Pages

Tuesday, August 2, 2011

BRB Soup (Beef Ribs Bitter)

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရိုးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဒီမွာေတာ့ ရင္ႏူးရိုးေခၚမလား အဲဒါကို သံုးထား ပါတယ္။
ေပါင္းအိုးနဲ႔ ႏူးေအာင္တည္ျပီးမွ အိုးၾကီးၾကီးထဲကိုထည့္ ျပီး စြပ္လုပ္မွာပါ။
ပထမအဆင့္ေပါင္းတဲ့အခါ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္အရိုးေဘးနားက အသားေတြ ႏူးအိေနတဲ့အထိေပါင္းေပးပါ။
ျပီးရင္ေတာ့အိုးၾကီးၾကီးထဲ ထည့္၊ ေရထည့္ျပီး knorr အမဲသား stock cube ေလး တစ္၀က္ ကို အခ်ိဳမႈန္႔အစားထည့္၊ ဆား ထည့္ မီး ေအးေအးနဲ႔ ဆက္တည္ထားပါမယ္။
  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး တစ္လံုးရဲ႕တစ္ျခမ္း(သို႔)ကိုယ္အခါးၾကိဳက္ရင္ၾကိဳက္သေလာက္ ကို အထဲက အေစ့ေတြအကုန္ ထုတ္ပစ္ျပီး ေဘးအခြံသား သာယူ အဆင္သင့္လွီးျဖတ္ထားပါ
  • မုန္လာထုပ္ အရြက္ေတြလွီးျဖတ္ေဆးေၾကာထားပါ၊
  • ငရုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္ကို ႏွစ္ျခမ္းခြဲ အေစ့ထုပ္ထားပါ။
  • ဘိုစားပဲသီးအေတာင့္လိုက္ကိုလဲ အမွ်င္ႏႊာေရေဆးထားပါ။
အရင္ဦးဆံုး အရိုးစြပ္ က အရသာ ျပည့္ျပည့္နဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေနထားေရာက္ျပီဆို ရင္ မီးပိတ္အေအးခံထားလိုက္ပါ။  အဆီခဲေတြ အေပၚမွာ တက္ခဲေနပါလိမ့္မယ္။
ဒါေတြကို ခပ္ထုပ္ပါ။။ ခဲေနေတာ့ ခပ္ထုပ္ရတာျမန္ပါတယ္။  ျပီးမွ ေနာက္တစ္ေခါက္ ဆက္တည္ပါ.. ဒီတစ္ခါေတာ့ ဟင္းရည္နဲနဲေႏြးတာနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ မုန္လာထုပ္ နဲ႔ ဘိုစားပဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို႔ကိုထည့္ျပီး ဆူေအာင္ထပ္တည္ျပီး အရြက္ေတြ ႏြမ္း ေလာက္ ျပီဆိုရင္ အိုးကိုခ်လို႔ရပါျပီ။
အဲဒါကိုအရင္က ေက်ာင္းလာတက္တဲ့ ကၽြန္မဆရာရဲ႕ အမ်ိဳးသမီး မီဇို ခ်င္းလူမ်ိဳးပါ။ သူ႔အိမ္မွာ အမဲအရိုးစြပ္ လုပ္ရင္ အရမ္းေသာက္လို႔ေကာင္းတာေၾကာင့္ အဲဒီနည္း အ တိုင္း လိုက္ထြင္ထားတာပါ၊ နဲနဲလြဲတာေတာ့ရွိလိမ့္မယ္။  သူ႔အိမ္မွာ ေတာ့ အရိုးေတြနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ဟင္းအိုးထဲက ခပ္ထုတ္ထားျပီး ဗန္းေပၚမွာ ဌက္ ေပ်ာရြက္ခင္း တင္ထားတယ္၊  စားခ်င္ရင္ အရိုး အရြက္ေတြထည့္၊ ဟင္းရည္ထည့္ျပီး စားရံုေပါ့။ 
ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ တစ္ခါတည္းအိုးထဲမွာ ထည့္ျပဳပ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္ဟင္းခါး သီးေၾကာက္တဲ့သူမ်ား စမ္းၾကည့္ပါလားလို႔ေျပာပါရေစ၊ အရမ္းမခါးပါဘူး၊ အခါးနဲနဲ သက္ေပမယ့္ အျခားဟင္းရြက္အခ်ိဳရည္ရယ္၊ အရိုးျပဳပ္ထားတဲ့ အစိမ့္ရယ္ေရာေတာ့ အရမ္းကိုအရသာရွိတဲ့ စြပ္ တစ္ခြက္ရျပီေပါ့။ 

9 Comments:

T T Sweet said...

ကူးကူးေရ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႔အိမ္မွာလဲ ဘာကူးေတလို႔ေခၚတဲ႔ ၀က္နံရိုးစြတ္ၿပဳတ္ ခ်က္တယ္။ စလံုးမွာေတာ႔ နာမည္ၾကီးေပါ႔။ ဆိုင္ေတြ ေပါမွေပါ၊ ဒီမွာေတာ႔ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ပဲ ခ်က္စားရတယ္။

အမဲသားမစားလို႔ အမဲရိုးစြတ္ေတာ႔ မေသာက္ဖူးဘူး ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ဆိုေတာ႔ ထူးေတာ႔ထူးသားလို႔။ တရုတ္ေတြကေတာ႔ ၀က္နံရိုးနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္တာ သူတို႔နာမည္ၾကီးဟင္းဆိုပဲ။

စႏၵကူး said...

ဟုတ္ယ္.. အဲဒါအရိုးနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ေပါင္းလိုက္တဲ့အရသာက တစ္မ်ိဳးကို ထူးေနတာ တီဆြိေရ..

SHWE ZIN U said...

ကူးကူး ေရ

ၾကက္ဟင္းခါး သီးကို ဝက္အဆီအသားေလးေတြ နဲ႕ ပါးပါးလွီးခ်က္ရင္ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတယ္ အခုလိုမ်ဳိးေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး

ေမသိမ့္သိမ့္ ေက်ာ္ said...

မစားဖူးေသးဘူး။ ရံုးပိတ္ရက္မွလုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။ ရွယ္ပဲ...ရႊလြတ္....ဗိုက္ဆာသြားျပီ။ း)

Shinlay said...

စားခ်င္လာၿပီ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုက်မလည္းၾကိဳက္ပါတယ္။

မအိမ္သူ said...

အမဲနံရိုးစြပ္ကိုႀကိဳက္တယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ေတာ့ မစားဖူးေသးဘူး။ နည္းရသြားၿပီ ေနာက္တခါ စမ္းၾကည့္ရမယ္။ ရွယ္ေပးတာ ေက်းဇူးပါညီမေရ။

Iora said...

I will try with pork rib. I think i will like it as i love bitter melon.
Iora

Shinlay said...

ကူးကူးေရ.. လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ Thanks

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

စားခ်င္လိုက္တာေနာ္.:)

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger