content

ပိႏၷဲသီးသုပ္ အုန္းႏို႔အႏွစ္ဆမ္း

ရြာအလြမ္းေျပပိႏၷဲသီးသုပ္စားရေအာင္။ 
ကၽြန္မအဖြားရြာမွာေတာ့ သြားလည္တိုင္း အဖြားရဲ႕ ေနာက္ေယာက်္ား အဖိုးက ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ကို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ႔ သုပ္သုပ္ေကၽြးတယ္။ ဒီမွာေတာ့ သူတို႔ရိုးရာအစားစာထဲမွာ ပိႏၷဲသီးကိုအုန္းႏို႔နဲ႔ဂ်င္းနဲ႔ခ်က္တာ ခဏခဏေတြ႔ ရတယ္။  ကၽြန္မကေတာ့ ပႏၷဲသီးတစ္လံုးစိတ္ၾကိဳက္သြား၀ယ္၊ အခြံႏႊာ၊ အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပီ ႏူးေအာင္ျပဳပ္လိုက္ တယ္။ အေစးေတြကေတာ့ေရွာင္မရဘူးေနာ္။  ဆီေလးေဆာင္ထား၊ လက္မွာေရာ၊ ထည့္ေဆးတဲ့ဇလံုမွာေရာ အေစးေတြကပ္ေနတယ္၊ ပိႏၷဲသီးက အခြံႏႊာတံုးထား နဲနဲေလသလပ္ရင္ ညိုလာတယ္။ ဒီကေရာင္းတဲ့အသီးေတြက သူတို႔ ပါးပါးလွီးထားပီးသား၊ ပီးေတာ့ ဘာအရည္နဲ႔ေဆး ထားလဲမသိျဖဴေဖြး ေနတာ။
ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ထားတဲ့အတံုးေတြကို အေအးခံပီး ပါးပါးလွီး၊ ဒါမွမဟုတ္ လက္ေလးနဲ႔ႏႊာထားပါ။
ကၽြန္မေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြလဲေကၽြးမွာမို႔ ေသေသခ်ာခ်ာဓါးပါးေလးနဲ႔လွီးထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီခ်က္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးသတ္ထား၊ ဆီစစ္ထားပါ 
ေျမပဲေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း (၆) ေတာင့္
အုန္းႏို႔ စစ္စစ္ကို ၾကိဳပီး အႏွစ္ရေအာင္လုပ္ထား
ဆားအနဲငယ္..
သံလြင္ဆီအနဲငယ္  
အားလံုးသမေအာင္ေမႊပီး အုန္းႏို႔အႏွစ္ေလးပါအေပၚယံျဖဴးပီး ဇြန္းေလးနဲ႔ထပ္ေမႊလိုက္ပါ။
အုန္းႏို႔အႏွစ္ခ်ိဳပီးစိမ့္လို႔အခ်ိဳမႈန္႔မလိုေတာ့ဘူးေနာ္။
ကၽြန္မကေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔မပါရင္အရသာ မေလးဘူးခံစားရလို႔နဲနဲေလး ထည့္တယ္၊ ေလး-ငါး ပြင့္ေပါ့။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာတစ္မ်ိဳးဆန္းတဲ့ ပိႏၷဲသီးသုပ္အုန္းႏို႔အႏွစ္စမ္းေလး ရပါပီ။
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပ၊ ကၽြန္မအတြက္လဲ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္အရသာရပီမို႔  စိတ္၀င္စားရင္ စမ္းၾကည့္ပီး ျမိန္ရည္ရွက္ေရ စားသံုးႏိုင္ပါပီ။ 

Comments

  1. ပိႏၷဲသီးႀကိဳက္တယ္...အုန္းႏို႕နဲ႔ေတာ႔မႀကိဳက္ဘူး...
    အာလူးတို႔ ခရမ္းသီးတို႔ ခြာရင္ မမဲေအာင္္ ဆားေရထဲကို လွီးထည့္တယ္...ပိႏၷဲသီးလည္း အဲလိုလုပ္ရင္ မမဲဘူးထင္တယ္ေနာ္....

    ReplyDelete
  2. အိုး စားခ်င္လိုက္တာ
    တကယ္ပါဘဲ
    တစ္ရက္ေလာက္ေတာ႕ လုပ္စားၾကည္႕ပါဦးမယ္
    အုန္းႏို႕နံ႕ေလး ေမႊးေနမွာပါဘဲေနာ္.
    ပံုကိုၾကည္႕ျပီး သြားေရက်မိပါတယ္။

    ReplyDelete
  3. တစ္ခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး၊ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ.. လုပ္ၾကည့္ဦးမွပဲ..

    ReplyDelete
  4. သစ္သစ္May 14, 2010 at 9:10 AM

    ပိႏၷဲသီးကိုေလ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ၾကိဳက္တယ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္.... း)

    ReplyDelete
  5. ပိႏၷဲသီးကို တခါမွ သုပ္မစားဖူးဘူး။ ဟင္းေတာ့ခ်က္စား တယ္။ ေနာက္တခါ သုပ္စားၾကည့္အံုးမွ...
    ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။ ေက်းဇူးပါေနာ္။

    ReplyDelete
  6. ပိႏၷဲသီး အဲလိုလုပ္တာေတြတစ္ခုမွမစားဖူးဘူး မမကူးသုတ္တာ စားခ်င္စရာ

    ReplyDelete
  7. ကူးကူး ေရ

    သုပ္ေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး လုပ္စားၾကည္႕အုန္းမယ္ ကူးကူး သုတ္တာ စားခ်င္စရာေလး ရႊတ္..(သားေရ က်သံ)

    ခင္တဲ႕
    ေရႊစင္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ