Skip to main content

ေၾကာင္လွ်ာသီး အိုးကပ္ခ်က္

ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္း Dapur Restaurant က chef ၾကီး ကေျပာပါတယ္။  နင့္ဟင္းေတြက platting လိုတယ္တဲ့။
အရသာေတာ့ရွိေပမယ့္တင္ျပပံုကမလွဘူးဆိုဘဲ။   ဒါေပမယ့္  ဒါေပမယ့္ေပါ့ေလ... အိမ္မွာက အလွအပျပင္မယ့္ သူေျပာတဲ့ အစိမ္းနဲ႔အနီ...အ၀ါနဲ႔ အမဲ  အဲဒါေလးေတြအလွဆင္ဖို႔မရွိတာေၾကာင့္  ငါကနင့္လို ဆိုင္တင္တဲ့ဟင္းေတြခ်က္တာမွမဟုတ္တာလို႔ ဆင္ေျခေပးလိုက္တယ္..
အမွန္ကေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ အရသာ အျပင္ အျပင္အဆင္ေလးလဲလိုတယ္ဆိုတာေတာ့ ကိုယ္တိုင္ လဲသိပါတယ္။ ေနာက္မွၾကိဳးစားရအံုးမွာေပါ့။


ဒီေန႔ေတာ့ေၾကာင္လွ်ာသီးခ်က္တဲ့ဟင္းေလးတင္ေပးပါမယ္။  ေၾကာင္လွ်ာသီးဘယ္ကရဆိုတာကေနအရင္ စရ မွာဘဲ။  ဘန္ေကာက္က ညီမေလး လူၾကံဳနဲ႔ပို႕ေပးလိုက္တာပါ။ ေၾကာင္လွ်ာသီးတစ္ေခ်ာင္း၊ သံပုရာသီးေတြ နဲ႔ ေဘာစကိုင္းသီး ႏုႏုေလးေတြပါ တို႔စားဖို႔ထည့္ေပးလိုက္တယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကို မီးကင္ျပီး တို႔စားသလို၊ အခ်ဥ္စိမ္လဲစားတယ္၊  ေၾကာ္စားတယ္၊ အစိမ္းသုပ္စားတယ္။  ဒီတစ္ခါေတာ့ သူက ေစ်းထဲမွာ တစ္ေခ်ာင္းဘဲေတြ႔လို႕ အဲဒါေလးဘဲပို႔လိုက္တာနဲ႔  ေၾကာင္လွ်ာသီးဟင္း ခ်က္စားတယ္။
  1. ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ခပ္ထူထူေလးလွီးျပီး ဆားနဲ႔ နယ္ျပီးေဆးထားတယ္ 
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္၊ ေရစိမ္ထားတဲ့ငါးေျခာက္အသားေလးေတြကို ဘလန္ဒါနဲ႔ေရာၾကိတ္လိုက္တယ္၊  ငရုတ္ဆံု နဲ႔ေထာင္းႏိုင္ရင္ပိုေကာင္းမွာ။  (ငါးေျခာက္မႈန္႔ ရွိရင္လဲအဆင္ေျပတယ္၊  ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔လဲရတယ္၊ ၾကိတ္စရာေတာင္မလိုေတာ့ဘူး)
  3. ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ ပါးပါးေလးလွီးျပီးေတာ့.. ဆီပူထဲအရင္ထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္။ 
  4. နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ပါထည့္ျပီး ဆီသတ္လိုက္တယ္။ 
  5. ၾကိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငါးေျခာက္အသားေလးေတြကို ထပ္ထည့္ ေျခာက္ခါနီးအထိဆီသတ္။
  6. ေရစစ္ထားတဲ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးေလးေတြထည့္
  7. ဆားထည့္၊ ငါးငံျပာရည္ေလး နဲနဲ ဖ်န္း... 
  8. ေရေလးနဲနဲ နဲ႔ အဖံုးေလးအုပ္ျပီး ဆီက်န္အိုးကပ္ေလးခ်က္ျပီး.. ေၾကာင္လွ်ာသီးႏူးေလာက္ျပီဆိုရင္... 
စားဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။  ပဲဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔စားရင္လဲ အရမ္းအရသာရွိပါတယ္။  ခါးမွာေၾကာက္တဲ့သူေတြ မပူနဲ႔ေနာ္။ အခါးဓာတ္က ငါးေျခာက္ (သို႔) ပုဇြန္ေျခာက္ မႈန္႔ အရသာအခ်ိဳနဲ႔တင္ ေပ်ာက္လုလုရွိေနပီ။

Comments

  1. ေၾကာင္လွ်ာသီးၾကိဳက္တယ္..။
    မစားရတာ ၾကာျပီ..။
    ၁၀နွစ္ေလာက္ရွိမယ္..။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  2. Wow!

    အဲလိုပဲေျပာေတာ႔မယ္.. ဒီေလာက္ မလွတဲ႔ အသီးကို လွေအာင္.. အရသာရွိေအာင္.. ခ်က္တတ္လို႔ကြယ္.. း))

    ReplyDelete
  3. ေၾကာင္လွ်ာသီးမစားရတာၾကာလွျပီ။ စားခ်င္လိုုက္တာကူးရယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ခရစၥတလ္August 29, 2011 at 9:59 PM

    စားခ်င္တယ္ :)
    (ျပန္သြားျပီလားေဝ)

    ReplyDelete
  5. ေၾကာင္လ်ာသီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္.. လုပ္စားၾကည္႔ရမယ္.. း)

    ReplyDelete
  6. တို႔မ်ားက မစားရတာ ၅ ႏွစ္ပဲ ရွိေသးတယ္ အဟတ္ အဟတ္ ၁၀ ႏွစ္ ေပါက္ ကို သီနားလယ္ :)

    ReplyDelete
  7. တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႕ပဲ ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္စားတယ္..။ ခ်ကနည္းအားလံုးတူတယ္..။ ျမေသြးက ပါးပါးလွီးရာမေပၚေတာ့ပဲ ေၾကသြားတယ္..။ အမွန္က အဲ့လိုေလးမွ လွမွာေနာ္..။ အခါးဆို အကုန္ႀကိဳက္တယ္..။ :)

    ReplyDelete
  8. To the fri who said about 10 years if you r in uk I saw some of that VEG at Thai grocery at earls court sw5 0 .If your not in uk may be i can sent it to you plz write it here its may be free (:

    ReplyDelete
  9. Link exchange is nothing else however it is only placing
    the other person's web site link on your page at appropriate place and other person will also do similar in favor of you.

    Look into my blog post :: ford ranger

    ReplyDelete
  10. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
    You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us
    something informative to read?

    Feel free to visit my blog - 217.19.189.123

    ReplyDelete
  11. I am genuinely grateful to the owner of this website who has shared this wonderful piece
    of writing at at this place.

    Also visit my webpage :: http://cms.uv.es:81

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ