Skip to main content

ႏြားႏို႔ေျခာက္

ႏြားႏို႔ေျခာက္ကိုစ စားခဲ့ဖူးတာ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ေၾကာင့္ပါ။ ႏြားႏို႔၊ ႏြားႏို႔ခဲ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ဒိန္ခဲ အကုန္ၾကိဳက္တဲ့ ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ႏြားႏို႔ေျခာက္လဲ ၾကိဳက္တာပါဘဲ။

ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းက india ကေန ရန္ကုန္ကို တာ၀န္နဲ႔ခဏလာတဲ့အခ်ိန္ သူ႔အိမ္လာလည္ဖို႔ ဖိတ္တဲ့ ေန႔မွာဘဲ စထိုင္တာနဲ႔ ႏြားႏို႔ေျခာက္ေၾကာ္ေတြသၾကားျဖဴးပီးလာခ်ေကၽြးလို႔ ကၽြန္မက ဒီအစာဘယ္ကရသလဲေပါ့...
သူက တရုတ္တန္းနားမွာ၀ယ္တာတဲ့... သူတို႔ဆီမွာေတာင္ မရွိဘူးတဲ့.. သူျပန္ရင္ အမ်ားၾကီး၀ယ္၀ယ္ သြားတယ္ တဲ့။ အဲဒါနဲ႔ဘဲ...တစ္ညေနသူနဲ႔ တရုတ္တန္းဘက္ထြက္လာျပီးအဲဒီဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာသူ၀င္၀ယ္ တာေတြ႔တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ေစ်းၾကီးတယ္ေလ... အျပားေလးတစ္ျပား ၃၀၀၀ နီးပါးဆိုေတာ့ ကၽြန္မ တစ္ျပားဘဲ ၀ယ္တယ္.. (အဲတုန္း က တက္ကစီေတြက ၅၀၀ နဲ႔စီးလို႔ရေသးတယ္... )
အျပားလိုက္က စာရြက္ၾကီးေခါက္ထားသလိုပါဘဲ.. ကၽြန္မကေတာ့ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ေၾကာ္စားပါတယ္.. စိမ့္ စိမ့္ေလး..ႏြားႏို႔မလိုင္အနံံ႕ေလးရတယ္.. သၾကားျဖဴးစားလဲ အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ပိုေကာင္း....
အခုတစ္ေခါက္ရန္ကုန္ျပန္ေတာ့ Ruby Mart မွာ မ်ားၾကီးေတြ႔ခဲ့တယ္.. ေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေရာင္း ေနၾကပီလို႔ထင္ပါတယ္။
အျခားနည္းေတာ့မလုပ္စားတတ္ေသးဘူး.. နည္းသိရင္လဲ ေျပာျပခဲ့အုန္းေနာ္.. 

 

Comments

  1. ကူးကူးစ္ေရ..

    ဒါ..
    ယူနန္ အစာ..
    ေၾကာ္တာ နဲနဲတူးတယ္..( ထင္တယ္ေနာ္)
    နာတို႔အိမ္ေတြမွာ အလိပ္ကေလးေတြ လိပ္ျပီးေၾကာ္ၾကတယ္.။
    အျပားလိုက္ေၾကာ္သူရွားတယ္.။
    မန္းေလးျမိဳ႔သစ္မွာ အဲ့ဒီလုပ္ငန္းလုပ္သူ ၂ဆိုင္ရွိတယ္..။
    တို႔ေတြ အေခၚက 乳扇 (ရူဆန္႔) လိုူ႔ေခၚတယ္.။
    အိမ္မွာ ဧည့္သည္ဖိတ္ေကြ်းရင္ ေၾကာ္ေကြ်းတတ္ၾကတယ္။
    အစိမ္းကို သၾကားျဖဴးစားတာလဲ ေကာင္းတယ္..။
    ဟီးးဟီးး
    စာရွည္သြားျပီ..
    ေတာ္ေသးျပီ။

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရႏြားႏို႔ေျခာက္ကိုုမသိဘူး၊စႏၵာလည္းႏြားႏို႔က
    လုပ္တဲ႔အစာေတြအကုန္ႀကိုက္တယ္။
    ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းမယ္ထင္တယ္။

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္တယ္ေပါက္စ္္ ္ ္ ္ ္ေရ... အစက နဲနဲညိဳရံုနဲ႔ အဲဒီညိဳတာေလးစားရင္ နဲနဲအခ်ိဳပါလို႔ အကုန္ညိဳကုန္တာ...
    ေငြစႏၵာေရ..ကူးစမ္းၾကည့္အံုးမယ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ေလ..

    ReplyDelete
  4. မစားဖူးေသးဘူး ကူးကူးေရ။ အရသာကို မွန္းၾကည္႔သြားတယ္။

    ReplyDelete
  5. ae dar Mandalay mar pal shi tal htin tar. I like it very much. A sein sar ya tar po kyite tal Sis.

    Thank for sharing.

    ReplyDelete
  6. ေက်ာက္နို႔ေျခာက္February 17, 2011 at 9:48 PM

    လားရႈိးေနတုန္းက စျပီးစားဖူးတာ..ေက်ာက္မဲက ပိုေပါတယ္..အလိပ္ေလးေတြလုပ္ေၾကာ္တာက မတူးဘူး..ကူးကူးရဲ့

    ReplyDelete
  7. အစိမ္းစားရတာလည္း ၾကိဳက္တယ္။ လိပ္ျပီးေၾကာ္ရတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္လက္ဝင္တယ္။ အေရာင္လိုက္သြားတာက မလိပ္လို႔ေတာ့ မဟုတ္ဘူး.. ႏြားႏို႕ေျခာက္ေၾကာ္ရင္ ဆီအပူရွိန္ကို ထိန္းထားရတယ္။ မီးကို ဆီအရမ္းပူလာရင္ ခဏပိတ္.. ျပီးရင္ ျပန္ဖြင့္ျပီးေၾကာ္ရတယ္။ ဆီပူသြားရင္ ထည့္လိုက္တာနဲ႕ အေရာင္လိုက္သြားေရာ..

    ReplyDelete
  8. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)February 17, 2011 at 10:07 PM

    ကြတ္ခိုင္ ေက်ာက္မဲဘက္မွာေတာ႕ တအားေပါတယ္ ေစ်းကေတာ႕ ေပါပါဘူး
    ၃၀၀၀ ပါဘဲ.. ျပီးခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္က ရွမ္းျပည္ခရီးထြက္ေတာ႔ ၀ယ္လာေသးတယ္
    စားတာေတာ႔ အစိမ္းလုိက္လဲ စားေကာင္းတယ္
    အမ်ားအားျဖင္႔ ေၾကာ္ဘဲစားၾကပါတယ္..

    ၾကိဳက္တယ္ း)

    ReplyDelete
  9. က်မ ေမေမအၾကိဳက္ပါ။

    ReplyDelete
  10. origin is from Hsipaw, Kyawme, but the Chinese built a factory in Mandalay, with a good packing.

    Rgds/Nang Myint

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ