Skip to main content

muak lek ေရတံခြန္ေလးမ်ား

ေရတံခြန္ေလးေတြပါ.. အရမ္းမၾကီးလွေပမယ့္ စိတ္ၾကည္ႏူးစရာျမင္ကြင္းေလးေတြပါ..
အဲဒီနားတစ္၀ိုက္မွာေရတံခြန္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရွိတယ္..ေရက သိပ္မၾကည္ပါဘူး မၾကည္တားလား လူေတြ၀ိုင္းကူးေနၾကလို႔ဘဲေနာက္သလားမဆုိတတ္ဘူး။ အထဲမွာ ေတာ့ လူေတြမ်ားၾကီးဘဲ... သူ႔တိုဘာသာ အဖြဲ႕နဲ႔ ေပ်ာ္ၾကေနာက္ၾက.. စားၾက ေသာက္ၾက... ေရထဲ တြန္းခ်... ကမ္းေဘးက ရြံႊ႕ေတြကို လံုးျပီး ေရထဲက လူေတြကို ပစ္ ေပါက္ေနတာနဲ႔ဘဲ...  သူတို႔အေပ်ာ္ေတာင္ကိုယ့္ဆီကူးလာတယ္။
အရင္ပိုစ့္မွာတုန္းက ေမးထားတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေလးေတြအတြက္ပါ၊ muak lek က ဘန္ ေကာက္က ေန ၂ နာရီကားစီးရပါတယ္။ အဲဒီဘက္ကိုသြားတဲ့ ကားေတြက ဘန္ေကာက္ျမိဳ႕ထဲက great monument မွာ ကားဂိတ္ေလးေတြရွိပါတယ္။  အဲဒီက ေန public van ကားေလးစီးျပီး ေတာက္ေလွ်ာက္... သြားတာပါ။  ဘတ္ 130 ဘဲ ေပး ရတယ္။ တက္စီ ဌါးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၁၆၀၀ ဘတ္ ေပးရပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ ဘန္ေကာက္ျမိဳ႕ထဲနဲ႔စာရင္ ျမိဳ႕ နဲ႔ေ၀းတဲ့ အခုလိုေနရာမ်ဳိးေလးေတြကို ပိုသေဘာက်တယ္။















Comments

  1. ေတာက္ပၾကယ္စင္August 1, 2011 at 3:43 AM

    ခ်ဳိးခ်င္စရာေလးပဲ စႏၵကူးေရ...သစ္ပင္ေတြနဲ႔ အုံ႔အုံ႔ဆုိင္းဆုိင္းဆုိေတာ့ ေအးေနမွာပဲ...က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...

    ReplyDelete
  2. စိမ္းစိမ္းစိုစိုနဲ.ေပ်ာ္ဖို.ေကာင္းတဲ့ေနရာေလးတခုျဖစ္မွာပါ။ကူးကူးေရးတဲ့ပို.စ္
    တိုင္းဖတ္ျဖစ္ပါတယ္။
    အန္္တီဦး

    ReplyDelete
  3. ေပ်ာ္စရာေကာင္းလိုက္တာ။ အရမ္းသြားခ်င္တယ္။ ဓာတ္ပံုေလးေတြလည္းလွတယ္။

    ခင္မင္ေလးစားလ်က္

    ReplyDelete
  4. သဘာ၀အလွေလးေတြ ျမင္ရေတာ့စိတ္ေတြလန္းဆန္းတယ္ေလေနာ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. လွလိုက္တာ... သဥၨာလည္း ခုတေလာ ေရတံခြန္ေတြကို ဓါတ္ပုံရိုက္ရတာ အရမ္းသေဘာက်ေနတယ္။ :)

    ReplyDelete
  6. ေရတံခြန္ေလးေတြ လွလိုက္တာ။။။။

    ReplyDelete
  7. ေရတံခြန္ ဓာတ္ပုံေလးေတြ လွလိုက္တာ အစ္မကူးကူးရယ္...

    ReplyDelete
  8. သာယာလိုက္တာ ကူးရယ္..
    သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔သြားလည္ခ်င္လိုက္တာ...

    ဝဲစြဲၿပီးကတည္းက လင့္ေတြေပ်ာက္ကုန္တာ ခု ျပန္ခ်ိတ္လိုက္ၿပီေနာ္..
    အဲဒါမွ အျမဲေရာက္ျဖစ္မွာ...

    ReplyDelete
  9. ေရတံခြန္ရွိတဲ့ေနရာေတြကို ခရီးထြက္ရတာ သေဘာက်တယ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  10. ကူးကူး အညႊန္းေကာင္းလို႔ တီခ်မ္းတို႔နဲ႔ အေရာက္သြားလိုက္ပါတယ္။ တီခ်မ္းပိုစ့္ေရးလိမ့္အံုးမယ္ :)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ