Pages

Saturday, November 20, 2010

တာ ဟဲ ဖိုး

တာဟဲဖိုးဆိုတာဆီမပါတဲ့အသီးရြက္စံုေထာင္း ကရင္အစားစာတစ္ခုပါ။ အရမ္းလဲအရသရွိျပီး အေတာ္မ်ား မ်ား ၾကိဳက္ ႏွစ္သက္မွာေသခ်ာပါတယ္။  လုပ္စားရတာလဲလြယ္ကူပါတယ္။အဆင္ေျပတဲ့ အသီးရြက္ စိတ္ၾကိဳက္ထည့္ ျပဳပ္ေထာင္းပီးစားရံုပါဘဲ။  အရင္ကေတာ့ စားခဲ့ဖူးတယ္၊ ဒါေပမယ့္ ေမ့ေနတာ ၾကာျပီ၊ ေက်ာင္းလာတက္ေနတဲ့ ကရင္ဆရာမတစ္ေယာက္က ေထာင္းျပီး ကၽြန္မရွိတဲ့ေနရာ ပို႔ေပးလိုက္တယ္၊ ဒါနဲ႔ဘဲ အတိတ္ေဟာင္းျပန္ဆြသလိုျဖစ္ပီး ေန႔တိုင္းေထာင္းစားေတာ့တာဘဲ။

  • ရံုးပေတသီး
  • ပဲေတာင့္ရွည္
  • ခရမ္းကေဇာ့သီး
  • ခရမ္းသီး
  • မွ်စ္ (အေျခာက္ သို႔ ျပဳပ္ထားေသာမွ်စ္)
  • ဌက္ေပ်ာဖူး 
  • ငရုတ္သီးစိမ္း
  • ငါး (သို႔) အမဲသား
  • စိမ္းစားငပိတစ္တံုး
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း
  1. ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္အေနထား ျဖတ္လွီးထားတဲ့ အထက္ပါအသီးရြက္စံုကို ေရဖံုးရံုထည့္ပီး ႏူးသြားေအာင္တည္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာရယ္၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းေတာင့္ အညွာေျခြထားတာရယ္နဲ႔ စိမ္းစားငပိတစ္တံုးထည့္ျပဳပ္ပါမယ္။ 
  2. ငါးကေတာ့ တစ္တံုးေလာက္ထည့္ျပဳပ္အရိုးႏႊာထည့္လို႔ရပါတယ္၊ အမဲသားလဲ ပါးပါးလွီး အရင္ထည့္ျပဳပ္ထားလိုက္ရင္ရပါတယ္။ 
  3. အရမ္းႏူးတာၾကိဳက္တဲ့သူရွိသလို၊ မႏူးတစ္ႏူးေလးမွာ အားလံုးဆယ္ထုပ္ျပီး ငရုတ္ဆံုၾကီးၾကီးနဲ႔ ေထာင္း၊ အေပ့ါငံအတြက္ဆားနဲနဲထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ေထာင္းပီး.. ပူေႏြးေႏြး သိီးရြက္စံု ငပိစပ္စပ္အရိုင္းေထာင္းေလး ထမင္းစားျမိန္မွာေသခ်ာပါတယ္။ 
(ဒါကေတာ့ ကူးကူးရထားတဲ့နည္းပါ)။

    10 Comments:

    baby taster said...

    ေက်းဇူးပဲ မနက္ျဖန္ လုပ္စားရမယ္
    စားေကာင္းမဲ့ပံုေလး

    ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

    ဟုတ္တယ္
    ကခ်င္မွာလည္း အဲလိုေထာင္းစားၾကတယ္
    ၾကိမ္ဖူးလို႔ေခၚတဲ႕ ၾကိမ္ပင္ရဲ႕ အူတိုင္ေတြ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကို ျပဳတ္ျပီးေထာင္းတာ
    ေျပာရင္းသြားေရက်တယ္..
    ကူးကူးေထာင္းထားတာ တကယ္စားခ်င္စရာေလး

    JUSTICE999BURMA said...

    ျမန္မာ့ အစားေသာက္ေတြ ပြဲ၀င္ေအာင္ ျပင္ႏိုင္ပါတယ္ေလ... မကူးကူးတို ့လို blogger ေတြ ကို အစားအေသာက္၀န္ႀကီးဌာန ဖြင့္ၿပီး ဌာနမွဴးခန္ ့ မယ္.. :D

    T T Sweet said...

    ကူးကူးေရ ဟင္းရြက္စံုေထာင္းကေတာ႔ စိတ္၀င္စားစရာပဲ။ ကရင္ေတြက ဟင္းခ်က္ရင္ အဲလို ေတာထဲက ခူးလို႔ ဆြတ္လို႔ ရတဲ႔ ဟင္းရြက္ ဟင္းသီးအစံုထည္႕ခ်က္ေတာ႔တာပဲေနာ္။ တာလေပါဟင္းဆိုလဲ တူတူပဲ။

    အဲဒီဟင္းရြက္စံုေထာင္းကိုေတာ႔ တကယ္စိတ္၀င္စားတယ္။ ငပိနဲ႔ စပ္စပ္ေလးဆိုေတာ႔ အၾကိဳက္ပဲ။ တစ္ေန႔ ေထာင္းစားၾကည္႔ဦးမယ္ကူးကူးေရ။

    Shinlay said...

    စားျမိန္ေစမဲ့ဟင္းေကာင္းတခြက္ပါ။
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္။

    ေရႊရတုမွတ္တမ္း said...

    ကိုၾကီးေက်ာက္တို႔ အညာသားေတြကေတာ့..ဆီပါရင္ ဒုတ္ေခ်ာင္းေတာင္စားလို႔႕ ေကာင္းသတဲ့.. ဆီမပါတာေတာ့ မၾကိဳက္ဘူး..
    ကရင္ေတြနဲ႔ အတူေနဖူးလို႔ ေနာက္တခါ ကရင္စာေရးတင္လိုက္ဦးမယ္...
    ေခြးေခါင္းခ်ဉ္၊ ေျမြရုိး ဆြတ္ျပဳတ္၊ ေမ်ာက္ငါးပိရည္...တခါထဲ လွ်ာလည္သြားေစရမယ္..

    subuueain said...

    စားခ်င္စရာဘဲ ကူးကူးေရ. တစ္ေန႕လုပ္စားၾကည့္ပါဦးမယ္

    ေငြစႏၵာ said...

    စာခ်င္စရာေလးေနာ္။အဲလိုအေထာင္း၊အထု၊အသုပ္ အကုန္ႀကိဳက္တယ္။

    SHWE ZIN U said...

    ကူးကူး ေရ

    အဲဒီ ဟင္းရြက္စံု ေတြကို ကူးကူး ေထာင္းထားတာေလး ကလည္း စားခ်င္စရာ

    ခ်စ္တဲ႔
    အမေရႊစင္

    အိမ့္ခ်မ္းေျမ့ said...

    ကူး အတြက္.. မ်က္မွန္အသစ္တစ္လက္ လာပို႔ရင္း ထုံးစံအတိုင္း ေငးသြားတယ္။


    ဒီစေန၊ တနဂၤေႏြ ေထာင္းဦးမယ္။

    Post a Comment

    ကူးကူးေရ...

     
    Powered by Blogger