နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ခရစ္စမတ္ေစ်းက ေလွ်ာက္လည္ရရင္ ေပ်ာ္စရာၾကီးေနာ္.. :)
ReplyDeleteဒီေန႕ပဲအဲဒီဘက္ေရာက္ခဲ့ေသးတယ္ မီးထြန္းတာေတြကေတာ့အရင္ႏွစ္ေတြလိုပဲလွပါတယ္ ဘာမွမဟုတ္တာေလးေတြကိုပဲၾကည့္လို႕ေကာင္းေအာင္ လုပ္ထားၾကတာ
ReplyDeleteမီးေလးေတြထြန္းထားတာလွခ်က္ေတာ့..
ReplyDeleteဗမာျပည္လို မီးမပ်က္ဘူးလားဟင္..
မမကူးေရ..ဓါတ္ပုံေလးေတြ ႀကည္႕သြားတယ္။ လွလိုက္တာ။ အျပာေရာင္ မီးအေရာင္ေလး ႀကိဳက္တယ္။ ခရစ္စ္မတ္ ပိတ္ရက္မွာ ဘာေတြလုပ္မယ္ စိတ္ကူးထားလဲ မမကူး... း)
ReplyDeleteမေရ....ပထမဦးဆံုး ေရာက္ခဲ့ျခင္းပါ။
ReplyDeleteၾကားဖူးေနတာ ၾကာခဲ့ေပမဲ့ ခုမွ ေရာက္ခဲ့ေတာ့တယ္။
ပံုေလးေတြ ၾကည့္ရင္း စိတ္ေလးေတြ ၾကည္သြားတယ္
မေရ။ ႏွစ္ေဟာင္းေတြ ေညာင္းလို ့ႏွစ္သစ္ကိုေျပာင္းမဲ့
နမိတ္ပံုရိပ္ေတြနဲ ့မို ့ေလ။ :)
ေပ်ာ္ရႊင္ ေအးခ်မ္းပါေစရွင္။ :)
...ခင္မင္လွ်က္..ခင္မာလာေအာင္..:)
Link ေလးယူသြားတယ္ရွင္။ :)
ကူးကူး ေရ
ReplyDeleteလွလိုက္တာ
ေက်းဇူး
ေရႊစင္ဦး